Sepultura - Roots (1996)

Alternatieve titel: The Roots of Sepultura

Brazilië
Label: Roadrunner

1. Roots Bloody Roots (3:32)
  2. Attitude (4:15)

10. Born Stubborn (4:07)
  11. Jasco (1:57)
  12. Itsári [Live] (4:48)
  13. Ambush (4:39)
  14. Endangered Species (5:19)
  15. Dictatorshit (1:26)
  16. Canyon Jam (13:16)
  17. Intro * (1:33)
  18. C.I.U. (Criminals in Uniform) * (4:17)
  19. Orgasmatron * (4:15)
  20. Dead Embryonic [Original Mix] * (4:31)
  21. Desperate Cry [Original Mix] * (6:42)
  22. Murder [Original Mix] * (3:25)
  23. Under Siege [Regnum Irae] [Original Mix] * (4:44)
  24. Necromancer [Demo Version] * (3:59)
  25. The Past Reborns the Storms [Demo Ver.] * (5:08)
  26. A Hora E a Vez Do Cabelo Nascer * (2:21)
  27. Drug Me * (1:53)
  28. Crucificados Pelo Sistema * (1:03)
  29. Anticop [Live] * (3:02)
  30. Intro [Live] * (1:30)
  31. Arise [Live] * (2:51)
  32. Inner Self [Live] * (4:42)
  33. Mass Hypnosis [Live] * (4:25)
  34. Escape to the Void [Live] * (5:03)
  35. Troops of Doom [Live] * (2:53)
  36. Altered State [Live] * (5:20)
avatar van Kos
Kos
Wel leuk, ondanks dat het niet helemaal mijn genre is. Vooral de percussie is meesterlijk.

Lekkere metal met veel goeie nummers erop. Het Engels van Cavalera wordt ook steeds beter. De bonustracks die bij de digipak zitten zijn ook wel aardig.

Dionysos
Alleen het titelnummer is wel aardig, maar voor de rest was dit, na het al teleustellende Chaos A.D. het definitieve eindpunt voor Sepultura.

Tevens het laatste album met toenmalig frontman Max Cavalera, die niet veel later Soulfly op zou richten.

moviefreak#1
Ik weet nog dat de single Roots Bloody Roots in de top40 kwam en dat de dj's en vj's van dit landje helemaal over de rooie waren dat er iets anders als 2 unlimeted en 2 brothers on the the floor in de top40 kwam Ratamahatta heeft dat volgens mij ook nog bijna gedaan ...

Laatste goeie album van Max. Wel een gedenkwaardige. 3,5 * door de bijzondere en unieke stijl welke een duidelijk uitvloeisel is van het magistrale Chaos AD

avatar van HammerHead
Voor mij eveneens het laatste goeie Sepultura album. Ik moet zeggen dat ik 'm niet veel vind onderdoen voor Chaos AD of zelfs Arise, ook al lijkt ie geheel niet op de laatste. Die "tribal" invloeden kan ik op de een of andere manier wel waarderen.

avatar van Eddie
Waardeloze plaat, deze plaat heeft me nooit kunnen boeien, sepultura moet gewoon weer gaan trashen alsop beneath en arise, dit heeft mij nooit kunnen boeien sorry.

avatar van Eddie
Ik herzie mijn mening wel iets er staan wel een paar leuke liedjes op, Roots, Attitude, straight hate, verder niet bijzonder. 2*

ik vind deze cd niet slecht, maar het is niet mijn smaak, mijn vader draait het heel vaak en ik heb nooit eens de tijd voor K3 of een andere groep.
3* niet meer maar misschien wel minder.

avatar van HammerHead
Grappig om te zien, iemand die diverse K3 albums in haar top-10 heeft en ook op deze plaat stemt.

Jij moet wel een enorm coole vader hebben. Zit ie toevallig ook op deze site?

avatar van Paalhaas
Iedereen vindt dit of een kutplaat of het laatste goeie album van Sepultura. Behalve ik. Ik vind dit hun beste album. Echt geweldig. 4/5

Paalhaas schreef:

Dat is mij ook al eens opgevallen, of je vind dit geweldig of je haat het er zit niets tussen. Persoonlijk vind ik er niets aan, ik vind Arise hun vetste plaat gevolgd door Beneath the remains.

DutchViking
Ik vind eerlijk gezegd Arise en ook Beneath The Remains stukken beter dan Roots. Dat ligt wat meer in mijn straatje. Op Chaos AD wilde ik ze nog het voordeel van mijn twijfel geven, maar van Roots word ik eerlijk gezegd niet warm of koud.

beaster1256
daar ik niet veel van dit genre hou , vind ik deze plaat nog te pruimen , er komt tenminste eerlijke teringherrie uit , dat kan je bij metallica niet zeggen

avatar van psychonaatje
beaster1256 schreef:
daar ik niet veel van dit genre hou, vind ik deze plaat nog te pruimen

Heel erg

beaster1256 schreef:
daar ik niet veel van dit genre hou , vind ik deze plaat nog te pruimen

daar? je bedoelt: ondanks dat?

beaster1256 schreef:

Newsflash, mensen: vroege Metallica is niet eerlijk, ik herhaal: niet eerlijk! Kom op vriend, wat een tijdloos stukje metal mis je nu.

avatar van Eddie
Ah, jij bent een kenner, Leg uit waarom de metal die metallica maakt niet eerlijk zou zijn en deze plaat wel. Je zou kunnen zeggen metallica maakt platen voor het grote publiek (ik zeg liever het grote publiek houd van metallica maar goed) Sepultura doet op deze plaat niet veel anders, Chaos AD was een enorm succes, dus zou je net zo makkelijk kunnen zeggen dat ze met roots de jungle invloeden vergroten om nog meer succes te halen, wat ze aardig gelukt is. oftewel Bijde bands zijn niet eerlijk bezig?

Eddie schreef:

Jeetje, volgens mij snap je de grap niet. Ik dacht dat je wel begreep dat ik een fan ben, zowel van Metallica als van Sepultura. De ironie is in mijn berichten niet weg te denken....

avatar van Eddie
Oh, sorry dat wist ik wel ja, dat was ook niet jegens jou bedoelt maar jegens Beaster1256. Ik kan je humor waarderen en weet dat je een fan bent (net als ik) van bijde groepen.

avatar van Rayaccos
Beste metal album ooit! Dit is tenminste gitaargeweld waar nog eens een idee achter zit!

avatar van Rayaccos
ik ga em maar weer eens luisteren

brecht geers
pracht van een album!
sepultura's 2de beste album , na dante XXI
de allereerste keer dat ik heb oplegde vond ik hem eigelijk wat saai en weinig afwisselend.
gelukkig is mijn mening daarover veranderd.

vooral de nummers rattamahatta, dusted en born stubborn vindik echt zotgoe doordat er zalig gitaar en drum in gespeeld word.

fredpit
Op vakantie in een sporthuiscentum,met een stel geschiffte vrienden....

Dit was ons "goodmorning rise and shine" cd

en van de buren(gezin met 2 kindjes,opel kadet..)

Dus om 8.30 ROOTS BLOODY ROOTS... ..prachtig

Mtthz
fredpit schreef:
Op vakantie in een sporthuiscentum,met een stel geschiffte vrienden....

Dit was ons "goodmorning rise and shine" cd

en van de buren(gezin met 2 kindjes,opel kadet..)

Dus om 8.30 ROOTS BLOODY ROOTS... ..prachtig

Meesterlijk!

Vind dit album heerlijk om naar te luisteren. Lekker apart (apart als in: goed. Niet apart als St. Anger). Roots Bloody Roots als hoogtepunt, Ratamahatta als ''relaxnummer'' en voor de rest gewoon lekkere metaltracks.

Prachtalbum

avatar van MichelDumoulin
Zeer fijn album, prefereer toch Arise!

Roots Bloody Roots is zo geweldig!

Joy
wijziging van koers, maakt het niet per definitie een kutplaat

kan het wel waarderen,lekekr eenvoudig en hard

iig nog nooit zoiets gehoord voordat dit uitkwam

daarna had sepultura natuurlijk gewoon back to hun echte roots moeten gaan

DavidDorfmanfan schreef:
3* niet meer maar misschien wel minder.

Ach er staan nog wel geweldige nummers op, hoor, maar het Soulfly-gehalte wordt hier al wel erg hoog, hoor....