Crush schreef:
Money' is trouwens geen remix, maar een opnieuw opgenome versie van het nummer. Ik vind deze versie beter klinken dan het origineel.
Ja, ik las dat vanwege problemen met het Amerikaanse label het verboden werd om Money te gebruiken van Dark Side. Ik snap daar niets van, maar goed. Dus Gilmour heeft het nummer volledig opnieuw ingespeeld. De vocalen, gitaren, basgitaar, keyboards en drums nam hij voor zijn rekening. Alleen de saxofoonpartijen deed Gilmour niet zelf, maar - who else - Dick Parry nam deze rol voor zijn rekening.
De drumpartij is ook wel iets anders en ook zingt hij iets anders. Eigenlijk wel supergaaf dat je het in je hebt om zelf alles in te spelen om het nummer opnieuw opgenomen te krijgen (behalve de sax dan). Prima versie idd.
Shine on is ook wel leuk geédit, met alleen de delen 1,2,4 en 7. Het leuke aan dit album is dat Shine On en Money op deze manier enkel op dit album staat.
Logische verzamelaar? Absoluut niet. Eigenlijk compleet nietszeggend. Erg vreemd eigenlijk. Maar ik vind het wel 6 dijken van nummers. Dus ruime voldoende is het natuurlijk wel.
De titel vind ik trouwens wel hilarisch!