The Cranberries - No Need to Argue (1994)

Ierland
Label: Island

1. Ode to My Family (4:30)
  2. I Can't Be with You (3:07)
  3. Twenty-One (3:08)
  4. Zombie (5:06)
  5. Empty (3:26)
  6. Everything I Said (3:53)
  7. The Icicle Melts (2:54)
  8. Disappointment (4:14)
  9. Ridicolous Thoughts (4:31)
  10. Dreaming My Dreams (3:37)
  11. Yeat's Grave (2:59)
  12. Daffodil Lament (6:09)
  13. No Need to Argue (2:56)
  14. Away * (2:38)
  15. I Don't Need * (3:32)
  16. (They Long to Be) Close to You * (2:41)
  17. So Cold in Ireland * (4:45)
  18. Zombie [Camel's Hump Remix] * (7:54)
  19. Yesterday’s Gone [MTV Unplugged] * (4:01)
  20. Song to My Family [Demo] * (4:34)
  21. So Cold in Ireland [Demo] * (4:38)
  22. Empty [Demo] * (3:23)
  23. Ridiculous Thoughts [Demo] * (4:11)
  24. Everything I Said [Demo] * (3:57)
  25. Yeats' Grave [Demo] * (3:07)
  26. Serious [Demo] * (2:41)
  27. Away [Demo] * (2:26)
  28. I Don't Need [Demo] * (3:22)
  29. Dreaming My Dreams [Live at the Liverpool Royal Court, 14 October 1994] * (4:28)
  30. Daffodil Lament [Live at the Liverpool Royal Court, 14 October 1994] * (4:55)
  31. The Icicle Melts [Live at the Liverpool Royal Court, 14 October 1994] * (3:25)
  32. No Need to Argue [Live at the Liverpool Royal Court, 14 October 1994] * (3:07)
  33. Empty [Live at the Liverpool Royal Court, 14 October 1994] * (3:36)
  34. I Can’t Be with You [Live at the National Stadium, Milton Keynes, 30 July 1995] * (3:18)
  35. Ridiculous Thoughts [Live at the National Stadium, Milton Keynes, 30 July 1995] * (6:32)
  36. Zombie [Live at the National Stadium, Milton Keynes, 30 July 1995] * (5:51)
  37. Ode to My Family [Iain Cook Remix] *
  38. Zombie [Iain Cook Remix] *
  39. Zombie [Demo] *
  40. I Can't Be with You [Live from Woodstock '94] *
  41. Ridiculous Thoughts [Live from Woodstock '94] *
  42. Daffodil Lament [Live from Woodstock '94] *
avatar van danique
Goeie cd, al is-tie dan al oud. Zombie en Ode to my family zijn goeie nummers, maar de rest heb ik eigenlijk nog niet geluisterd

En Zombie is ook een gaaf nummer om te spelen op de gitaar. Heel makkelijk

avatar van musicfriek
Ode to my Family is een van de mooiste popsongs ooit gemaakt. Prachtig, prachtig!

avatar van Jan Wessels
Zombie is een goed nummer evenals Ode to my family. Maar de hele cd afluisteren lukt me niet, haar stem (en vooral de maniertjes) gaan mij dan irriteren. 3,0

Feeder
Volgens mij is dit 1 van de meest onderschatte cd's die er te vinden zijn. Alright, Zombie is afgezaagd... maar er is zoveel moois te vinden op deze cd "ode to my family", "21",.... werkelijk prachtig album. Ik begrijp echt niet dat dit album niet in de top 250 terug te vinden is.

I don't think it's going to happen anymor, you took my thoughts from me now, I want nothing more...

basketballerke
Zombie, keihard maar fantastisch. Ode to my family is schitterend. Wat een mooie stem heeft ze ook.

fredpit
Feeder schreef:

Ik ben het met je eens.

En, na dit album een tijd niet geluisterd te hebben ,kan ik zeggen dat zombie voor mij ,niets van zijn kracht verloren heeft.

Zombie blijft in mijn ogen ook een wereldnummer.

avatar van FunkStar
Verreweg de beste cd van deze band.
Het bekendste nummer is 'Zombie'. Het mooiste nummer vind ik 'No need to argue'. Niet dat er verder ook maar 1 slecht nummer tussen staat...
En inderdaad, Ode to my Family is een van de mooiste popsongs ooit gemaakt!

FatBottomedGirl
Heel gek, maar op Zanzibar klonk het bandje op de stereo van die krakkemikkige taxibus veel beter dan de cd bij mij thuis.....

avatar van SirNoodle
FunkStar schreef:
Verreweg de beste cd van deze band.
En inderdaad, Ode to my Family is een van de mooiste popsongs ooit gemaakt!

volledig akkoord, knap album en ook voor mij is 'no need to argue' het beste nummer.

avatar van Groenteboer
Jammer dat dit eingelijk hun beste album is. Hierna hebben ze nog wel topnummers gemaakt (just my imagination, shattered, stars, fee fi fo etc.) maar nooit meer zo'n mooi album waar ook alle nummers heerlijk in elkaar over lopen en als het ware een verhaal vormen.

Redelijk album. Uiteindelijk wel een beetje te makjes.
Ridiculous Thoughts vond ik altijd een heel goed nummer.

avatar van dix
1,0
dix
ik vind die extaltische voordracht van de zangeres hier echt een onoverkomelijk probleem. ze heeft natuurlijk een geweldige strot endaar maakt ze geweldig misbruik van. vocale krachtpatserij van de allerergste soort. geit in barendsnood.

ik zie dan ook uit naar de instrumentale versie van deze plaat.

avatar van Kirsten035
Ik vind dit dus echt een van de mooiste albums ooit gemaakt. Daffodil Lament, Yeat's Grave, Dreaming My Dreams, Icicle Melts zijn mijn favorieten, maar er zit geen slecht liedje tussen.

avatar van hnky
Als ik aan deze cd begin, gaat ie ook tot het gaatje :-P Elk jaar weer rond het begin van de lente begint het te kriebelen. Heerlijk album.

avatar van LucM
"Zombie" was destijds mijn favoriete song, ik wilde ábsoluut dit plaatje hebben en kocht de full-CD. Nadien dat nummer grijsgedraaid en ik vind het nu nog steeds fantastisch : prachtige melodie, tekst en zang.
Naast "Zombie" staan gelukkig nog meer sterke nummers op dit album zoals "Ode to My Family" en "Icicle Melts", eigenlijk vind ik alle nummers hierop goed.
Uiteindelijk vind ik dat het beste album van deze Ierse folkrockband, waarvan de stem van zangeres Dolores O'Riordan mij deed denken aan Sinead O'Connor.

avatar van Gatver
Behoorlijk boring deze plaat, met uizondering van de bekende hits. En Empty is ook nog wel aardig...

Feeder schreef:

Helemaal mee eens, alleen vind ik "Zombie" wel niet afgezaagd. "21" is zeker en vast goed klinkend. Alleen stelt die groep live niks voor. Er zat trouwens bij die CD een live-album; verschrikkelijk, zo vals... Al bij al staat de CD zeker bij mijn 25 favorieten.

avatar van LucM
"Zombie" kan voor mij nooit afgezaagd raken, ik vind het één van de beste popsongs van de jaren '90! Prachtige clip ook!

LucM schreef:
"Zombie" kan voor mij nooit afgezaagd raken

het was al afgezaagd toen het uitkwam

beetje meeliften op de Pumpkins en dergelijke

Nee, dan liever Dreaming My Dreams
dat klinkt gewoon als the Cranberries

later nog prachtig gecoverd door Bonnie Billy

avatar van LucM
Ik zie absoluut niet in wat "Zombie" met Smashing Pumpkins te maken heeft, ik vind die vergelijking nergens op slaan. The Cranberries haalden hun mosterd bij de traditionele Ierse folk, Sinead O'Connor en een beetje bij U2. Hoogstens kan je bij "Zombie" ook wat grunge-invloeden bijhalen vanwege de gitaren, maar eind 1994 (toen die single uitkwam) was het met de grunge allang gedaan.
Moest "Zombie" nu zijn uitgebracht, hadden sommigen wellicht de vergelijking gemaakt met Coldplay.
"Dreaming My Dreams" vind ik overigens ook prima, net als het hele album trouwens.

LucM schreef:

Dat is precies wat ik bedoel en precies wat ik er ook zo aan vind.

LucM schreef:

Clip is idd wel best mooi.

avatar van LucM
Die gitaren vind ik er juist goed bij passen, het geeft dit nummer extra kracht.

avatar van rusty nail
Hun beste plaat. Staan leuke nummers tussen.

Thijssie024
Tijdens een gitaarles hoorde ik dat Zombie een makkelijk nummer is om te oefenen, toen heb ik deze en hun debuutplaat maar weer eens onder het stof uitgetrokken. Het is niet meer de topper van tien jaar geleden, maar wel een beetje jeugdsentiment. Hier en daar sfeervolle ballads en de singles staan nog steeds als een huis.

avatar van joyce19791
Ik heb altijd een speciale band met deze cd gehad. In die tijd was ik de enige die hier naar luisterde. Mensen in mijn omgeving kenden het niet of hadden hier geen interesse in. Het was daarom een beetje "mijn" bandje. Ook kon ik in die tijd voor het eerst naar MTV kijken in Duitsland (waar mijn vader voor zijn werk altijd was). Linger en Zombie kwamen dan heel vaak voorbij. Herinneringen.......

Ik ga dan toch zakken naar een 2.
Buiten Ridiculous Thoughts om vind ik het leeuwendeel, en zeker de kapotgedraaide singles Zombie en Ode To My Family, niet echt meer om aan te horen. Wat een vervelend bandje, achteraf...

beaster1256
ja, vervelend , raak gezegd , zombie kan ik niet meer horen en van dat viswijf zal ik maar zwijgen , de eerste van the cranberries is zeker de beste al wat volgt was beneden alle peil