Ik kom wel heel laat me deze cd-review, ik weet het. Ik kende Lola Kite al voor dat hun debuutalbum verscheen, alleen was ik helemaal vergeten het album te reviewen. Daarom alsnog!
Cola Light? Nee Lola Kite. Lola Kite is een relatief nieuw Amsterdams bandje dat bestaat uit drie begaafde muzikanten, die (ik noem het) indie-tronica maken. Leuke, zomerse, vrolijke en verslavende liedjes met het Trio, die je de komende tijd niet uit je hoofd krijgt. En een keer raden welk Nederlanse platenlabel dit bandje op zich neemt? Juist excelsior. Alle Ingrediënten zijn er voor een succes.
Lola Kite kan met Lights de Moss van 2011 worden zonder twijfel. Echt raar is dat niet want de bassist van Moss speeld ook mee in Lola Kite.
Op het eerste gehoor springen vooral de aanstekelijke singels Everythings better en Different story uit het elftal liedjes maar naar meerdere luisterbeurten blijken alle 11 liedjes op lights prima te zijn.
Hoogtepunten? Moeilijk, maar mijn favorieten zijn op dit moment Rainbow at night, Numberone en at the Gate. Maar morgen kan dat zo weer ander zijn
De liedjes zijn knap gemaakt en blijven goed hangen. Maar echt orignieel zijn ze niet. De invloeden van lola kite zijn The beatles, Depeche Mode, Moss, Grandaddy. Ergens tussen die 4 acts zweeft Lola Kite. Het is typische Excelsior band, maar wel een van de betere. Het Nederlandse muziekjaar begint zeer goed, met Lights, Machinery van de staat en Fire needs air van Dazzled Kid (Tjeerd bomhof, Voicst). Ik ben benieuwd wat ons nog meer te wachten staat, nieuwe Moss?
Lights van Lola Kite is komt qua niveau dicht in de buurt van Never be scared don’t be a hero van Moss. De Liedjes klinken op eerste gehoor vrij simpel maar het na een tijdje duiken de pareltjes op. Op Lights staan gewoon 11 goede liedjes, die stuk voor stuk knap geschreven zijn en Fijn wegluisteren. Nu al een van de leukste Nederlandse platen van het jaar!
Niet origineel, wel verslavend en heel fijn!
van: