Pendragon - Passion (2011)

Label: Madfish

1. Passion (5:27)
  2. Empathy (11:20)
  3. Feeding Frenzy (5:46)
  4. This Green and Pleasant Land (13:13)
  5. It's Just a Matter of Not Getting Caught (4:41)
  6. Skara Brae (7:31)
  7. Your Black Heart (6:46)
avatar van Ayreonfreak
Het is allesbehalve stoer om Pendragon goed te vinden. Neo prog met een zanger die ook nog eens een onsympathieke persoonlijkheid blijkt te zijn ook. Dat gezannik over downloads ed komt nu wel de strot uit.

Maar na Pure is dit album toch ook wel weer heel erg lekker te beluisteren! Een mooi album met muziek die de 4 punten zeker gaat overstijgen.

Nu alleen nog proberen te verdoezelen dat ik dit wel heel erg lekker vind........

avatar van Red Rooster
Ik word altijd een beetje kriegelig als het gaat om hip zijn, wat in is, of stoer hoort te zijn, zoals hier beneden. Dat leidt alleen maar af van waar het om gaat: de muziek.
En dan wil ik toch wel even voor Nick opkomen als het gaat om zijn persoonlijkheid. Ik heb hem een paar keer mogen interviewen voor ons radioprogramma, zowel live na een concert, als telefonisch. Zo nu en dan hebben we contact per e-mail. Ik ken Nick Barrett als een bijzonder sympathieke peroonlijkheid, heel open en erg enthousiast.
Wat betreft downloaden, die discussie is al zo vaak gevoerd. Het is zijn broodwinning en geloof me: het is geen vetpot in die wereld. Als ik het mooi vind betaal ik er gewoon voor.

avatar van "H."
Zo juist passion nog een keer beluisterd. Moet zeggen blijft een meesterwerkje. Goede muziek is als goede wijn. Hij wordt beter naar mate hij ouder wordt. Vandaar mijn waardering nog maar eens met een halve ster verhoogd naar 4,5.

avatar van Poeha
Wat is dat tweede deel (vanaf zo'n 7:25) van Empathy toch hemels mooi. Zo zou ik graag het hele album gehad willen hebben, alhoewel This Green and Pleasant Land ook flink aan de verwachtingen voldoet.

avatar van Harrymans
Nick 'onsympathiek' ??? Nu lees ik toch iets nieuws, zal ongetwijfeld misschien een enkele keer voorgekomen zijn, maar zijn we dat allemaal wel eens niet ? En inderdaad, net niet zo goed als Pure maar na enkele luisterbeurten een geweldige plaat met als hoogtepuntjes, This Green and pleasant Land en Empathy.. Zeker een 4,5 !!

avatar van marathonman
Pendragon blijft boeien en de zang is voor mij geen ijkpunt, muzikale prestaties des te meer en die zijn er genoeg te vinden, Empathy, Dit groene land en Your black heart zijn uitschieters.
Al jarenlang een van mijn topfavoriete bands, zal ook wel zo blijven want de usb stick met hun muziek zit vaak meer dan een maand in de auto terwijl een maand normaal wisseling van de wacht is.

Ozric Spacefolk
Sinds de band met Joe Crabtree en nu dus met Scott Higham de plaatjes maakt, en Clive Nolan meer moderne synth-geluidjes gebruikt, klinkt de band zo fris en heftig, alsof je niet met ouwe lullen te maken hebt.

Refrein van Passion had zo van Saga kunnen zijn, viel me op....

avatar van "H."
Oh je dit album weer eens in de cd speler gestopt deze week. Probleem: kan niet stoppen met luisteren. Echt een geweldig album. Wie kan mij helpen. Dit smaakr naar meer! Suggesties?

avatar van Brunniepoo
Als ik je stemmen zo zie ben je in ieder geval niet vies van neo-prog. Arena? Credo? Galahad?

avatar van marathonman
"H" zal je een paar tips geven, wel gouwe ouwe, Kansas had in de beginjaren supernrs:
Journey from Mariabron, The Wall, Closet Chronicles, On the other side, Angels have fallen, ga dit eens een paar keer luisteren...
zelfs John Miles had een nr. voor deze site: Fella in a cella, gewoon eens luisteren..
No Dice kreeg ooit van Alfred jawel Lagarde 5sterren voor een album met oa. Upt up to left me..schitterend..Barclay James Harvest met Mocking Bird!!
G.T.R. met When the heart rules the mind...
Als je brood ziet in deze nummers raak je misschien wel geinteresseerd in de artiesten waarvan je weinig meer hoort, overigens Proto-Kaw lid was vroeger lid van Kansas...
Succes!

avatar van "H."
Inmiddels al weer een jaar geleden dat Pendragon zijn opwachting maakte in Nl met dit album. 12 mei aanstaande in de herhaling in de boerderj in Zoetermeer. Blijft een werkelijk geweldig album. Voor de gelegenheid nu verhoogd naar 5 sterren.

avatar van Brunniepoo
Het blijft een sterk album inderdaad. Ben benieuwd hoe deze nummers uiteindelijk op de live-dvd zijn beland. Tijdens hun Boerderij-optreden van vorig jaar werden de nummers (naar ik vermoed) pas voor de tweede keer live gespeeld, dus tijdens de opnames in Katowice moet dit toch allemaal wat makkelijker gegaan zijn.

Afijn, volgende week gaan we hem maar eens kopen.

avatar van "H."
Passion! Dat is wat de band uitstraalde tijdens het optreden op 12 mei. Werkelijk fantastische versie van This green and pleasant land. Als je nogovertuigd wil worden van de kwaliteiten van Nick volg dan deze link maar eens YouTube - Pendragon, May 12 2012, De Boerderij, Zoetermeer.

Kicken! Take only what you need, and be on your wayyyyyyyyyy.

avatar van Lennonlover
Ik hoor ze graag bezig, echt. Maar weer zo'n lange plaat. Op dat vlak ben ik wel pop-gericht. Ik heb het altijd moeilijk om aan bijna een uur durende platen te beginnen.

avatar van Brunniepoo
Tijdens het afgelopen concert gaf Nick Barrett juist aan dat hij commentaar had gekregen omdat het album 'maar' 55 minuten duurde.

Ik verkeerde overigens in de veronderstelling dat 55 minuten een normale lengte is voor een popalbum, maar dat zal wellicht per subgenre verschillen.

Ozric Spacefolk
Wow, vandaag drong Skara Brae pas echt goed tot me door.

Ligt echt tegen de progmetal aan. Waanzinnig drumwerk en o-zo mooi gitaarwerk van Barrett.

avatar van Bluebird
Daar liep ik vanaf het begin al mee te leuren............ wordt schandelijk over het hoofd gezien hier.

Ozric Spacefolk
Komt omdat ie later op de plaat staat, en de eerste 4 nummers vloeien wel erg mooi in elkaar over.

Misschien ben ik in het verleden niet zo vaak aan het eind van de plaat toegekomen.

Maar nogmaals, de volgende studioplaat mag nog zo'n knaller als Skara Brae hebben.

Ozric Spacefolk
Het beginnetje van This Green and Pleasant Land is ook wel heel erg mooi. Zo dromerig en als dan de gitaarsolo er in hakt, moet ik toch wel bekennen dat het Pendragon's mooiste momentje is....

avatar van marathonman
Geweldig album, nog steeds, bij het laatste nummer haal ik vaak 2 nummers met black door elkaar, your black heart is geweldig en er had nog een nicksolo achteraan gekund, opbouw duurt vrij lang maar climax had voor mij iets langer gemogen, als ik dan black intik kom ik ook vaak bij the black night van jewel, een van hun eerste...ook een magisch mooi nummer...
weet iemand of er een nieuw album komt in 2013?
Stemmetje pesten: ik vind zijn stem helemaal bij de muziek passen, lekker rauw en af en toe subtiel.

avatar van Brunniepoo
Ik heb nog nergens iets gelezen over plannen voor een album in 2013.

Ozric Spacefolk
Je kan, als je niet kunt wachten, eens op zoek gaan naar de twee nieuwe platen van Galahad.

Dat is ook iets soortgelijks als Pendragon...

avatar van marathonman
Yes, nieuw album onderweg, mooi verhaaltje op de Pendragon site, ze beweren vernieuwend bezig te zijn, ben benieuwd met de new drummer, vind alles nog steeds zeer behapbaar en verveelt nooit..

avatar van Mindscapes
marathonman schreef:
nieuw album onderweg

Men Who Climb Mountains, namelijk!
Een 9-tal songs: Belle Ame, Beautiful Soul, Come Home Jack, In Bardo, Faces of Light, Faces of Darkness, ...For When The Zombies Come, Explorers of the Infinite (iets zegt me dat dit het langste lied wordt ), Netherworld.

Cover en verhaaltje rond de...

Ozric Spacefolk

Zal ik dan maar de minst luie persoon zijn, en de plaat toe voegen. Dan kan het gesprek ook daar voortgezet worden.

avatar van Bluebird
Je mag ook de persoon zijn die alle tijd van de wereld heeft.

Vol verwachting klopt ons hart.

Ozric Spacefolk
Geen releasedatum en geen label (waarschijnlijk Madfish). Maar toch moet die info voorradig zijn.

Overigens heb je wel tijd om te reageren, rare vogel...

avatar van Bluebird
Ja maar meer ook niet, soms heb ik nogal eens wat urgente discussies elsewhere.

Zodra ik de kans zie zal ik hem toevoegen.