Queen - Queen on Fire (2004)

Alternatieve titel: Live at the Bowl

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Flash (1:54)
  2. The Hero (1:45)
  3. We Will Rock You (Fast) (3:18)
  4. Action This Day (4:52)
  5. Play the Game (4:31)
  6. Staying Power (4:03)
  7. Somebody to Love (7:53)
  8. Now I'm Here (6:18)
  9. Dragon Attack (4:16)
  10. Now I'm Here [Reprise] (2:20)
  11. Love of My Life (4:22)
  12. Save Me (4:01)
  13. Back Chat (5:01)
  14. Get Down Make Love (3:39)
  15. Guitar Solo (6:22)
  16. Under Pressure (3:47)
  17. Fat Bottomed Girls (5:25)
  18. Crazy Little Thing Called Love (4:15)
  19. Bohemian Rhapsody (5:38)
  20. Tie Your Mother Down (4:10)
  21. Another One Bites the Dust (3:49)
  22. Sheer Heart Attack (3:26)
  23. We Will Rock You (2:08)
  24. We Are the Champions (3:28)
  25. God Save the Queen (1:24)
Is er ook geen gelijknamige DVD?

avatar van Eddie
Ja die is er, met de gelijknamige titel. De DVD "Queen, Live at the Wembly stadium" is alleen klasse beter als "Queen on fire".

Ben ik het niet mee eens. Persoonlijk kan ik de wat oudere nummers die ook gespeeld worden op deze cd beter waarderen. Ook denk ik dat Freddie's stem niet het beste was op Live at Wembley. Maar sowieso is elk Queen concert goed om te horen natuurlijk

avatar van bloempje24
Minder dan de andere twee (complete) concerten. ederom een overbodig album van de platenmaatschappij.

Eddie schreef:

Kan het aan mij liggen, of is Queen Live At Wembley een heel andere dvd als Queen Live At The Bowl??Voor zovere dat ik weet is Live At The Bowl toch in de V.S.?

avatar van avdj
Nee, het zijn twee aparte concerten.

avatar van psychonaatje
Eddie bedoelt (volgens mij) dat er inderdaad een gelijknamige DVD is (die dus Queen on Fire heet), maar dat er een andere DVD is, Queen Live at the Wembly Stadium, die beter is dan de DVD Queen on Fire.

avatar van avdj
Oke. Maar van beide zijn dus ook CD's uitgekomen en die staan op de site. Live at the Wembly Stadium is ook wel bekend als Wembley '86 en Live at Bowl dus als Queen on Fire.

avatar van psychonaatje
Sorry, avdj, reageerde op Karel, jouw bericht stond er nog niet toen ik reageerde, dus vandaar dat 'ie een beetje raar over kan komen. Ben nogal traag.

Haha, oke, ik dacht al.

avatar van Don Rood
Karel schreef:

Dit concert is opgenomen in het park Milton keyness
Voor mensen die dit album (of de dvd) niet kennen luister dan naar 1 nummer: Somebody To Love, de versie van dit concert is te briljant voor woorden waar Freddie echt alles geeft wat die heeft. Deze live versie van Somebody To Love is te geniaal voor woorden!

Naar mijn mening krijgt dit album niet de waardering die het verdiend. Dit is ook iets waar de band zelf vaak mee te maken heeft. De combinatie van populariteit en hun eigen doelstelling om muziek te maken om te entertainen zijn ze in een hoek geplaatst waardoor je de band niet serieus kan waarderen en toch een echte criticus te zijn. Toegegeven, de teksten van Queen zijn niet echt diep en serieus... Maar ja, Bob Dylan bijvoorbeeld kan ook niet echt zingen...

Terug naar dit album. Queen is hier in topvorm en veel meer een echte rockband in vergelijking met Queen at Wembley, waar het meer een stadion-, showband is. Op dit album speelt iedereen met een bijzondere gedrevenheid. Freddie is erg goed bij stem en de band speelt met veel power. Hoewel er kleine foutjes gemaakt worden, voegen die alleen maar toe aan het rauwe live gevoel (let op de gitaarintro van Now I'm Here of de basintro van Under Pressure).

De songselectie is super, met een goede combinatie van hits en album tracks. De 4 Hot Space nummers overklassen de studio versies. De geluidskwaliteit is erg goed en het concert is van een aangename lengte. Dit is voor mij verreweg het beste Queen live album. Een echte aanrader!

Dit is een prachtige show. Freddie klinkt geweldig en de band speelt met heel veel power. Ik vind het begin van de show met The Hero en de snelle WWRY echt fantastisch. Het is ook erg leuk om nu een officiele liveversie te hebben van de Hot Space songs die trouwens heel erg snedig klinken. Stayin Power is een briljante versie. Ik hou ook heel erg van het spelletje dat freddie speelt met het publiek tijdens Now I'm here. Dit optreden is stukken beter dan Wembley. Geen twijfel daarover. fat bottomed girls klinkt echt vet en Somebody to love , ja daar zijn geen woorden voor. Freddie Mercury op zijn best. Het moet gezegd:Freddie op zijn best is toch de echte top. Als Queen live liefhebber moet ik wel zeggen dat hij tijdens tournees beter zorg had moeten dragen voor zijn stem.Hier klinkt hij geweldig evenwel:-)

bloempje24 schreef:

Klopt niet. Dit is het beste Queen live album. beter dan Live killers en beter dan wembley.En dit is overigens ook een compleet concert.

We krijgen de kans om liveversies van Hot Space nummers te horen en het is fijn om vast te stellen dat die live goed klinken. Freddie's stem klinkt erg goed, de sfeer is goed en de band speelt tight. Meer kan je van een rock live album niet vragen. Voor mij een 8 op 10.

De CD zou ik hiervan niet willen hebben, maar de DVD is zeker de moeite waard. Queen is live namelijk iets wat je niet alleen moet horen, maar vooral ook moet zien.

Een geweldig moment op de DVD is de Guitar Solo van Brian May. Het is geweldig om te zien hoe hij eigenlijk op het hoogtepunt van de lange solo die hij speelt ineens geen geluid meer heeft. Het siert Brian May dat hij niet in paniek raakt. Na wat hulp van een roady wordt het mankement herstelt en speelt hij zijn solo keurig af. Fantastisch dat ze dat er gewoon in hebben laten zitten!

Omdat ik alleen de DVD ken, geef ik geen stem voor de CD. Overigens ben ik het eens met Queenlive voor wat betreft de Hot Space nummers. Die komen live veel beter uit de verf dan op de plaat.

Inderdaad fijn dat ze dat moment niet eruit geknipt hebben. Door dit voorval kwam Brian May telerugesteld van het podium en de anderen hadden ook niet echt het gevoel dat het een goed optreden was geweest. Toen ze het herbekeken waren ze wel enthousiast en terecht. Het is een goed optreden. Queen zien voegt inderdaad iets toe maar ik vind de Cd ook erg goed. Het is niet zo, vind ik, dat op dat moment de visuele kant van de zaak belangrijker was dan de muzikale wat je van de volgende tournees eerder zou kunnen zeggen. De wembley cd is dan meer overbodig aangezien daarop niets bijzonder gebeurt. Gewoon degelijk en een live cd moet beter zijn dan degelijk.

EVANSHEWSON
@ king_arthur: Ik heb ook de dvd; Queen moet je inderdaad ook zien!

Maar dat neemt niet weg dat dit ook een goede live-cd is natuurlijk;
****
4 stars

Je bedoelt dat bij Queen de band zien een meerwaarde biedt Ik vind dat het niet zo is dat Queen een band is die live niet overeind blijft zonder de visuele kant van de zaak wel integendeel. voor mij samen met Zeppelin de beste live band ooit. Ik heb een honderdtal shows en er zitten veel magische momenten tussen. Heel energieke band met Freddie als superentertainer.

Ik was blij toen dit album uitkwam omdat het eindelijk een live album is waar freddie's stem echt goed is.(veel beter dan wembley en ook beter dan live killers)

De volgende 'Queen rock montreal' komt in oktober uit. Ook een geweldig optreden al wil het publiek minder mee dan hier.

Al naar Made in Japan (Deep Purple) en Uriah Heep Live 1973 geluisterd? Misschien dat je dan de woorden beste live band ergens anders zult moeten opplakken ...

Die albums heb ik in mijn bezit. Ze zijn inderdaad adembenemend goed.

Ik heb meer dan 100 opnames van Queen en ik kan je verzekeren dat ze een fantastische live band zijn. Ze spelen met enorm veel energie. Ze maken ook echt contact met hun publiek. Ze hebben net als iedere band hun fouten. Ik vind evenwel dat wanneer je het totaalplaatje bekijkt ze er positief bovenuit springen.

Led Zeppelin vind ik qua improvisatie dan weer echte top. Geweldig boeiend. En voornamelijk in de beginjaren(69-73,) waren ze echt top. Later werd het wat minder.

Een goede live band zijn is meer dan goed klinken op een live opname. Interactie met het publiek, uitstraling, dat soort dingen spelen ook mee.

avatar van Rickepick
Lees maar eens op de Engelse Wikipedia in het artikel over deze Cd, waarom er wat foutjes in de muziek zaten.
der schijnen zich best wel wat technische perikelen hebben voordgedaan, evenals the Red Special die ook kuren kreeg.

avatar van Sweet thing
Nu ja, ik speel zelf een instrument en ik kan daar maar 1 ding over zeggen: als je er op speelt gaan er dingen aan kapot en dat gebeurt zoals Murphy dat wil op de slechtste momenten. Het artikel geeft ook aan dat de technische euvels verholpen werden.
En die ad lips, gewijzigde lyrics, en freddie's stem die eens kraakt .. Daar staat of valt de show niet mee hoor. Het is live e, als je het letterlijke plaatje wil horen moet je dat opzetten. Ik snap het punt daar niet van. Je speelt iets nooit twee keer op de zelfde manier,gelukkig maar.

Tijdens elk optreden gaan er dingen fout(ook bij uriah heep en deep purple hoor;-). Queen on fire is een heel erg eerlijke live-registratie(veel eerlijker dan wembley'86 bijvoorbeeld). En zeker eerlijker dan de overgrote meerderheid van live-cd's.(the who live at leeds, is ook vanalles aan geprutst maar daar moet je een kenner voor zijn:-)
Inderdaad, er was een crack in freddie's stem en die hebben ze overdubbed. Voor de rest hoor je freddie zoals hij die avond klonk(en de hele tournee trouwens), fantastisch.
Brian May spelt geweldig op zijn gitaar. De technische problemen die de Red Special kent, verstoren op geen enkele manier de show.

M.Nieuweboer schreef:

Misschien moet jij je eens wat verdiepen in de live band Queen

Queen is tight, energiek, er is een sterke betrokkenheid van het publiek, freddie heeft uitstraling te over, brian doet alle nummers rocken. Dit album is daar een goede illustratie van, nl. met betrekking tot de hot space nummers.
Bovendien bouwen ze een show goed op.

avatar van djarend
M.Nieuweboer schreef:

Zeker naar geluisterd, goed livebands alleen jammer dat ze slechts een handjevol toffe nummers hebben , dit in tegenstelling tot Queen

Dit album nog eens beluisterd en er wederom van genoten. Geweldig hoe John Deacon de bassolo speelt in Dragon attack. Niet ongewoon zullen sommigen denken maar dat is het wel. Normaal gezien speelt hij die solo live niet maar omdat er een probleem is met Brian's gitaar vult John de leegte en speelt hij dus op het moment zelf de solo. Wil toch wel zeggen dat John Deacon een erg goed bassist is. wat ik naturlijk al veel langer wist;-) Maar door sommigen soms in twijfel wordt getrokken.

bikkel
Prima Queenshow met een Band in topvorm.
De Hotspace nummers worden hier prima uitgevoerd en krijgen gelijk een enorme dosis power mee.
Je zou dus kunnen stellen dat de originele versies met gemak worden overtroffen.
Mercury maakt er weer een groot feest van en is uitstekend bij stem.
Prima setlist ook,al had ik graag gezien dat de groep toch wat meer uit de beginperiode speelde.
Maar dit is hoe dan ook boeiender dan The Greatest Hits show van Wembley.
Voorbeeldige registratie.Zat Queen artistiek in een dal,hun liveoptredens deden er niet voor onder.

bloempje24 schreef:
Bloempje, slechts 2 mogelijkheden: of je hebt dit album niet beluisterd of......

Persoonlijk vind ik deze show ook vele malen beter dan de beruchte Wembley show uit 1986 (the greatest hits set). The Bowl 1982 heeft lekker wat goude ouwe en een paar Hot Space tracks! Action This Day klinkt super! Ook heeft deze opname nauwelijks op voorgrond liggende overdubs voor Freddie's vocals (voor zover ik weet alleen één grote overdub tijdens Fat Bottomed Girls). Het klinkt veel natuurlijker. Buiten dat blijft het natuurlijk wel zo waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Ik zelf als fanatiek fan luisterd liever nummers die niet zo gebruikelijk zijn.. Deze show is een mooie aanrader als je iets anders zoekt dan Wembley.

Wat meer mensen zouden dit album moeten oppikken en onbevooroordeeld beluisteren. Het is toch echt wel heel sterk.

Jammer genoeg zijn er heel wat die commentaar leveren zonder te luisteren.