Britney Spears - Femme Fatale (2011)

Label: Jive

1. Till the World Ends (3:57)
  2. Hold It Against Me (3:49)
  3. Inside Out (3:38)
  4. I Wanna Go (3:30)
  5. How I Roll (3:36)
  6. (Drop Dead) Beautiful (3:36)

met Sabi

7. Seal It with a Kiss (3:26)
  8. Big Fat Bass (4:44)

met will.i.am

9. Trouble for Me (3:19)
  10. Trip to Your Heart (3:33)
  11. Gasoline (3:08)
  12. Criminal (3:45)
  13. Up N' Down * (3:42)
  14. He About to Lose Me * (3:48)
  15. Selfish * (3:43)
  16. Don't Keep Me Waiting * (3:21)
  17. Scary * (3:38)
boy1988m
He About to Lose Me is echt goed. Love It. Nu nog Scary en dan hebben we alle nummers gehoord. Denken jullie dat er nog meer Extra Bonus Tracks bijkomen zoals bij Circus???

Zeer goed album. Veel beter dan verwacht. Ik volg hier toch ook de hoge scores. Till the World Ends vind ik wel ene heel goed nummer. Er zijn nog vele goede nummers. Als ik het album nog eens beluister zal ik er wel nog goede nummers invinden.

avatar van Luckyluck93
Ik ben benieuwd naar het album, de singles die ik tot nu toe heb gehoord (Hold It Against Me en Till The World Ends) zijn echt te gek!

avatar van Emile93
Ok! 2 mensen stemmen 0,5 en het gemiddelde is ineens 3,70! Lol!

avatar van Waste Management
Reviews? De mijne komt later!!!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ah, een duet met Will.I.Am; die kon natuurlijk niet ontbreken als je jezelf als commerciele artiest serieus neemt

avatar van Rich_B
Net de album gehaald, en wat ben ik blij! Eindelijk de Deluxe album van Britney Spears 'Femme Fatale'!

Hier is mijn review!

1.Till the world ends: De 2e single van dit prachtige nieuwe album! Meteen vanaf de eerste seconde pakt dit lied mij al, het wilt me laten dansen. Krijg zin om op stap te gaan, en dat is duidelijk ook de bedoeling, Ik zeg goed gelukt! 5

2.Hold it against me: De 1e single! Goede 1e singlekeuze, met dit nummer kon ze zich duidelijk weer goed terug op de kaart zetten! Iedereen wist meteen britney is 'weer' terug! Terwijl ze na circus niet echt meer weg was, alleen was het een tijdje stil! Over dit nummer kan ik niet meer zeggen dan geslaagde single & song! 5

3. Inside out: Toen ik hier een paar snippets van hoorde, was ik niet meteen verkocht! Uiteindelijk uitgelekt, en het hele lied kunnen beluisteren, en vind het een goed nummer, alleen mist het toch nog iets bij mij. 4

4. I ( I I ) Wanna go: Ja geweldig nummer! Ik zou dit graag willen zien als haar 3e single van het album! Heerlijke clubbanger ! 5

5. How i roll: Ja hier hoorde ik ook een preview van, dacht meteen aan haar vorige album en moest denken aan een beetje mmm papi genre. Uiteindelijk helemaal kunnen beluisteren, en ben helemaal verliefd geworden op dit nummer! Catchy grappig & gewoon geniaal in elkaar gezet! Alleen wie is die man, die zingt ' how i rollll' ? 5

6. (drop dead) Beautiful: Ja dit is en blijft toch wel een appart nummer, maar de beat is zeker niet onaardig! Zit ook weer aardig goed in elkaar, alleen ja ik vind het een lekker nummer, maar hij is niet helemaal perfect! 4

7. Seal it with a kiss: In het begin was dit (of het is het nog) een favoriet bij de mensen. In het begin kon ik dat niet goed begrijpen, maar na een paar keer het lied geluisterd te hebben, Begrijp ik ook wel dat dit een favoriet is, haar stem is op dit nummer ook niet veel geautotuned! 4.5

8. Big fat bass (feat Will.i.am): Ja dit is en blijft 1van mijn favorieten! Word helemaal vrolijk van dit lied! Hoop ook dat ze deze uitbrengt op single, Oké ja ik geef toe ze zingt veel hetzelfde 'the big fat bass, bass, bass! Maar op dit nummer stoort het mij eigenlijk helemaal niet, aangezien er veel geluiden inzitten die het goed aansluiten op de tekst! En de solo van William mag er ook wezen. 5

9. Trouble for me: Toen ik de titel las dacht ik oké, wat moeten we hier van gaan verwachten, we kunnen een ballade verwachten, of een up-tempo met ballad invloeden. Maar natuurlijk is dit ook gewoon een lekker Up-Tempo nummer! Even remixen en het kan zo gedraaid worden in de uitgaangelegenheden! 5

10. Trip to your heart: Ja heel vaak geluisterd dit nummer, om er achter te komen wat ik hier van moet vinden, en nee het is geen slecht lied, beetje Unuasual you genre! En dat staat me wel aan, Alleen vind ik dan Unusual you wel wat beter, maar al met al prachtlied! 4.5

11. Gasoline: Ja hier kan ik niet veel woorden aan vuil maken, dan: P.R.A.C.H.T.I.G. GENIAAL! Ja dit nummer is ook me favoriet! Alles klopt gewoon in dit nummer! Het maakt me blij, net als How I Roll! 5

12. Criminal: Goede tekst heeft dit lied zeg! Ik weet niet of dit bedoeld is naar haar eigen moeder, ivm de periode van die adnan! Maakt ook helemaal niet uit, dit is een goed nummer, en kan een goede hulp zijn voor meiden, met dezelfde problemen! Good Job BRITNEY! 5

(BONUSTRACKS DELUXE VERSION)

13. Up n Down: Waarom is dit nou weer een bonustrack? Dit nummer had op de officiele cd moeten staan, maar we mogen niet klagen want hij staat er wel op, ook al is het bonus! Ja heerlijk vrolijk deuntje, en leuk nummer! 5

14. He about to lose me: Aan de preview te horen zou dit al een goed nummer worden, en ja het klopt ook nog, Dit is een prachtnummer! Even een rustig nummer na al het gefeest op het album, en gewoon even Down to Earth! 5

15: Selfish: Ja goede bonustrack, ook weer net als andere nummers, ga maar lekker los mensen! 5

16: Don't keep me waiting: Dit is een rockbonus. En ja ze laat wel goed zien dat ze dat aankan, alleen is het niet wat ik graag van haar hoor! Dit heeft ze op haar vorige album ook laten bewijzen met de songs: Rock boy & Rock me in! Dit lied heeft wel weer wat meer, maar deze had mogen vervangen worden, door de alleen japanse bonus 'Scary'! 3.5

Ik tel niet bij elkaar op, want dit is en blijft in mijn ogen haar beste album!
En voor mij is dit album meer een opvolger van haar 'In the zone' Periode, ben blij dat ze met dit album is gekomen, aangezien ze met dit album goed kan laten bewijzen dat ze weer back to business is!

I love it!!!

avatar van lovegun
Ben ik de enige dit hele gebeuren best wel een beetje tragisch en zielig vind, die videoclip alleen al, ze hebben haar vervormd naar een vroegere versie van haarzelf, terwijl ze dat toch echt niet meer is.

Ik heb serieus nog nooit een artiest gezien dat echt voor de volle 100% een product is, volgens mij heeft zelfs Hannah Montana nog iets te zeggen gehad bij Disney, ben erg benieuwd hoe lang ze haar nog door laten gaan

(hier spreekt ex- überfan)

boy1988m
Omg ik kan niet wachten. Ik heb net een email gehad van BOL en daar in staat dat ze mijn versie van de deluxe editie verstuurd hebben.

SSS
Waarom is dit een Britney Spears album? Kesha heeft meer meegeschreven, Britney's inbreng is eigenlijk alleen het inzingen. Het is echt te hilarisch voor woorden, 'Hold It Against Me' was nog bijna vergeven aan Kate Perry.

After "Hold It Against Me" was written, originally, Luke and Martin wanted to give the track to Katy Perry, but they later decided that "it definitely wasn't a Katy Perry record."

Cabaret van hoog niveau.

Rich_B schreef:

I love it!!!

Ik heb met je te doen.

avatar van Jeroen65
SSS schreef:

Cabaret van hoog niveau.

Ik heb met je te doen.

So what? Er zijn zo veel artiesten die hun nummers niet zelf schrijven. Beetje makkelijk om haar daarom af te kraken en te zeggen dat ze zelf helemaal geen inbreng heeft in het maken van de nummers. De producers van dit album beamen dat ze heel creatief is in de studio.

Daarnaast is die reactie tegenover Rich_B een beetje zielig. Laat die fans lekker genieten van een album als ie uitkomt. Als je Britney niks vindt, waarom kom je hier dan...?!

avatar van Arrie
Jeroen65 schreef:

So what? Er zijn zo veel artiesten die hun nummers niet zelf schrijven.

Inderdaad, en het grappige is dat artiesten als Elvis Presley en Dusty Springfield er nooit op worden afgerekend. Vanwege hun stem waarschijnlijk, maar daar heeft SSS het niet over. Ik zie het hilarische ook niet helemaal, nummers aan anderen geven gebeurt al zo lang. Zie I Wanna Be Your Man, die door de Beatles aan de Stones werd "gegeven". Ook producers/songwriters die nummers schrijven en ze aan artiesten geven gebeurt al zó lang, ik snap niet wat er zo grappig aan is. Perry heeft duidelijk een andere stijl, ander imago, en vooral andere stem dan Spears, dus is het heel goed voor te stellen dat ze toch besloten om hem aan Spears te geven.

Zoals in een eerdere post te zien was van mij, stond ik niet al te positief tegenover dit album. Toch heb ik dit album geluisterd en het is gewoon een goed pop album, alleen vind ik dat het allemaal meer van hetzelfde is. Mijn favo nummer is ver uit Big Fat Bass.

avatar van Waste Management
Ik heb nog geen review, maar wel mijn favorieten en dat zijn:

01. Big Fat Bass (feat. Will.I.Am)
02. Hold It Against Me
03. Criminal
04. (Drop Dead) Beautiful (feat. Sabi)
05. Trip to Your Heart

madonnagirl3
Ik vind wél dat de meeste nummers duidelijk Kesha achtig klinken.. maar dat is mijn mening, daarom vind ik het ook een ''redelijk'' album, had kwa sound zo een Kesha album kunnen zijn.

avatar van AOVV
madonnagirl3 schreef:

In dat geval ga ik deze plaat niet beluisteren, Ke$ha vind ik namelijk helemaal niks. Britney Spears heeft in het verleden wel een aantal hitjes gehad die te doen waren, maar ik ben niet bepaald een fan.

avatar van Thorgal
ok, album nu vele malen beluisterd, incl bonustracks, die niet tegenvallen.

Goed album, luister graag naar haar nummers vanaf het eerste uur, maar de stem van Spears begint me nu zelfs soms te irriteren. In plaats van groeien lijkt het wel of haar stem steeds leger klinkt. Ik vind het geen gehoor en trekt voor mij soms de aandacht volledig weg van de erg goede composities en producties. Big Fat Bass wordt voor mij gruwelijk verpest door haar enorme uithalen in de vorm van "The bass is gettin bigger". Schelle stem, voor mij niet om aan te horen. Het gemiddelde nivo in X-factor ligt 3 maal zo hoog. Maar goed, net zoals Madonna moet Britney het niet hebben van haar stem. Ze zijn in eerste plaats entertainers met een enorme drive en goede smaak in muziek en trends.
En dat laatste laat ze wederom zien op dit album. Vrijwel allemaal pakkende composties die ook na langere tijd goed blijven. Uitzonderingen zijn voor mij de twee singles die ik vrij zielloos vind. Beetje in de trent van "3". Inderdaad Ke$ha-achtig. Gelukkig maken de andere nummers het voor mij helemaal goed.

drop dead) Beautiful, Seal it with a kiss, Inside out en Gasoline zijn voor mij de absolute toppers van het album. En van de bonus-tracks zijn de eerste twee zéér goed te pruimen.

Dus ondanks haar stem top-album.

avatar van friday the 13 th
Wat bij Christina Aguilera maar povertjes onthaald werd, wordt bij Britney positief ontvangen. Dit album zit vol prachtige electro-pop songs. Ik hoop dat dit genre nog even blijft bestaan, want hier valt nog meer uit te halen. Britney levert het bewijs dat je met een dozijn beats en een auto-tune stem een degelijk album kan produceren.

Wat me wel tegenvalt zijn de single keuzes. Oke, HIAM is terecht eerste single, maar Till he World Ends vind ik nu niet meteen de verstandigste keuze, ik denk ook niet dat dit nummer veel gaat doen in de hitlijsten. Een pracht van een nummer vind ik Up&Down, moest dit als single uitgebracht worden, het werd instant een nummer 1 hit! Andere grote favorieten zijn I Wanna Go en Gasoline! Ook Criminal is een pure pop song, beetje de Britney van vroeger! Ook Trouble for me, Drop Dead en Seal it with a kiss zijn zeker ook noemenswaardig.

Prachtig album. Nu nog goede singlekeuzes en het komt inorde.

avatar van Waste Management
De videoclip voor ''Till the World Ends'' is te zien op YouTube. Best een gave clip moet ik zeggen, alleen niet beter dan de clip van ''Hold It Against Me''

avatar van Rich_B
Zeker te weten is de clip beter als de clip ' Hold it against me'!
En ik luister het album nog heel steeds lekker weg! De nummers worden beter als dat ze al waren lijkt wel!

avatar van Arrie
Waste Management schreef:
Jaja ik wist het, het nummer ''Criminal'' bevat een sample, van het nummer ''The Logical Song'' van de groep Supertramp.

Weet je het zeker? Ik hoor het niet...

Arrie schreef:

Weet je het zeker? Ik hoor het niet...
Dan moet je maar beter luisteren

avatar van Style.Girl
Dit is gewoon een te gek album. Ik vind Britney Spears niet de beste zangeres die er is, ik vraag me ook af of ze eigenlijk wel kan zingen? Wie weet is dit allemaal veel mooier gemaakt. Anyway, het is en blijft gewoon een geweldig album. Heb het nu al zeker 10x beluisterd en blijf het gewoon super vinden. Er is niet echt een nummer die ik niet leuk vind.

De leukste zijn toch wel:

Till The World Ends, Inside Out, I Wanna Go, Drop Dead Beautiful, Trouble For Me, Gasoline, Criminal.

Haar eerste single Hold It Against Me, vond ik echt verschrikkelijk. Maar nu vind ik het na een aantal keer beluisteren zeker niet slecht, maar zeker niet haar beste nummer van het album. Trip To Your Heart is ook minder dan de rest, en die sla ik dan ook meestal over, maar verder niks mis mee hoor. De bonus tracks heb ik nog niet beluisterd dus die ga ik waarschijnlijk snel een keer beluisteren.

avatar van Luckyluck93
Ik heb het album pas gekocht en ik ben het eens met de meeste van de vorige berichten hier, het is een geweldig album!
Op de meeste nummers op het album is ze als zangeres wel inwisselbaar, maar op sommige nummers zoals Hold It Against Me en Gasoline is haar stem weer duidelijk te herkennen. Ik denk ook niet dat je een van Spears albums moet kopen omdat ze goed kan zingen. Neemt niet weg dat het geen goed album is!!! De productie is ook wel gelikt en vooral van deze tijd, door onder andere Max Martin en Dr. Luke die weer meedoen.

De beste nummers vind ik:

Hold It Against Me, Trouble For Me, Up N' Down, Inside Out, Seal It With A Kiss en Big Fat Bass.

Up N' Down is echt een vet nummer, geweldig die beat, net zo goed als bij Hold It Against Me en Big Fat Bass. Ik ga hem zeker nog vaker luisteren, misschien veranderen mijn favorieten dan ook weer! Goed album

avatar van Waste Management
Het nummer ''I Wanna Go'' klinkt lekker zomers, die moet ze echt in de zomer gaan uitbrengen.

avatar van Style.Girl
Gasoline (3:08) = 4,5*
Criminal (3:45) = 4*

Totaal = 4,2 Maar ik rond het toch af op een 4,5*

avatar van Editor_08
In het begin moest ik even wennen aan dit album maar sindsdien ben ik helemaal verkocht.
Haar vorige album was al een topper en bij deze heeft ze bewezen dat ze helemaal terug is.
Vooral 'Big Fat Bass' en 'Gasoline' behoren tot mijn favoriete nummers. Hopelijk krijgen we van die laatste nog een videoclip.

avatar van Waste Management
Oh gelukkig ''I Wanna Go'' wordt de 3de single. Wat een fantastisch zomer clubnummer.

avatar van LucM
Arrie schreef:

Elvis Presley en Dusty Springfield zijn vocaal van een heel andere orde natuurlijk. Maar het niet zelf schrijven van de songs vind ik ook geen argument om iemand af te kraken (Frank Sinatra bv. heeft ook geen noot zelf geschreven). Inderdaad is het schrijven en verkopen van nummers zo oud als de muziek zelf. In de klassieke muziek, crooners en vele jazz zijn componisten en uitvoerders vaak gescheiden.

Wat Britney betreft, de singles hierop die ken vind ik erg zwak, vooral die kunstmatige babystem van haar en het gebrek aan emotie irriteert mij, en dan beweren sommigen dat ze volwassen is geworden. Dan toch liever de hits in haar beginperiode.

avatar van Angelo
Angelo schreef:
(...)Op ‘Femme Fatale’ zal ze ongetwijfeld niks gegroeid zijn op gebied van zang, maar ik vermoed dat (ook) dit album weer een degelijke popplaat zal zijn – vooral op gebied van productie, waardoor ze altijd nog hoger aangeschreven mag worden dan dames als Katy Perry, Rihanna, Ke$ha en al die anderen die slechts een kopie van een kopie zijn.(...)

En dit was een verkeerde inschatting. Op ieder album van Britney (van Baby one more time tot en met Circus) heb ik altijd wel een aantal ‘guilty pleasures’ kunnen vinden, behalve op deze, Femme fatale. Originaliteit is nooit Britney’s sterkste kant geweest, maar die is bij dit album wel heel ver te zoeken. Ieder nummer lijkt op elkaar en dan kom je toch al snel tot de conclusie dat één Hold it against me genoeg is. Verder is alleen Criminal wellicht noemenswaardig vanwege het aanstekelijke deuntje. Voor de rest is de inhoud van deze plaat net zo dramatisch als bijvoorbeeld die van Katy Perry, Rihanna en Ke$ha. Simplistische deuntjes, erg dertien in een dozijn en met teksten, weliswaar in een andere bewoording, die steeds op hetzelfde neerkomen. Het is dan ook moeilijk om onderscheid tussen de nummers te maken. Tot dusver het minste album van de dame die onderhand de titel “Princess of Pop” wel verdient heeft, al zet ik daar mijn vraagtekens nadat ik dit heb beluisterd. En dat terwijl ze nog niet eens zo heel lang geleden een prima (elektro)pop album heeft gemaakt in de vorm van Blackout.