Devin Townsend Project - Ghost (2011)

Canada

7. Monsoon (4:37)
  8. Dark Matters (1:57)
  9. Texada (9:30)
  10. Seams (4:04)
  11. Infinite Ocean (8:01)
  12. As You Were (8:47)
  13. Radial Highway * (6:48)
avatar van Don Cappuccino
Feather heb ik gehoord en twee outtakes genaamd Fall en Drench. Hieruit blijkt dat dit een mellow plaatje gaat worden en dat zal voor de zomer wel perfect zijn. Ik ben nog meer benieuwd naar Deconstruction als ik kijk naar de lijst met gastmuzikanten! En ik zie dat Bastiaan Prasath en andnino beide albums al gehoord hebben, ik ben jaloers!

MindRuler
Wat een fantastisch mooie hoes trouwens.

avatar van andnino
Het hele album kabbelt een beetje voort in dat stijltje. Het is voor mij in ieder geval geen muziek die ik de hele dag door kan luisteren. Maar er komt nog een review van, dus details volgen nog.

avatar van Tha)Sven
Mellow albums van Devin vind ik meestal interessanter hoewel ik zowel zijn zachte als extreme kant kan waarderen. Mooie hoes en dat Devin een sfeer kan neerzetten weten we ondertussen allemaal wel. Die haatstem is wel

avatar van Don Cappuccino
Dat is geen haatstem, Tha)Sven. Bastiaan Prasath heeft in zijn gegevens de websites van Metalfan en Aardschok staan, volgens mij schrijft hij hier beide voor. Dan krijg je het album eerder te horen.

avatar van Scython
Maar kom op zeg, alleen al op basis van 'Feather' kan dit absoluut onmogelijk een 1* album zijn. Dan moet Devin het wel legendarisch slecht hebben gedaan bij de andere tracks wat, wederom op basis van de samples die in de update videos te horen zijn, zeer waarschijnlijk niet het geval is. In tegendeel zelfs.
Ben benieuwd naar zijn argumentatie, mocht het inderdaad een reviewer zijn.

En jawel, ik kijk zeer uit naar dit album en Deconstruction, vandaar het defensieve gedrag.

Bastiaan Prasath
Even ter verantwoording dan, van een totaal niet objectief standpunt. Ik wil best ver meegaan met Devin Townsend - meestal moet dat wel - , maar niet tot hier. Wereldmuziek annex meditatiemuziek, met veel ruimte voor panfluit; dat is iets wat mij totaal niet trekt. Sterker nog, ik vind het verschrikkelijk. Wel een mooie hoes, die exact de lading van de muziek dekt.

avatar van snarf349
Een warming-up bij het Deconstruction album en dan een cooling-down bij dit album. Prettig gestoord deze gast. Ik ga het vast waarderen.

avatar van James Douglas
Na wat flarden van deze Ghost gehoord te hebben denk ik dat ik wel met Devin in deze meditatiesferen mee kan gaan. Toch vrees ik dat het opzoeken van de uitersten van zijn muzikale paden middels deze ingetogen Ghost en de anderzijds heftige Deconstruction niet tot mijn favorieten van de beste man gaan behoren. Ik mis op het eerste gehoor een beetje de dynamiek die platen als Ocean Machine, Infinity en Terria zo verdomd interessant maken. Hij scheidt nu een beetje zijn extremen waar hij deze in het verleden combineerde. Misschien loop ik op de zaken vooruit maar ook met Ki en Addicted, absoluut geen vervelende platen overigens, in het achterhoofd borrelt het gevoel dat er misschien meer in had gezeten wat betreft die vier DTP albums. Anderzijds kan dat ook te maken hebben met de indruk die eerder genoemde albums op mij persoonlijk maakten.

avatar van Liampie
Holy shit, Ghost is echt prachtig. Als ik dit luister voelt het alsof ik een ochtendwandeling maak door een prachtig met dauw bedekt kleurrijk landschap, met vogels die fluiten en een nevelige waterval. Ghost is een prachtige droom.

Bastiaan spoort niet helemaal geloof ik... Als het niet je genre is dan maakt het het album toch niet meteen slecht? Ik hou niet van en heb geen verstand van happy hardcore, dus ik ga niet alle albums uit dan genre met een 1 beoordelen. Ik vind het altijd zo sneu als de score door dit soort stemmen vertekend worden.

avatar van Tha)Sven
Is deze dan al ook zo vroeg gelekt?

avatar van Nakur
Ik ben liefhebber van 'smans werk en ook niet vies van ambient. Ik hoop alleen maar dat dit geen 3e rangs zenplaat geworden is. De tijd zal het leren.

avatar van snarf349
Machtig mooi dat een drukke gast (tenminste z'n muziek) zo'n rustige chill-plaat kan maken. Ik heb er geen moeite mee om hier in mee te gaan.

avatar van Don Cappuccino
Na the wall of sound genaamd Deconstruction krijgen we hier een heerlijke mellow plaat. Het album is echt heerlijk en zal misschien nog wel vaker geluisterd worden dan Deconstruction. Geweldig dat deze man heerlijke teringherrie kan maken maar ook van dit soort pareltjes. De hele speelduur blijft je aandacht erbij en ik vind dit niet te zweverig. Ik ga in ieder geval de combinatie Deconstruction/Ghost bestellen. Devin Townsend is een van de grootste muzikanten van onze tijd!

Don Cappuccino schreef:
Devin Townsend is een van de grootste muzikanten van onze tijd!

Waarom verpest ie dan de 2e helft van Deconstruction met boer/scheet geluiden?

avatar van Don Cappuccino
Mag humor in de muziek niet? Frank Zappa deed het ook.

avatar van [WZ]
Jazeker, "G-spot tornadoes" e.d., goeie shit! Maar hij hield het wat subtieler in de zang, óf gewoon raar in de muziek zelf. Ik mag die Devin wel voor z'n gestoordheid; die hele circus-feel is lekker (en dát doet me ook redelijk aan Zappa denken eigenlijk), maar dat stuk stoort me gewoon enorm..

Wel enorm vet hoe ie in Stand en Planet of the Apes (geloof ik) kleine hints van Ki laat terugkomen!

avatar van Liampie
Heel Deconstruction zit vol met die verwijzingen naar andere albums en liedjes... Echt tientallen!

avatar van progressive
Net als de verwijzing om dit bij het Deconstruction album te plaatsen?

avatar van [WZ]
Ach, Devin Townsend is Devin Townsend, toch..

Maar vooruit dan, on topic:
Ghost is na 3 luisterbeurten nergens echt blijven hangen..
En ik hoop dus dat de mensen die dit geweldig vinden dat niet alléén vinden omdat het van Devy afkomstig is.. Zijn hardere werk is wat de man (voor mij althans) uniek maakt, en hoewel ik zeker niet vies ben van rustigere ambient/folk/meditiatieve dingen, kan hij dit soort dingen denk ik beter aan anderen overlaten.. Ki was ook erg rustig, maar hield toch altijd zo'n spannende Devin-achtige ondertoon die het echt iets aparters maakte.. deze niet.

zoals Liampie zei: als het je genre niet is, geef dan geen oordeel.. Nou, dat is het stiekem wel, dus ik geef wel een oordeel: 2,5*

Kan iemand me vertellen of de 2 nieuwelingen van Devin beter zijn dan zijn Terria werkstuk uuit 2001 !!!
Dat nivo heeft goede man niet meer gehaald ... !!!!

avatar van Nakur
Naar mijn mening niet. het komt ook niet dichtbij, al hoor ik in enkele puike tracks van Ghost wel de echo's van Deep Peace en Down & Under.

Liampie schreef:

Ik ben fan van Townsend. Dat geeft mij alle recht om te stemmen. Ik had het in een vorig bericht over objectief zijn. Na minstens vijf luisterbeurten kan ik in alle oprechtheid en objectiviteit zeggen: dit is ronduitslecht. Dat vertekend de score wat mij betreft dus niet. En hou je opmerkingen voor je, ik maak zelf wel uit of ik wel of niet spoor.

avatar van Ducoz
Wow, deze gaat op de verlanglijst..

avatar van andnino
Bastiaan Prasath schreef:

Slecht is per definitie een smaakoordeel en kan niet objectief gegeven worden. Just sayin'

avatar van james_cameron
Na het drukke Deconstruction kan de luisteraar lekker chillen bij dit album. Het album is heel erg rustig en kent wat mij betreft te weinig variatie, maar de geschepte sfeer is best aangenaam. Van het gevormde vierluik vind ik dit verreweg de minste plaat, maar vooruit, slecht is het wederom niet.

avatar van Don Cappuccino
Paar uur geleden is dan mijn pakketje aangekomen met Deconstruction/Ghost. Gelijk natuurlijk in het boekje gekeken en bij Deconstruction zat een activeringscode! Als je de link invult en de activeringscode heb je toegang tot vier nummers van Ghost II! Er staat dus nog meer moois op ons te wachten....

avatar van Nakur
Ik kan niet ontkennen dat er enkele nummers op staan die als een droom voorbij gaan, er stiekem wel wat kitch te horen is en van mij had het gebruik van pamfluit helemaal niet gehoeven. Maar ondanks mijn kritieken, is dit gewoon een puike Devin Townsend plaat. Ik hoor alleen vaak dat het een ambientplaat is, maar dat kan ik niet volgen. Ik hoor puike, mellow popnummers met lange instrumentale passages voorzien van omgevings-samples. En die zijn erg mooi als je van een bourgondisch leven houdt. Ik ga verhogen naar 4*, want de muziek doet me wat.

Bastiaan Prasath
Ik sprak Devin Townsend onlangs weer in Amsterdam. Ondanks dat hij al vanaf vijf uur 's ochtends op was, vertraging had op Schiphol, was hij in een goede bui en was het een leuk gesprek. Interview staat hieronder.

Interview: Devin Townsend heeft de geest gekregen - Revolver's Lust For Life magazine - lustforlifemagazine.nl