The Vaccines - What Did You Expect from The Vaccines? (2011)

Label: Columbia

1. Wreckin' Bar (Ra Ra Ra) (1:24)
  2. If You Wanna (3:02)
  3. A Lack of Understanding (2:58)
  4. Blow It Up (2:41)
  5. Wetsuit (3:50)
  6. Nørgaard (1:38)
  7. Post Break-Up Sex (2:56)
  8. Under Your Thumb (2:20)
  9. All in White (4:33)
  10. Wolf Pack (2:23)
  11. Family Friend / Somebody Else's Child (8:35)
  12. Good Guys Don't Wear White [Live] * (2:22)
  13. It's All Good * (2:46)
  14. Out of the Way * (2:44)
  15. We're Happening * (2:42)
  16. Primal Urges * (3:04)
  17. Tuck and Roll * (3:19)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Lekker album hoor meteen stevige openers, If You Wanna gaat verder waar Wreckin ' Barr ophoudt. Dan tijd voor wat rustiger werk, lekkere in het gehoor liggende britpop bij A Lack of Understanding en Blow It Up.
Dan wordt het tijd voor het opbouwende Wetsuit, waarna we weer tempo maken bij het korte Norgaard. Relatie voorbij en dan toch? Tijd voor de 2de single Post Break-Up Sex, refreintje blijft meteen hangen in je hoofd.
Dan weer up-tempo met Under Your Thumb lekker, en uptempo gaan we verder in Wolfpack.

De slotnummers beginnen rustig en eindigen in extase en dan rust.

avatar van otherfool
Heerlijk werkje, ééntje uit de categorie voel-me-in-een-half-uur-10-jaar-jonger, zeg maar in het verlengde van The Rifles. Liedjes als If You Wanna en Wetsuit die je al mee aan het blèren bent nog vóór de eerste luisterbeurt. En bij het duo Norgaard / Post Break-Up Sex zat ik door de kamer te stuiteren, niet meer gezond.

Plaatje en ik hebben een klik, soms is het gewoon niet ingewikkelder dan dat.

avatar van Co Jackso
Het is jammer dat dit album vooral wordt beoordeeld op basis van de twee hits. Post Break-Up Sex gaat nog wel, maar Wreckin’ Bar beschouw ik als een weinig origineel nummer dat een slechte weergave is wat voor muziek daadwerkelijk op deze cd staat.

Nu wil ook weer niet zeggen dat dit een absoluut meesterwerk is, maar het is wel een bovengemiddelde cd die moeiteloos de competitie dit jaar aankan met de nieuwe albums van Arctic Monkeys, Mona en The Strokes. Blow It Up, If You Wanna en Under Your Thumb zijn zeer goede en aanstekelijke nummers. Ook meer ingetogen nummers als Wetsuit, Family Friend en All in White zijn allen nummers die ik zeker vaker ga draaien. Geniaal is het allemaal niet, maar dit album verdient zeker een kans (dus niet alleen de hits).

avatar van Arno
Akkoord, allemaal niet heel bijzonder en vernieuwend, dit plaatje, maar het kan mij best bekoren. De twee openingsnummers en vooral Post Break-Up Sex zijn fantastische meezingers, de rest van het album hangt er qua niveau net onder. Simpele maar fascinerende hoes ook.

The Vaccines zijn misschien niet het meest vernieuwende bandje, maar vermaken doen ze zeker. Een geslaagde debuut cd mag dit zeker genoemd worden. Melancholisch, soms rustig en soms knallen, maar vooral niet rekken. Heerlijke rechttoe rechtaan indie/surf liedjes zijn het resultaat.

Het album begint goed met de wat stevigere uptempo nummers 'Wreckin Bar' en 'If You Wanna'. Hierna zakt het tempo wat terug, maar komt een andere kant van The Vaccines naar boven, rustig, maar vooral ontzettend mooie, ietwat melancholische, soms zelfs dromerige liedjes. Hoogtepunt is Wetsuit, dat gaat over terug naar de jeugd verlangen en het verzet tegen ouder worden. Het vervolg is het akelig aanstekelijke 'Norgaard', om vervolgens over te gaan naar Post Break-Up Sex (it's all in the name). Hierna volgen een paar schitterende nummers (Under Your Thumb, All in White). Dan het iets meer uptempo Wolf Pack. Om vervolgens af te sluiten met het schitterende nummer 'Family Friend'.

Ik hoop dat we nog veel meer mogen gaan horen van The Vaccines, deze plaat gaat wat mij betreft grijs gedraaid worden, absolute aanrader!

avatar van pim556
De eerste luisterbeurten had ik zo mijn twijfels: de nummers bleven niet echt hangen, de gitaar was een grote brij en de zang was monotoon. Zonder te beweren dat dit een echt groeialbum is, had het bij mij wel een paar luisterbeurten nodig.
Nu ben ik echter om. Vooral de zang vind ik erg fijn nu, en ik wil zelfs een vergelijking maken met Paul Banks van Interpol. Alleen is deze zanger minder goed uiteraard. Zijn stem is vooral minder veelzijdig dan die van Banks.
Ik durf wel te stellen dat dit album geen eeuwigheidswaarde heeft. Een "blijvertje" zal het voor mij vermoedelijk ook niet worden, maar dat had ik ook niet verwacht van ze. Concluderend is dit best een fijn album. Ik ben benieuwd of ze het op Werchter ook waarmaken.