Deep Purple - Bananas (2003)

Label: EMI

1. House of Pain (3:34)
  2. Sun Goes Down (4:11)
  3. Haunted (4:22)
  4. Razzle Dazzle (3:29)
  5. Silver Tongue (4:04)
  6. Walk On (7:04)
  7. Picture of Innocence (5:11)
  8. I Got Your Number (6:01)
  9. Never a Word (3:47)
  10. Bananas (4:51)
  11. Doing It Tonight (3:29)
  12. Contact Lost (1:28)
avatar van Hans Brouwer
Hier worden wel erg weinig punten gegeven! Goed album, ik geef 4 punten om het gemiddelde een beetje op te krikken!!

avatar van avdj
Ik heb het één en ander hiervan gedownload en ik vindt een waardering van 2.37 iets aan de lage kant.

avdj schreef:

Als je nou ook vier punten geeft, dan krikken we samen het gemiddelde omhoog!!

avatar van avdj
4* vind ik weer net even te veel.

avatar van Sinner
Ik vind het ook een zwaar onderschatte plaat. Mischien wel wat rustiger dan de meeste Deep Purple platen maar heeft wel enkele mooie ballads.

avatar van Halloween
Ik vind het juist een hele goeie plaat...een keer een wat rustige plaat met wat meer ballads, mag van mij zeker wel een keer komen van deze heren.

4 sterren, laat een keer hun rustige kant zien.

avatar van avdj
Bijna alles gedownload en de plaat is inderdaad wat rustig.
Zeker niet slecht, zitten goede nummers bij.

avatar van Backdrifter
Jammer dat het zo slecht beoordeelt wordt, is toch een beter werk dan Abandon en Purpendiculer, de 2 voorafgaande albums...nummers als Haunted, House of Pain, Silver Tongue en I've Got Your number, zijn toch perfecte Purple nummers...ik moet zeggen ze houden na 38 jaar nog steeds hun naam hoog!

avatar van rockosaurus

Helaas zijn deze bananen bij mij snel verkleurd.
Ik kom niet verder dan 2,5 en dat met een meestergitarist in de persoon van Steve Morse.
Geef mij maar Purpendicular !

avatar van Hans Brouwer
Op 18 januari jl. heb ik dit album 4* gegeven en als DP fan laat ik dat ook maar zo. Maar het is eigenlijk een ster te veel. Waarom?? Bananas ligt nu ruim twee jaar ongedraaid op de plank. Deep Purple in Rock en Made in Japan draai ik nog al eens. Waarmee ik maar wil zeggen dat Bananas toch niet zoveel indruk op mij maakt.

avatar van avdj
Een halve ster smokkelen wil ik nog weleens doen maar zover ik ken heb ik geen enkel album 4* gegeven die al 2 jaar in de kast ligt.

avdj schreef:

Marcel²
Vorige week gekocht dit album bij Mediamarkt. Wel moeilijk voor mij om Deep Purple te oordelen, wat ik heb een aantal albums maar niet veel. Dit album klinkt aardig naar mijn gevoel, maar ook weer niet geweldig. Maar ja voor 5 euro kan je geen buil aan vallen toch?

Marcel Jongeneel schreef:
Maar ja voor 5 euro kan je geen buil aan vallen toch?

Het is een aardig album maar de beste cd's van DP zijn toch echt gemaakt met Ritchie Blackmore in hun midden. Het latere werk van DP is leuk maar niet meer dan dat!

avatar van Sinner
Marcel Jongeneel schreef:
Maar ja voor 5 euro kan je geen buil aan vallen toch?

En had hij meer gekost had je je ook geen buil gevallen hoor. Allemaal wat relaxter maar zeker de moeite. Met Haunted en Walk On heb je ook naar mijn mening twee van de mooiste Purple ballads in huis. Enkel met Doing It Tonight heb ik niets. De rest is alleszins zeker de moeite om regelmatig eens te beluisteren.

Typisch zo'n plaat die gemaakt is om weer een excuus te hebben op tournee te gaan, zonder te worden versleten voor back catalogue-band.
Instant vergeetbare nummers, niets beklijft van dit album.

avatar van rudiger
[quote="Hans Brouwer"
Het valt niet mee om als DP fan een DP album af te waarderen! Maar ik zou het eigenlijk wel moeten doen want 4* is te veel van het goede.[/quote]

natuurlijk was de beste deep purple tijd , de mk2
ian gillan ( een van de beste zangers in de wereld )
richie blackmore ( een van de beste gitaristen in de wereld )
roger clover
ian paice
jon lord

kijk als dit het beste was , dan kan wat erna komt alleen maar tegenvallen

avatar van rudiger
HAUNTED is toch wel een erg goed nummer.

EVANSHEWSON
Seagull schreef:
Instant vergeetbare nummers, niets beklijft van dit album.

Vin ik ook. Purpendicolar of zoiets idem dito; Rapture of the Deep... pffft. Een band die na Mark II eigenlijk morsdood was, ze waren gewoon beter opgehouden toen, maar ja, het lieve geld hé ?

Na al die sterke, wat zeg ik, beresterke platen uit de eerste helft van de seventies, is dit hier niet meer aan mij besteed, maar wie er wil van genieten moet het niet laten natuurlijk.

Geef geen beoordeling, je kunt al raden hoe weinig ik zou geven...

Nicci
EVANSHEWSON schreef:

deze redenering begrijp ik niet zo goed. neem jij ontslag als je wellicht even wat minder in vorm bent? ik niet. deze mensen zijn muzikanten en kunnen vaak niet anders. muziek maken is wat ze doen. goed of slecht.

overigens vond ik DP een heerlijke band toen ik 16 was. ik kan niet zeggen dat ik nog ooit de aandrang voel deze muziek te draaien.

avatar van Lennonlover
ik heb het album net gekocht, maar nog niet beluisterd. Normaalgezien zou ik nooit een album zomaar kopen zonder een beetje research vooraf gedaan te hebben. Ook ben ik niet echt een fan van rockers die hun beste tijd al gehad hebben, maar ik ben eigenlijk écht wel benieuwd wat deze heren voor ons nog in petto hadden in 2003!

avatar van Bluebird
Backdrifter schreef:

Mee eens. Elk Purple album herbergt wel iets moois of wat de moeite waard is, het zijn tenslotte doorgewinterde vakmusici die -soms wisselvallig- maar muzikaal altijd kwaliteit leveren. Bananas vind ik persoonlijk niet beter dan Purpendicular maar wel beter dan Abandon. House Of Pain, Sun Goes Down, Silver Tongue en Picture of Innocence zijn ijzersterk.

avatar van Jupilerman
rudiger schreef:
HAUNTED is toch wel een erg goed nummer.

Ik vind de stem van Gillan echt irritant tijdens dat nummer

avatar van Karma_To_Burn
Leuk deep purple album.. al is het soms bestwel te horen dat ian gillan hier wat meer problemen had met zijn zang.. de opvolger Rapture of the deep is daarom ook beter dan dit album..
Maar dan nog.. zeker leuk om te luisteren en lang nietverkeerd
3,5 sterren.

avatar van vin13
Deep purple speelde enkele nrs. van Bananas live tijdens Arrow rock en vond het een prettige verrassing vooral I got your number: een luchtig komisch nummer tussen de rocksongs en Steve Morse is echt een aanwinst voor de band. Je kan de band niet goed vergelijken met de band van de jaren zeventig, vergelijk het met rockalbums van nu en dan doen ze het nog niet zo slecht. Sun goes down en Haunted groeien wellicht nog uit tot klassiekers.

avatar van Karma_To_Burn
Album weer geluisterd.. en verhoog mijn stem toch maar naar 4!
Best een degelijke purple plaat

avatar van Mr. Rock
Ook gewoon een prima Purple-album. Klinkt allemaal wat anders dan het oudere werk maar er staat genoeg moois op dit album. Hoogtepunten zijn House of Pain, Haunted, Picture of Innocence en in mindere mate het toch ook wel erg leuke I Got Your Number. Mindere nummers? Het titelnummer valt me wat tegen en ook Razzle Dazzle pakt me niet zo.

avatar van Mr. Rock
Ik verhoog toch maar naar 4. Het titelnummer is eigenlijk ook best sterk en alleen Doing it Tonight valt een beetje uit de toon.

avatar van The_CrY
Ik ben niet zo thuis in de discografie van Deep Purple, maar in grote lijnen ken ik het wel. Bananas trok mij vooral vanwege de enigszins hilarische naam en het unieke voorkantje. Ik heb geen spijt van mijn aankoop. Ofschoon de muziek op sommige punten een beetje zo zo is, zijn de plaatjes in het boekje geweldig vrolijk, en die sfeer weerklinkt door het gehele album. Mijn favoriete nummers zijn wel Razzle Dazzle en Doing It Tonight, gevolgd door Haunted en Never a Word. Gillan is gelukkig ook weer een stukje beter bij stem dan bij Abandon of The Battle Rages On.

avatar van bauer
Na jaren weer eens beluisterd, niet veel soeps.