One.Be.Lo - S.O.N.O.G.R.A.M. (2005)

Label: Fat Beats

1. Intro (1:37)
  2. The UNDERground (2:53)
  3. enecS eht no kcaB (3:35)
  4. Questions (1:47)

met Decompoze

11. Interlude (0:18)
  12. Used 2 Be Fly (4:39)
  13. Decepticons (3:26)
  14. Can't Get Enough (4:56)

met Magestik Legend

15. Assassinations (0:48)
  16. Evil of Self (4:24)

met Abdus Salaam

17. The Future (3:25)
  18. E.T. (3:36)
  19. The Capital IST (0:57)
  20. Rocketship (4:23)
  21. Unparalleled (4:08)

met Magestik Legend

22. Follow My Lead (4:02)
  23. Decepticons [Pete Rock Remix] *
  24. Unparalleled [Decompoze Remix] *
avatar van Jordy
Kan na 2 luisterbeurten absoluut niet in de buurt komen van het geweldige Masters of the Universe van One.Be.Lo's Binary Star komen.

Ik heb em gister door de bus gekregen....

Ik kende em wel... mn favo nummers zijn:

Sleepwalking, The Ghetto, Follow My Lead, Propaganda, Decaptacons, Cant Get Enough, Evil of Self en Propaganda

een hele bult dus

Een 3.5

avatar van Gyzzz
Bijzonder fijn album, eigenlijk zijn alle nummers het luisteren waard. Het doet mij wel een klein beetje denken aan een soort Amerikaanse versie van Pete Philly & Perquisite.
4 sterren.

Vindt het niet op pete philly en perquisite lijken??? Lyrics zijn wel een stuk beter dan die van pete philly in ieder geval. Sommige beats wel wat minder, maar toch 3,5.

Vincent! schreef:

Een nummer als enecS ehT nO kcaB vind ik behoorlijk de sound van Pete Philly & Perquisite hebben.

avatar van thomzi50
Ik had het er met Gyzz al over en ik ben het er dus ook mee eens. One Be Lo's sound lijkt soms erg op die van Petephilly & Perquisite. Goed album overigens hoor. Wel standaard, wel alles goed uitgevoerd. Vier sterren

Relax
thomzi50 schreef:

Of petephilly op One Be Lo want hij is toch echt langer bezig en als ik zijn vorige album heb dan horen jullie het nog wel.

avatar van thomzi50
Ik zeg ook niet dat One Be Lo het van Petephilly heeft afgekeken hoor, het viel me gewoon op.

avatar van Gyzzz
Lijkt mij ook gewoon toeval. Niemand heeft hier van elkaar afgekeken.
In Binary Star is One.Be.Lo voor zover ik me herinner ook nog wat minder laidback dan hier, dus daar gaat dat helemaal niet op.

avatar van Chrisseh
Mwah, ik vind het niet zó op Pete Philly lijken.

Ik vind het tot nu toe wel een goed album. Hij heeft iig goede onderwerpen. Maar, als je naar dit album op zoek gaat, nadat je door Masters of the Universe geinteresseerd bent geraakt, valt dit album eigenlijk altijd wel een béétje tegen. Want Masters of the Universe was gewoon heel goed.

Maar, nu ik hem nog een keer luister, valt hij weer heel erg mee. Goed album. Ik stem tot nu toe 4, kan nog stijgen, kan nog dalen. Maar, stijgen zit er eerder in.

avatar van MFPascal
Ik vind het persoonlijk een erg lekker album. Zeker een top 10 plaatsje in mn 2005 lijst. een 4,5. (eigenlijk tussen een 4 en 4,5 in)

Gekkenhuis
Leuk album. Intelligente lyrics en over het algemeen goede producties. Waar de vergelijking met PP&P vandaan komt is mij onduidelijk trouwens.

avatar van JLjuju
Damn ik digg deze gast, ga 't album zo snel mogelijk downloaden

avatar van Sjaakspeare
Piet Fillie & Purkwissit? Een vergelijking met Masta Ace lijkt mij duizendmaal logischer. Ze hebben allebei een erg zelfverzekerde, steengoed samenhangende, alles behalve gehaast overkomende flow. Alhoewel, One Be Lo's flow is wel meer één geheel; hij gebruikt weinig pauzes, zoals Masta Ace dat zo vaak deed op A Long Hot Summer... Dit album is naar mijn huidige idee trouwens wel van een niveau dat zich mag meten met dat van Masta Ace.

avatar van J.C.
Superalbum. Ik had een hele review getypt, maar doordat ik tussendoor stemde ging alles verloren. Ik wil alleen nog even zeggen dat ik dit album op hetzelfde niveau of misschien nog wel iets hoger zet als Master of the Universe.

avatar van Osiris Apis
Vandaag in de bus ontvangen. Ik ken dit album sinds de release, maar toen vond ik het album niet goed genoeg om hem aan te schaffen. Maar ik bleef dit album op mijn pc luisteren en hierdoor staat hoog in mij last.fm top albums. Ik zag dit album voor € 8,99 op de site van CDwow, dus ik kon hem niet laten "liggen".

One Be Lo heeft aangename snelle flow, maar is goed te verstaan. Inhoudelijke is hij ook erg goed. De teksten hebben vaak een politiek/sociale boodschap of ze zijn persoonlijk.
De producties zijn ook top en erg relax. Er zijn 4 producers (waaronder One Be Lo zelf) verantwoordelijk voor de beats, maar het klinkt als een geheel.
Het refrein in Ghetto en de track Sleepwalking vind ik minder.

Op mijn versie staan nog 2 remixen (van Pete Rock en Decompoze). Mijn stem verhoogd naar 4.5*.

avatar van FunkyMonk
Wie heeft de beat van E.T. verzorgd?
Magisch.

RedLightCityBoy
On.Be.Lo himself.

avatar van MJ_DA_MAN
FunkyMonk schreef:
Wie heeft de beat van E.T. verzorgd?
Magisch.
Decompoze.

avatar van MJ_DA_MAN
RedLightCityBoy schreef:
On.Be.Lo himself.
Nee, Decompoze dus .

avatar van FunkyMonk
Ik dacht het al. Ik hou echt vandie gast zijn beats.

avatar van FunkyMonk
Ik vindhet geen slecht album. Minder wel dan die van Decompoze. Het zijn vooral ook deze laatste zijn producties die hier de meerwaarde zijn: E.T., Rocketship, Back on the Scene, en True love zijn niceeeeeeeeeee

avatar van P.O.W.
Classic.

avatar van hiphopisntdead
Geweldig album dit, een van m'n favoriete.

avatar van BZN
BZN
een van de beste hiphop albums ooit voor mij,
lekkere beats,
fijne rustige flow

gewoon NICE

avatar van J.M.
Eindelijk weer is een écht goed hiphop album dat ik check. Superchill allemaal waarbij het nergens saai wordt.

avatar van BZN
BZN
uiteraard verhoogt naar een 5,0..
dit album is zo divers maar toch een geheel!
de stem van One.Be.Lo is ook heel herkenbaar,
diepe lyrics,
smooth maar tegelijkertijd rauw,
melancholie,
een vertrouwd album, kom er altijd weer op terug

avatar van thgryda
Top album , super mc is dit

avatar van discipline
Dit album is zo geweldig! Alles klopt gewoon de beats en raps zijn allemaal gewoon zo erg fijn! One.Be.Lo is ook gewoon een erg fijne mc om naar te luisteren. Geen enkel nummer is slecht.
Een dikke 4,5 en een welverdiende plek in mijn top 10

avatar van IrishBastard
heel goed album. One be lo heb ik altijd al dope gevonden. vooral bij dit album is hij echt goed in vorm. het lied Sleepwalking kan ik maar blijven luisteren de perfecte beat. ik vind er ook wat mindere nummers bij zitten daarom krijgt S.O.N.O.G.R.A.M een 4 van mij