Na het al prima debuut van supergroep Black Country Communion verschijnt al snel "2". Op deze plaat hebben Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Derek Sherinian en Jason Bonham hun geluid verder uitgediept. "2" klinkt daardoor over het geheel genomen wat evenwichtiger en consistenter dan de voorganger. Het is niet zo dat ik "2" beter vind dan hun eerste plaat (of andersom), maar het is anders en toch gelijk heel vertrouwd. Het lijkt alsof de band een duidelijkere keuze heeft gemaakt voor een solide classic rock geluid. Waar Bonamassa op de eerste plaat nog laveerde tussen de blues en de rock, laat hij met name hier een stevig rock geluid horen. Soms gaat het gas iets terug en hoor je zijn bluesroots, maar het geheel ademt een rock sfeer uit. Ook is de rol van toetsenist Derek Sherinian is groter geworden. Zijn smaakvolle toetsenwerk is prominenter aanwezig en zorgt voor een voller geluid. De stem van Glenn Hughes is herkenbaar uit duizenden en hij levert ook op "2" weer een vocaal huzarenstukje af. Zijn stuwende bas is samen met het power drumwerk van Jason Bonham het perfecte tegengas voor het gitaarwerk van Joe Bonamassa. Black Country Communion laat horen dat ze geen eendagsvlieg zijn, en het is wat mij betreft nu al een van de beste rockbands van het nieuwe millennium.