Motorpsycho - Roadwork Vol. 4 (2011)

Alternatieve titel: Intrepid Skronk

Noorwegen
Label: Stickman

1. The Bomb-Proof Roll & Beyond I-V (21:04)
  2. All Is Loneliness (18:45)
  3. Wishing Well (7:27)
  4. Landslide (9:00)
  5. Kill Devil Hills (10:09)
  6. The Alchemyst (13:31)
avatar van J0ttem
De nieuwe Roadwork, mooie gevarieerde tracklist, ik hou wel van lange nummers dus dit gaat het mij zeker bevallen

avatar van Nakur
De tour was erg leuk, dus nu maar hopen of de opname het geweldige Roadworks 1 kan benaderen.

avatar van itchy
Leuke tracklist, ben benieuwd naar de versies.

avatar van jurado
De eerste MP release na 15 jaar die ik niet ga kopen. Het laatste optreden wat ik van ze zag was in Deventer, natuurlijk was het super maar de magie is wat mij betreft weg.
MP is heel belangrijk geweest voor mijn muzikale interesses maar de laatste 2 releases heb ik nauwelijks gedraaid (zeker Heavy.M.fruit). Ze staan dan ook bijna onaangeroerd in mijn lp-kast gebroederlijk naast de grijsgedraaide Trust Us ,Angels enz..

avatar van snarf349
Ik ga hem ook niet kopen, maar wel luisteren (is nu verkrijgbaar). Roadworks 1 luister ik nog vaak en ik ben erg benieuwd hoe dit concert klinkt. Hij ga nu mijn rotatatielijst in.

Edit:

Ik ga hem ook niet kopen, maar wel beluisteren (is nu verkrijgbaar). Roadworks 1 draai ik nog vaak en ben erg benieuwd hoe dit concert klinkt. Hij gaat nu mijn rotatielijst in.

avatar van snarf349
De eerste twee nummers ben ik nog niet aan uit. "Wishing Well" is een lekker nummer met een heerlijke solo. "Landslide" vind ik helemaal niets. "Kill Devil Hills" onspoort op z'n Motopsycho's en klinkt ouderwets goed. Hoogtepunt is voor mij "The Alchemyst", zelden zo'n groove gehoord in een nummer, daar kun je niet stil bij zitten.
Al bij al verdient dit album een goeie beoordeling.

Toch wel mooi hoor!
Leuk om te horen dat ze een geweeeeeldige versie van All Is Loneliness op de plaat terecht is gekomen die is opgenomen in ons eigen Patronaat! stond erbij en keek ernaar. een trip op muziek.
Bizar om te zien hoe de mannen op elkaar zijn ingespeeld en wat een belachelijk hoog niveau.

avatar van snarf349
Het lijkt me geweldig om deze gasten live te zien. Ik hoop dat er ook een dvd uitgebracht wordt van dit album.

avatar van itchy
Een dubbel gevoel bij deze dubbelelpee. Zoals vaak bij Motorpsycho zijn de nummers in de live-versies kapstokken om jams aan op te hangen. En dat gaat hier erg goed, er wordt op hoog niveau gemusiceerd. De jams worden puntig gehouden en nergens wordt té ver van het nummer afgedwaald, zoals wel eens het geval kan zijn. Vooral met het opgraven van Wishing Well (oorspronkelijk op de Starmelt-EP) maken ze me erg blij. En de versie van Landslide overstijgt die op Phanerotyme wat mij betreft met gemak.

Waarom dan dat dubbele gevoel? Nou, omdat een Motorpsycho-concert vaak zo'n kleine 3 uur duurt heb ik een beetje het gevoel naar een incompleet stuk te luisteren. Het zijn daardoor meer live-outtakes, waarbij het concert-gevoel ontbreekt. Wat mij betreft mogen ze wel eens een volledig concert uitbrengen in de Roadworks-serie, desnoods een wat korter festival-optreden.

avatar van J0ttem
Ik kan mij ook wel vinden in dat dubbele gevoel, ondanks dat het een zit is van bijna anderhalf uur, had ik na afloop iets van "He nu al voorbij?".
Het maakt de kwaliteit van de CD echter niet minder, deze versie van Wishing Well is echt prachtig en vooral bij de laatste 2 nummers spat de energie er van af.
Ik kijk er naar uit om ze eens live te mogen aanschouwen (heb ze vorig jaar gemist, helaas)

Paulusss
Blij blij blij. Bomb-Proof vind ik op het HMF maar zo-zo (het hele album is trouwens niet al te best), maar hier echt schitterend gedaan. En ze razen door Kill Devil Hills, echt fucking gaaf en energiek.
Het enige minpuntje: ze lijken over te gaan naar Cornucopia aan het eind van All is Loneliness, maar daar wordt het nummer afgekapt. Werd dat stukje gespeeld ter afsluiting of is er daar ge-edit? Cornucopia werd wel veel gespeeld de afgelopen jaren en is een van mijn favoriete MP-nummers, vandaar. Maar soit, goede aflevering!

avatar van Nakur
Fileunder noemt dit "de beste live-cd ooit"...

avatar van jurado
Tja ...dat kunnen ze best zeggen.
Ik ken ook wel een paar beste live platen ooit.

avatar van jurado
Hela wacht eens even, File Under zegt : één van de beste live-cd's ooit.
Dat klinkt natuurlijk al heel anders.

avatar van Nakur
klopt, te snel gelezen. Inderdaad klopt het niet. Er staan 2 zinnen die ik door de war haalde: "één van de beste live-albums ooit" en "de beste live-band ooit".

Dat begrijp ik .
Zal toch maar eens aandachtig luisteren naar dit werkje van mijn favoriete Noorse vrinden.

Ik ben hier ook wel erg benieuwd naar. Stuk op fileunder.nl is wel geschreven door een hele grote fan, maar wel eentje die kritisch durft te zijn waar nodig is. Dus dat neem ik zeker serieus, maar ik kan me ook wel iets bij Itchy's mening voorstellen. Ik heb ze ook wel 10+ keer gezien onderhand en zou het ook niet erg vinden als ze eens met een 2CD kwamen met dik tweeënhalf uur muziek.

avatar van philtuper
En toch is deze wel weer echt geweldig, en zeker thuis op vinyl. Wat 'n plaat! Ik zelf ben ook het momentum met Motorpsycho een beetje kwijt geraakt, tot mijn eigen spijt, want ik heb echt grote sympathie voor deze Noren.

Hoe vaak heb ik hen wel niet live gezien en het concert verlaten met een overweldigend gevoel van enthousiasme. Wat deze mannen live presteren is fantastisch, daar moet je bij zijn geweest. En alleen al daarom verdient ook deze Roadworks de aandacht. Ik vind 'm geweldig in ieder geval, en ben zo toch heel aangenaam verrast, zo na mijn Motorpsycho-tijdperk dat mij toch wel zo'n 10 jaar in zijn greep had. Hulde!

Antagoon
Ik vind het een toffe plaat. Ze zijn echt helemaal terug met Kenneth Kapstad. Man wat kan die vent (jongen?) drummen. Zelf vind ik de versie van All is Loneliness die ze in Paradiso speelden beter, maar tegelijkertijd....dat is nu net de charme van deze band. Je weet nooit wat je krijgt, het is telkens weer anders. Twee zekerheden; er wordt altijd geïmproviseerd en het is altijd goed. Heel goed. Nu ook weer.
De kritiek dat het qua lenge niet helemaal een afspiegeling is van hun concerten deel ik wel, aan de andere kant weet ik niet of je dat thuis vaak achterelkaar opzet. Je kunt natuurlijk ook Roadwork 1 en 4 achter elkaar draaien

Klinkt allemaal prima, maar op de een of andere manier ben ik toch niet zo'n fan van live-albums. Doe mij maar gewoon een echt concert. Hier geef ik een 4* aan, maar Motorpsycho in Paradiso vorig jaar kreeg toch zeker een 4,5*... er echt bij zijn is toch het leukste.

herman schreef:

Is er überhaupt ooit ergens, van wie dan ook, een plaatopname geweest die de impact heeft van het bijwonen van een live optreden?

Nee. Mijn favoriete live-opnames zijn van bands die ik of nooit live heb gezien of pas live zag nadat ik die live-opnames leerde kennen. De enige uitzondering voor mij is denk ik Daft Punk, maar dat komt omdat hun live-album echt baanbrekend is en niet zoveel meer lijkt op het optreden dat ik 10 jaar eerder zag. Alhoewel, een van die specifieke concerten uit 2006/2007 bijwonen was misschien nog wel gaver geweest.

Antagoon
Het mooie van liveplaten van MP is toch wel dat ze ècht iets toevoegen aan de studioversies. Ze leveren geen overbodige liveplaten zoals veel bands waarbij letterlijk de studioversies worden nagespeeld. Daar zul je het toch mee eens zijn, Herman?

Natuurlijk. Liveplaten zoals jij die noemt beluister ik sowieso niet.

avatar van freakey
Liveplaten van Motorpsycho zijn zelfs te prefereren boven veel studioplaten van ze vanwege de soms prachtig uitgewerkte jams die er worden gemaakt van bestaande songs / thema's..... maar ze dit live zien/horen doen is nog altijd beter....

Antagoon
Ja, daar kan ook geen misverstand over bestaan, freakey. Wanneer komen ze weer?

Antagoon schreef:
Ja, daar kan ook geen misverstand over bestaan, freakey. Wanneer komen ze weer?

15 oktober.

itchy schreef:

15 oktober.

Heb de kaartjes al binnen

avatar van Nakur
Deze liveplaat kwam onlangs binnen, en ik ben helemaal niet zo onder de indruk. Sterker nog, ik vind het behoorlijk afsteken tegenover het geweldige eerste deel in de Roadwork serie. Niet slecht en soms zelfs erg leuk (super uitvoering van The Alchemyst!), maar de jamsessies zijn niet altijd zo sterk.

Neem nu het eerste nummer. Op het origineel wordt op een prachtige 'In a Silent Way' gewerkt naar een moddervette climax. Op deze liveversie klinkt het als flauw en dertien-in-een-dozijn geneuzel. Vergelijk dat eens met Hogwash op Roadwork 3 (sterker nog, met alle tracks van Roadwork 3) en de versie op deel 4 is gewoon saai. Ook Landslide wil maar niet van de grond komen. Voorlopig een nette 3,5*, maar wel et een teleurgesteld gevoel.