Ill Bill & Vinnie Paz - Heavy Metal Kings (2011)

Label: Enemy Soil

1. Keeper of the Seven Keys (3:03)
  2. Eye Is the King (3:02)
  3. Impaled Nazarene (3:05)
  4. Children of God (2:49)
  5. Blood Meridian (2:45)
  6. Oath of the Goat (3:15)
  7. King Diamond (3:10)
  8. The Vice of Killing (5:06)

met Reef the Lost Cauze en Sabac Red

9. Devil's Rebels (3:25)

met Crypt the Warchild

10. Age of Quarrel (2:38)
  11. Metal in Your Mouth (2:45)

met Q-Unique en Slaine

12. Terror Network (2:55)
  13. Leviathan (The Spell of Kingu) (3:06)
  14. The Crown Is Mine (3:17)
  15. Splatterfest (2:57)
  16. The Final Call (3:26)
  17. Blood Meridian [Ill Bill Remix] * (3:03)
  18. Santa Sangre * (3:02)
avatar van MJ_DA_MAN
Ik vrees dat hij op zowel dit album (wat ik al eerder aangaf), het nieuwe JMT-album en zijn nieuwe solo-plaat (die volgens producer C-Lance ''eerder uitkomt dan we denken'') op de automatische piloot gaat.

avatar van Elohim
Tsja, ik weet het niet, ik vond hem bij die twee gelekte tracks wel relatief gedreven klinken. Maar ik denk inderdaad dat zowel de nieuwe JMT, als de nieuwe solo niet veel soeps gaat worden...

Ik moet zeggen dat de beats wel vet zijn en ik nog steeds een erge fan ben van Bill dus dit album moet wel goed komen, met een matige of een goede Vinnie.

Rene1979
Ik had hier in eerste instantie onwijs zin in.. Maar weet t niet..

avatar van TheLegacy
Rene1979 schreef:
Ik had hier in eerste instantie onwijs zin in.. Maar weet t niet..

Ik weet het wel, die cover is namelijk niet echt uitnodigend! heb precies hetzelfde gevoel

avatar van Delars
Waarom denk je dat, zo slecht is het album toch niet?

avatar van Elohim
Ok... Mensen mogen nu echt wel stoppen met mijn samples jatten. Oath of the Goat, geluisterd? Ok, nu mijn track Unite with the light ft. Son of Saturn | AtomtheSoulSeeker - soulseeker.bandcamp.com Is al een oude beat van me... Maar ik vind mijn versie beter eerlijk gezegd... raps niet natuurlijk, alleen de beat...

Auw, auw auw... Het refreintje op The Vice Killing is een vervelende kopie van een stuk uit zijn verse van I'm a Goon, vind het geen meerwaarde hebben en erg makkelijk... Cauze flowt wel weer erg lekker.
Auw, auw auw... Het refreintje op Terror Network is een vervelende kopie van een stuk uit zijn verse van Milleniums of Murder, vind het geen meerwaarde hebben en erg makkelijk...
Tot nu toe heb ik een beetje mixed feelings bij het album. Sommige tracks zijn echt banging, terwijl andere tracks echt teleurstellend zijn.

nog maar weer een edit, luister nu crypt's verse... en daar merk je toch wel duidelijk de verschillen... Ben echt een fan Crypt zijn flow en rijmschema's

Vinnie en Bill doen vooral automatische piloot werk... Maar het leuke is dat dat bij Bill, voor mij dan, gewoon erg leuk materiaal oplevert!

Moet trouwens wel zeggen dat ik de beats soms erg slecht vind... op Blood Meridian en ook op Leviathan erg vet, maar op Oath of the Goat bijvoorbeeld... Slecht gebruik van een prachtig sample en belachelijke drums... Mensen moeten weer eens gebruik maken van Breakbeats, shit doet wonderen.

slowchat verwijderd.

Rene1979
Beetje te automatische pilootmuziek. Dit is nou typisch zo een 13 in een dozijn album die niet eens vlekkeloos is uitgevoerd. Ik kan er niet veel meer van maken.

avatar van 'State Of Mind'
Hard en consistent plaatje!

3.5

avatar van Delars
Na 4x te hebben beluisted , vind ik hem veel minder...
Vinnie rapt automatische piloot, en dat is bij hem nou niet echt dope.
Bij Ill Bill vind ik het nog wel te genieten.
Er staan een aantal sterke gastverses op, maar dat is het dan ook...
Ik ga voor een 2,5.

avatar van Rhythm & Poetry
Standaard riedeltjes van rappers die verzaken. Krachteloze beats. Zo nu en dan klinkt het wel aardig. Vandaar dat ik het een twee geef, en niet nog lager dan dat.

avatar van Elohim
Ik voel er eigenlijk precies hetzelfde over als de rest denk ik. Alleen vind ik de standaard dingen wat minder erg om te horen en de goede momenten een stuk leuker.

Ik zeg nu een 3,5* maar ik moet het nog maar zien met de houdbaarheid.

avatar van Colucci_Era
Ik vind hem beter dan verwacht, maar (nog) niet geweldig.

avatar van niels94
Ik vind gewoon die Jedi Mind achtige sound ontzettend vet, die harde, duistere beats en die heerlijke stem van Vinnie en ook Ill Bill vind ik een fijne rapper. Dat de lyrics dan inderdaad behoorlijk op de automatische piloot zijn, ze weinig bijzonder te melden hebben, vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg. Ik vind dit gewoon erg lekkere hip-hop, luistert lekker weg; niet teveel nadenken, gewoon aanzetten en meegaan in de rauwe sound. Daarom krijgt dit album van mij een 3,5.

avatar van MAS
MAS
Ik begrijp wat jullie met automatische piloot bedoelen maar ik vind het toch een vermakelijk album. Ik ben alleen benieuwd hoe lang dit leuk blijft.

niels94 schreef:

helemaal mee eens!

hoe basic vinnie paz ook rapped, hij komt toch regelmatig met een line waarbij ik in de lach schiet.

off topic bericht verwijderd.

avatar van Elohim
Hoe zit het trouwens met die bonustracks? Op welke versie zijn die wel en welke niet?

avatar van MAS
MAS
Zullen wel itunes bonustracks zijn. Ze staan in ieder geval niet op de cd of lp.

avatar van Elohim
Jah precies, ik dacht al: staat op geen van beide... Waar zullen ze dan wel zijn? Vind ik vervelend... Ik download praktisch nooit betaald, maar ach... Ze zullen wel op YouTube verschijnen, we zullen zien of ze de moeite waard zijn.

Vond het leuker hoe ze dat deden bij SIMS - Bad Time Zoo. Mensen die hem hadden gepre-ordered, kregen de bonustracks.

Rene1979
Ik ga deze misschien toch wel verhogen...

avatar van Silky & Smooth
Eigenlijk precies wat ik had verwacht. De beats zijn hard en passen precies bij Vinnie & Bill. Beiden rappen ze degelijk, nergens echt bijzonder. Zoals het heel totaalplaatje van het album eigenlijk. Gewoon lekker hard, niet echt inhoudelijk sterk, maar luistert op zich wel lekker weg. Het meeste is er hier ook wel over gezegd.

avatar van bennerd
Eerste indruk was niet zo goed. Het lijkt allemaal wat te veel op automatische piloot te gaan.

Rene1979
Ga toch overstag. Het luistert ondanks die Auto-Pilot wel weer heerlijk weg..

avatar van raafmau
Het klinkt toch echt onwijs lekker.
Heb nog maar een aantal nummers geluisterd.
Maar Oath of the Goat vind ik nu al erg tof staat al ff op repeat .
Vinnie Paz komt echt lekker .
Elohim je naam word ook nog genoemd door Vinnie

avatar van discipline
Mijn eerste indruk is ook niet al te best, paar leuke nummers maar het valt me toch tegen.
Age Of Quarrel is wel keihard

avatar van Elohim
@raafmau, Elohim is het Hebreeuwse woord voor god, kan wel dus.

avatar van MJ_DA_MAN
Bij de eerste luisterbeurt vond ik het vrij kak, maar het is een lichte groeier. Echter is het nog steeds, helaas, wat ik er ook daadwerkelijk van verwachtte: automatische piloot en gaan met die banaan. Paz lijkt geen enkele moeite meer te doen om iets goeds uit te brengen met standaard-teksten en flow en de luiheid om de helft van zijn lines apart op te nemen om zo in feite zijn verses aan elkaar plakt. Ill Bill komt een stuk beter, maar kan zich ook niet echt onderscheiden gezien beide heren steeds meer één verse per nummer doen en de beats ook niet bijzonder zijn. Als je het album deze titel geeft, zet er dan ook knallers op i.p.v. vrij tamme beats, of ook daadwerkelijk beats met metal-invloeden. Het luistert echter best goed weg en ondanks de tammere beats klinkt het bij vlagen wel gewoon degelijk, gastoptredens zijn wel goed en dit soort hiphop gaat er vrijwel altijd wel in bij mij, maar dit had veel beter gekund. Ik vrees echter voor de toekomst van Vinnie Paz en daarmee ook, vooral JMT; het nieuwe album wordt met zekerheid en met stip het slechtste album van ze. Het zogenaamde talent C-Lance mogen ze van mijn part ook direct op straat zetten want ik heb hem nog geen enkele keer op een en goede en/of toevoegende beat kunnen betrappen. Eigenlijk staat zo'n producer symbool voor Vinnie Paz anno 2011.

avatar van Elohim
Vandaag in de mail gekregen met het album op plaat voor een vriend van me, een shirt en een petje, een huuuuuge pakket dus!

In ieder geval ben ik het helemaal eens met MJ. Ik moet alleen zeggen dat Vinnie qua stemgebruik soms wel weer even gedreven klinkt (zoals op Keeper of the Seven Keyse bijv.) en sommige beats wel leuk zijn: Children of God, Blood Meridian en Leviathan (de laatste twee hebben een beetje Necro-stijl beats, het type sample dat maar weinig mensen gebruiken, klinkt best netjes). Verder vind ik de gastbijdrages meer dan redelijk (Crypt ) en komt Bill best netjes, bij vlagen erg sterk.
3,5* Ik schat de kans niet groot dat het een 4 wordt, zie het nog gebeuren dat er een 3 uit valt.