Israel Nash Gripka - Barn Doors and Concrete Floors (2011)

Roots / Rock

6. Louisiana (4:30)
  7. Baltimore (5:21)
  8. Red Dress (4:09)
  9. Black and Blue (3:28)
  10. Bellwether Ballad (4:25)
  11. Antebellum (4:32)
avatar van the weaver
er hangt een andere sfeer op de cd dan de vorige cd, maar wederom een prachtige cd. kan niet wachten op zijn concert in Ottersum

Gregson
Wat een prachtig album zeg!!!

avatar van De Daniël
Ik heb een kleine blogpost geschreven over het opnameproces van dit album. Hier te vinden: Harvard Farm « Evers luistert en aanschouwt - eversluistertenaanschouwt.wordpress.com

Topalbum overigens, maar is dat nog het vermelden waard?

Gregson
@ Da Daniël: is het altijd waard toch? . Ik ben verslaafd aan die plaat! Verdomme, wat is dit mooi!!!

avatar van staralfur
Na één luisterbeurt ben ik al bijzonder positief

avatar van EmDee
Pfff, net terug uit Hengelo waar deze gigant voor de platenzaak in t zonnetje zn dingetje deed, echt geweldig!!!
Nu zo naar Enschede om hem versterk en met band te aanschouwen, nu al zin in.
Want wat een prachtig album is zijn tweede album toch geworden. Het eerste vond ik eigenlijk maar zozo en dat heb ik m vanmiddag ook verteld. Alhoewel goede teksten vond ik het muzikaal niet echt bijzonder.
Dit in tegenstelling tot deze want hier blijf ik gewoon naar luisteren. de recensie van DeDaniel geeft ook mijn gevoel bij dit album perfect weer!

avatar van Bartjeking
Het moet raar lopen wil dit niet dé Americana-plaat van 2011 worden; fantastisch. Goede Lyrics, nóg betere muziek en een fantastische zanger, wat een emotie legt deze man in zijn zang. Gisteren heb ik de eer gehad om hem in een klein limburgs kroegje te mogen zien, maar ik gun hem de doorbraak. Wat mij betreft mag hij Ryan Adams achterna, de potentie is er in ieder geval.

Sunset, regret
My heart ain't done yet
I got nowhere else to be

Dit refreintje vormt voor mij wel het hoogtepunt van de cd denk ik...

avatar van staralfur
Wat een prachtige plaat, ik begin bij 4* maar het zal vast nog wel meer worden

avatar van EmDee
Oh my, gisteravond een volledig versterkt concert van hem meegemaakt en ik heb t idee dat hij over 5 jaar een grote jongen in zijn genre/gebied is. Mooie krachtige stem en prachtige songs. Met begeleidingsband staan er maar liefst 4 gitaristen op t podium, heerlijk!

avatar van De Daniël
Luister deze nog vrijwel dagelijks en weet nog steeds te boeien. Dan weet je dat het goed zit

avatar van SunnyOne
Een combinatie van Neil Young en The Band las ik ergens en inderdaad, dit komt heel dicht in de buurt. Het is natuurlijk gewoon Israel Nash Gripka en het is gewoon een formidabel album (van al dat vergelijken wordt ik ook wel eens moe). Het geheel schijnt buiten opgenomen te zijn, inclusief allerlei landelijke geluiden, omdat hij een hekel aan studio's heeft. Dat mag ik wel...

Gregson
Sommige stukken zijn buiten opgenomen, de rest in een oude hooischuur. Met de deuren open, dat wel . Maar een formidabel album is het zeker!

avatar van joostfesten
Israel Nash Gripka debuteerde in 2009 met het voortreffelijke “New York Town”. Met zijn stem, die sterk doet denken aan John Fogerty van Creedence Clearwater Revival, wist hij al snel de harten te stelen van menig muziekliefhebber. Wat me zelden gebeurt is dat ik hem in het tijdsbestek van een paar dagen tweemaal in het clubcircuit zag optreden èn dat verveelde absoluut niet!
Met “Barn Doors and Concrte Floors” gaat Gripka verder op dezelfde voet als zijn debuut. Het album omarmt de luisteraar meteen en neemt je mee op een nieuwe tocht langs (en door) de onderhoudende composities die Gripka op zijn tweede album bij elkaar heeft gebracht.
Lees verder: Joost's Muziek blog

avatar van harm1985
Zag deze gisteren bij de Mediamarkt staan, dacht eerst aan een samenwerking tussen drie heren, (Israel, Nash & Gripka) in de stijl van CSN (de hoes lijkt ook wel op die van Deja Vu, van CSNY), en dat Nash dan familie was van Graham Nash.

Dat klopt dan wellicht niet, maar als ik lees dat het een combinatie is van Neil Young & The Band qua sound, kwalitatief niet onder doet voor Ryan Adams en nog eens 4 sterren krijgt, dan word ik wel benieuwd!

[EDIT]: Fool's Gold klinkt alvast erg lekker, harmonica doet me denken aan inderdaad Ryan Adams, maar ook Decemberists.

[EDIT 2]: Goodbye Ghost is ook goed, gaat op de verlanglijst!

Die hoes doet inderdaad erg denken aan Déjà Vu. Maar eens opzoeken.

Verrassend album met bijna zonder uitzondering sterke, aanstekelijke songs. Een fijne combinatie van roots/americana en pop/rock in de lijn van Ryan Adams en The Band.

avatar van Hajaco
Oh my...wat een cd! Beste Americana cd so far dit jaar! Prachtig verhaal ook mbt opnameproces.

yeah! fantastische sfeer, fantastisch album. Draai het album ' grijs' . 5 sterren dus!

avatar van Madjack71
Wauw, wat een heerlijke plaat. In het begin dacht ik naar een soort van Sticky Fingers te luisteren met Mick Jagger. Gripka heeft een soort kruisbestuiving ondergaan met Jagger/Hiatt/Springsteen, Young en Fogerty idd., je kunt met mindere goden vertoeven. Muzikaal is het ook dik in orde..opener Fool's Gold weet direct de aandacht vast te pakken en eigenlijk gaat dat zo wel heel het album door. Opgenomen in een schuur, straalt dit album ook wel een losse sfeer uit. Hoewel Gripka op de hoesfoto lijkt alsof hij elk moment wil wegrennen of nodig naar de wc moet.
Met de laatste van Hiatt en deze Gripka zijn er twee albums uitgekomen, die tot mijn huidige favorieten behoren.

avatar van heicro
Na een tip van Madjack zit ik al de hele avond op spotify naar dit album te luisteren.
Ik ben compleet overdonderd, wat een ontdekking zeg, de ontdekking van het jaar. Bedankt nog, Madjack!
Dit is een heel groot talent en hier gaan we nog veel van horen.
Het lijkt wel of ik een verzameling van de beste folk-rock songs uit de jaren zeventig hoor. Het is allemaal niet vernieuwend, maar daarom vind ik het juist zo goed, want wat mij betreft is de beste muziek in de begin jaren zeventig gemaakt. De vocale prestaties van Israel Nash Gripka en de achtergrondzangers zijn heel sterk evenals de prestaties van de begeleidingsband.
Het album is afwisselend met soms stevige roots-rock, dan weer Americana met banjo, pedal steel en mondharmonica, maar ook met ingetogen emotioneel geladen singer-songwriter nummers.
Ik vind het allemaal prachtig en denk dat dit album tot mijn meest favoriete gaat behoren.

Hendrik68
Ja Madjack ook namens mij bedankt voor de tip die je gaf bij het nieuwe album van Hiatt. Was hem wel eens tegegekomen op diverse sites en zelfs in krant volgens mij, maar kende hem tot op heden verder niet. Heb een stel fragmenten beluisterd en ben ook behoorlijk onder de indruk. Hier moet ik werk van maken. Americana op en top, alsof het speciaal voor mij gemaakt is. Ik moet hem uiteraard eerst een paar keer in zijn geheel beluisteren, maar ook deze maakt grote kans voor een top 10 notering voor dit jaar, dat kan ik zo al wel horen. Komt hij binnenkort nog weer in den lande?

avatar van Madjack71
Fool's Gold, Goodbye Ghost en Baltimore zijn vooralsnog mijn 3 prijsnummers, maar het moge duidelijk zijn dat het niveau over geheel het album er mag zijn. Bij de lp zat ook nog een dvd met een kijkje in diezelfde Schuurdeuren en betonnen vloeren. Echt een sfeer waar ik graag aan had deel genomen. Een mooie landelijke omgeving, lekker weer, vrienden om je heen en samen muziek maken, binnen of buiten opnames maken...zo mag ik het graag zien. Volgende week naar het concert in Roepaen en ik heb er zin in....

Concerttips verplaatst naar Israel Nash Gripka

avatar van blonde redhead
ZO hij wordt nog populair op musicmeter. Ik vind het uiteindelijk toch een iets te veilige cd. Hij neemt nergens risico. En zoals aangegeven verwacht ik dat deze artiest allemaal cd's zou uitbrengen die in elkaars verlengde liggen, wat voor mij een artiest vaak wat minder interessant maakt. Maar dat zullen we in de aankomende jaren zien. Zolang ik deze cd niet te vaak draai blijf ik er toch nog even (een beetje) van houden. Gelukkig hebben we Wilco nog.

avatar van De Daniël
Na zo'n 100 luisterbeurten nog steeds ijzersterk. Nergens slap, nergens saai, overal mooi.

avatar van harm1985
Inderdaad, dit album is mij ook nog niet gaan vervelen, terwijl ik 'em vaak heb gedraaid, van het weekend ook nog in de auto, de kilometers vlogen voorbij!

Berichten verplaatst naar Israel Nash Gripka

avatar van deefbdx
Cd meteen gekocht na zijn optreden gisteren in 013. Optreden was overtuigend, de cd net zo. Van een constant hoog niveau. Gaan we nog veel van horen, van deze meneer.