Al meer bekend over de releasedatum? Iemand? Van de website van Pendragon word ik wat dat betreft niet veel wijzer. Ben wel erg benieuwd wat de invloed van de nieuwe drummer is en of de band zichzelf weer opnieuw heeft weten uit te vinden.
Nee nog helemaal niks. Overal geeft google hetzelfde item door verschillende bronnen van de website geplukt dus we moeten nog heel ff geduld hebben. Moeilijk hoor. Er zijn maar weinig platen waar je nog echt naar uitkijkt tegenwoordig.
Afgelopen week vooral het nieuwe album ‘Man who climb Mountains’ geluisterd – en de live akoestische tweede cd. Een opvuller, een mooie geste, dacht ik. Tot ik op deze bonus-cd ‘This Green and Pleasant Land’ hoorde, Nick die de lead neemt en vervolgens ‘heartfelt’ wordt gedragen door het meezingende publiek. Een track met een persoonlijke noot (“My grandad Michael Barrett took shrapnel in the neck”) die me op Passion niet eerder was opgevallen. Onterecht zo blijkt nu. Wat een wereldnummer en wat een knappe opbouw naar de meesterlijke melodie ‘Take only what you need and be on your way’.