Panda Bear - Tomboy (2011)

Label: Paw Tracks

1. You Can Count on Me (2:34)
  2. Tomboy (4:55)
  3. Slow Motion (4:36)
  4. Surfers Hymn (4:09)
  5. Last Night at the Jetty (4:37)
  6. Drone (4:01)
  7. Alsatian Darn (4:19)
  8. Scheherezade (3:52)
  9. Friendship Bracelet (5:54)
  10. Afterburner (6:49)
  11. Benfica (4:10)
avatar van KampF
In korte tijd is Person Pitch uitgegroeid tot mijn favoriete album allertijden. 2007 is nogal een bepalend jaar voor mij geweest. Ik zie Person Pitch daarom ook in de context 'van die tijd' maar heb er ook een artiest mee ontdekt die ik eerder had moeten ontdekken: Beach Boys. Nu hoor ik Beachboysiaanse invloeden overal. Je hebt natuurlijk ook de Rollingstonesiaanse en Beatlesiaanse leerschool, maar ik heb mijn hart verkocht aan hetgeen door Brian Wilson is gestart.

Een aantal nummers van dit album zijn al gelekt en ik lees hier en daar dronewavez ter illustratie. Heb zelf nog niks gehoord! Dus ik ben erg benieuwd!

UnknownPleasure
Ook voor mij is person pitch een van de beste albums dat ik ooit heb mogen horen.

Ik heb tot nu toe alle singles gehoord + bootlegs en daar zaten de meest prachtige melodieën/zanglijnen en ideeën in ( zoals we die van Noah kennen) - ik vond alleen de productie wat vlak.
Nu is het zo dat die anders worden (op het gebied van productie, ook omdat het nu mede geproduceert word door Sonic Boom.

ik ben erg enthousiast

Ik heb hier ook erg veel zin in. Vorig jaar op Primavera deed ie geloof ik al flink wat nummers van dit album, want ik herkende toen alleen Ponytail. Ook de singles en de bootleg van dat Primavera-optreden smaken mij bijzonder goed. Een van de meest interessante releases van 2011.

UnknownPleasure
voor de mensen die een album track willen horen:

Last night at the jetty/

Deze verschilt enorm met de single versie:
De prachtige melodieën en geluiden komen nu zo goed naar voren dat ik bijna niet kan stoppen met luisteren!

avatar van SilverGun
Prachtig nummer inderdaad, als de rest hier 'n beetje bij in de buurt komt gaat dit album hele hoge ogen gooien.

avatar van KampF
Jongens! Maak met nou niet extra zenuwachtig, ik heb nog niks gehoord, de spanning is te snijden!

UnknownPleasure
geef je over aan je verlangens! dat heb ik al lang gedaan.

maar eerlijk gezegd had ik gehoopt ( en nog steeds ) dat ik het album - net als jij, en vele anderen waarsschijnlijk - voor het eerst in haar geheel zou hebben gehoord, alhoewel ik op deze manier de ontwikkeling met grote verbazing en met steeds toenemend enthousiasme heb kunnen volgen.

Die studioversie is nog zoveel mooier dan de singleversie en die was al geweldig. Ik kan echt niet meer wachten als t zo doorgaat. April/mei worden echt fantastisch met deze en ook nog de nieuwe Gang Gang Dance.

avatar van Obeu
Slow Motion op de single Tomboy is hemels. In de stijl van Animal Collective is dit helemaal in de lijn van mijn muzieksmaak. Als het gehele album zichzelf blijft herhalen en toch vernieuwen (wat Slow Motion doet), dan teken ik.

avatar van Masimo
Surfers Hymn klinkt erg goed. Ben toch wel benieuwd naar dit plaatje.

Bijna jongens....

klik

avatar van De-noir
Yessss helemaal in de voorjaarsstemming sinds de zon zich eindelijk heeft laten zien. Mooi moment voor dit plaatje om te lekken wat mij betreft, ben erg benieuwd

Poa
Person Pitch heb ik ontzettend veel tijdens de winter/kerstperiode geluisterd en dat werkte eigenlijk wel erg goed, maar wanneer de CD arriveert kan ik toch niet meer wachten

Ooooooooooooooooooooooooooh bijna..........

avatar van qwry
En nu ook op de Luisterpaal: 3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

oh my...noah.

avatar van de_nis_
Dit is het !!!

het

avatar van SilverGun
Uiteraard verstrijkt de rest van de werkdag na dit nieuws zo traag als een drol door een trechter...

avatar van OmeWillem
Lekkere plaat.

avatar van Obeu
Zo lang opgewacht.
Nog zo lang naar te luisteren.

KampF schreef:
Ooooooooooooooooooooooooooh

Mooi hoe je per abuis alle lyrics van elk nummer op dit album reeds voorspeld had!

Soit, ben best een AnCo-liefhebber maar dit is toch echt wel opmerkelijk zwak: een janboel van onderling inwisselbare, inerte nummers verzuipend in een moerassige productie en de statische vocalen van Lennox die elk nummer op dezelfde manier vol-chant. Misschien groeit hij wel of wordt hij beter in een kwalitatief hoogstaandere rip maar gezien het gros van de nummers werkelijk nergens heengaat vrees ik dat een hoger aantal bitrates bitter weinig soelaas gaat brengen.

avatar van knots
Eerste luisterbeurt Last Night At The Jetty. meteen komt er al een gevoel wat niet echt te omschrijven valt , episch of melancholisch, mooi in ieder geval.

Morinfen schreef:

Beetje snel geoordeeld vrees ik..

Het gaat nergens heen? dit album neemt je juist naar de verste plekken ! en daarbij gaat de muziek wel degelijk ergens heen, maar dat lijkt in eerste instantie misschien niet zo doordat hij veel met herhaling speelt.

Dat je alles vind verzuipen door de productie kan ik inkomen, maar in plaats dat het wegzakt - wat in het begin misschien zo lijkt- , komt het juist op een gegeven moment op een prachtige manier op zijn plaats. Je kan ook zeggen dat het je meeneemt het moeras in ; graag!
daarbij zal een betere kwaliteit zeker veel doen, vooral bij deze muziek..

edit : + ik zou maar snel naar de lyrics zoeken... die zijn namelijk prachtig.

avatar van KampF
Ik heb nog niet geluisterd, maar voor de ooooh's doe ik het graag: net als op Young Prayer die ik recentelijk heb verhoogd naar 4.5*

Ik denk dat ik rond woensdag de echte release binnen heb.

Morinfen schreef:

Lijkt voort te komen uit gebrekkig luisteren of een wat banale benadering van de muziek. Zo slaat de opmerking over de lyrics nergens op. Lenox' stem is een extra instrument, telkens gesampled en meerstemmig ingezet. Van rechttoe, rechtaan zingen is veelal geen sprake. Er verzuipt niets in de productie, die staat perfect in dienst van de muziek - zelfs in de huidige gebrekkige rip. Een kraakhelder geluidspalet zou de sfeer om zeep helpen.