Nine Inch Nails - With Teeth (2005)

Rock / Electronic
Label: Interscope

1. All the Love in the World (5:15)
  2. You Know What You Are? (3:42)
  3. The Collector (3:07)
  4. The Hand That Feeds (3:32)
  5. Love Is Not Enough (3:41)
  6. Every Day Is Exactly the Same (4:55)
  7. With Teeth (5:38)
  8. Only (4:23)
  9. Getting Smaller (3:35)
  10. Sunspots (4:03)
  11. The Line Begins to Blur (3:44)
  12. Beside You in Time (5:25)
  13. Right Where It Belongs (5:07)
  14. Home * (3:11)
  15. Right Where It Belongs V. 2 * (5:04)
  16. The Hand That Feeds [Ruff Mix] * (3:57)
Inderdaad een bijzonder goede video. Werd wel weer eens tijd. De laatste paar clips van NiN vond ik maar matig.

avatar van Paalhaas
Zolang we het over video's hebben zij het duidelijk dat het een bijzonder matig album is...

avatar van Conway Twitty
dat vind ik een goede opmerking de zanger (John Lukovski) kijkt erbij alsof hij de muziekwereld snel vaarwel gaat zeggen

Conway Twitty schreef:

welke zanger is dat nu?? Ik dacht het onze god Trent Reznor was?

avatar van Koston
Die idioot weet niet wat hij zegt

Koston schreef:

Die idioot weet niet wat hij zegt

Ondertussen in andere topics had ik inderdaad al door, dat hij idiote dingen zegt. Ik probeer er niet meer in te trappen.

Weet iemand hoe die video van Only in elkaar zit? Is dat via televisiebeelden gedaan? Wel mooi, dat dit een compleet andere stijl is van Fincher dan dat we gewend zijn.

avatar van mathias
Ik heb één of andere editie gekocht die een bonusdvd heeft. Daarop geen (traditioneel) beeldmateriaal (behalve de clip van the hand that feeds & een wel heel volledige discografie), maar wel het volledige album in 5.1 surround sound. Mensen die het album nog niet gekocht hebben én die zo een installatie staan hebben thuis (en wie heeft dat niet meer tegenwoordig ) raad ik ten zeerste aan deze albumversie te kopen. De meerprijs is maar een belachelijke euro, maar de geluidskwaliteit is echt stukken beter (ik kan vergelijken want de 'gewone' cd zit er natuurlijk ook bij ). Zeker bij een band als NIN is het belangrijk dat alles loepzuiver klinkt, en ik verzeker je als je bvb 'right where it belongs' door vijf boxen hoort knallen ben je wel verkocht
Verder staat op die editie ook het nr. home, dat helemaal niet zo slecht is als hier wordt beweerd...

5.1 surround sound? Zoals dus in een bioscoop? Klinkt erg goed. Cd nog niet gekocht, maar heb ook jammergenoeg geen cd speler...

avatar van mathias
idd je kan het vergelijken met bioscoopgeluid ja... bovendien is het niet 'gewoon' mixen via 5kanalen (dat kunnen de meeste surroundsystemen ook met simpel stereogeluid), maar is het geluid ook voller, contrastrijker, etc.
Is één van de eerste cd's die ik zo koop maar is wel een aanrader!

Geen cd-speler??? Alles downloaden dan of zow?! Mag dat wel? :evil

avatar van HammerHead
Pfff, surround. Nee, doe maar maar gewoon ouderwets stereo. Ik heb inmiddels een paar zelfbouw vloerstaanders en daar ben ik dik tevreden mee.

mathias schreef:

Geen cd-speler??? Alles downloaden dan of zow?! Mag dat wel? :evil

Neejong! Mijn stereotoren heeft het twee jaar geleden na 12jaar begeven! En ik heb toen geen nieuwe gekocht. Alles via de pc beluisteren. Ik koop nog altijd cds! Al is het minder dan vroeger (heb zo een collectie van 500cds ofzo) Maar ik koop er nu minder omdat de prijs me tegenvalt én je kan niet alles hebben. Maar with teeth moet ik nog kopen (wel gebrand). En die wil ik wel graag in de special edition!

avatar van Koston
Bloompje schreef:

Tweede helft van dit album is inderdaad het sterkste deel. Ongeloofelijk dat You Know What You are én Sunspots zo op één album kunnen staan. Heel gevarieerd album dus. Ik vind dit album bijna gewoon dancepoprock geworden. En laat dat ik nu eens een geweldige combinatie vinden. Vandaar dat ik dit album 5sterren geef.

Ik moet ook concluderen dat het tweede deel stukke beter is.
Nummers als The Collector en Love is not enough halen het niveau jammer genoeg naar beneden. Het tweede deel is wel zéér goed

avatar van VanDeGriend
Het album is wat minder "topzwaar" dan vorige releases maar dat maakt het in mijn ogen juist beter te beluisteren. Ik herken wat meer traditionele songstructuren en dat bevalt me eigenlijk prima. De sound/productie vind ik , evenals andere cd's van NIN, weer fenomenaal. Merk dat ik m vaak draai en m dan ook helemaal afluister. Dat was bij The Fragile soms een opgave maar hier helemaal niet. Ik verhoog mijn score dan ook naar 4,5.

VanDeGriend schreef:
Het album is wat minder "topzwaar" dan vorige releases

Juist ja. Ondanks de emotionele teksten, is het gelijk of Trent zijn innerlijke rust heeft gevonden. Zie het laatste nummer...

Bloompje schreef:

En dat is nou net wat ik niet graag hoor van dhr. Reznor.

Paalhaas schreef:

En dat is nou net wat ik niet graag hoor van dhr. Reznor.

"Innerlijke rust" is gelukkig altijd een relatief begrip, wanneer het Trent Reznor betreft.

42 schreef:

Awel, maar de tamheid van dit album stemt mij diep bedroefd ...
Dat het rustiger is dan zijn voorgaande platen, dat is een feit, maar "tam" is wel erg overdreven. Bovendien voelt het niet aan als een gedwongen rust. Het is duidelijk te horen dat Trent wat uit het immens diepe dal gekropen is, waar hij ten tijde van The Fragile in zat. Het is duidelijk iemand die inspiratie haalt uit zijn eigen mentale staat. Maar goed ook dus dat hij dus niet nog een The Fragile gemaakt heeft, anders denk ik dat hij inmiddels voor een trein gesprongen was.

Awel, maar de tamheid van dit album stemt mij diep bedroefd ...

Tam ??? Jack Johnson is tam. NIN is van alles maar niet tam, ook dit album niet. En los daarvan, wat is er precies mis met muziek die niet voordturend "heftig" is. Vind de sound van dit album eerder een verrijking en een stap voorwaarts. Eens met 42 dat 1 Fragile wel genoeg is. Prachtige ontwikkeling zo.

VanDeGriend schreef:

Alle woede en paranoia is weg. En dat is imo juist waardoor NIN's muziek gedijt. Er is niets mis met minder heftige muziek, maar bij Reznor werkt het niet. Je merkt dat, nu hij zijn haat aan de wilgen heeft gehangen, hij eigenlijk niet goed meer weet wat hij wil. Het resultaat is een vreemd album met nummers die qua opzet nog hetzelfde zijn, maar het belangrijkste ingrediënt missen.

Paalhaas schreef:

Ik vind dat hij er zeer goed in is geslaagd om andere thema's dan woede en paranoia als basis voor zijn nummers te gebruiken. Het is anders, maar daarom niet per definitie minder.

42 schreef:

Zoals?
Het is anders, maar daarom niet per definitie minder.

Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat het minder is (stukken minder). Wat mij betreft gaat Trent slocore of triphop maken, alleen dan heb ik wel graag dat-ie het goed doet .

avatar van VanDeGriend
Het is anders, maar daarom niet per definitie minder.

Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat het minder is (stukken minder). [/quote]

Huh ?

Huh ?

Ik doelde op per definitie.

avatar van VanDeGriend
aha zinsontleden voor ver gevorderden.

twee kampen. het kamp dat de verandering kan waarderen en het kamp dat wenst dat Trent alles bij het oude had gelaten. Persoonlijk ben ik gecharmeerd van artiesten die hun stijl onwikkelen en toch een herkenbare sound houden. Dit vind ik een mooi voorbeeld daarvan

VanDeGriend schreef:

Je begrijpt me verkeerd. Trent hoeft het helemaal niet bij het oude te laten, maar deze softe variant van zijn oude werk vind ik gewoon niet werken. Als je iets nieuws gaat doen, doe het dan goed! Ik vind dit geen vorm van stijl ontwikkelen, ik vind dit stijl afbreken. Hij voegt niets toe, hij vervangt niks door nieuwe interessante ideeën, hij haalt alleen een paar zaken weg.

Dat idee heb ik ook een beetje. Alhoewel ik dit best een goede plaat vind, haalt het maar bij vlagen het niveau van The Fragile of The Downward Spiral. Dat waren platen die me zover opslokten dat het soms beter leek ze even uit de buurt van de CD-speler te houden. Op dit plaat mis ik een beetje de kracht van die eerdere platen. Zo'n nummer als Only is eigenlijk een beetje flauw als je het met eerder werk vergelijkt.

Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat The Downward Spiral en The Fragile veel betere platen zijn, maar ik blijf er bij dat With Teeth een gevarieerd en vernuftig album is.

Heb overigens net eindelijk de Tour Edition aangeschaft (€16 bij Boudisque), met de 5.1 DVD-A versie. WOW! De meeste muziek leent zich slecht voor een 5.1 mix, maar deze is echt waanzinnig!

avatar van Amongvedder
Mijn eerste NIN plaat die ik helemaal grijsdraai.

Lekker plaat, met lekkere deuntjes. Hitgevoelig!