The Beatles - Yellow Submarine (1969)

Pop / Score
Label: Apple

1. Yellow Submarine (2:42)
  2. Only a Northern Song (3:27)
  3. All Together Now (2:13)
  4. Hey Bulldog (3:14)
  5. It's All Too Much (6:28)
  6. All You Need Is Love (3:52)
  7. George Martin - Pepperland (2:23)
  8. George Martin - Sea of Time (3:00)
  9. George Martin - Sea of Holes (2:20)
  10. George Martin - Sea of Monsters (3:39)
  11. George Martin - March of the Meanies (2:22)
  12. George Martin - Pepperland Laid Waste (2:15)
  13. George Martin - Yellow Submarine in Pepperland (2:10)
avatar van Janz
Dat jullie allemaal zo onder de indruk zijn van Hey Bulldog. Ik vind Only a Northern Song van Harrison juist wel aardig. De kale versie op Anthology is nog beter. Wie niet van Martins bijdragen op kant B houdt moet gewoon naar Yellow Submarine Songtrack luisteren.

avatar van Music4ever
Ik vind 'Only A Northern Song' ook wel aardig, maar niet te vergelijken met het geniale 'Hey Bulldog'. Wat een wereldnummer zeg!

Bob Cremers
Hey Bulldog volgens mij moet dat iets betekenen.

Ace
Als je het esoterisch bekijkt kan het betekenen dat hij al stappend door Amsterdam één van de beroemdste coffeeshops ter wereld te woord stond. Ga je uit van het meest voordehand liggende dan groette hij op dat moment gewoon een hond.

Eerste 6 liedjes fenomenaal, maar in de rest ben ik niet echt thuis. Niet dat het me stoort, maar het zijn gewoon geen beatles.

avatar van wolf
Dumballover schreef:

Volledig mee akkoord.
De 6 eerste liedjes zijn zeer goed ( met 'Hey bulldog' als hoogtepunt), daarna is het heel wat minder.

avatar van SemdeJong
Vindt dit wel een appart album. Af en toe bijna sprookjesachtig. Persoonlijk vind ik het een goede zaak als een groep door de loop der jaren van stijl wisselt. Valt mij op dat op dit formum vaak beweert wordt dat na een aantal albums een groep mindere albums maakt. Als een groep in de zelfde stijl blijft hangen, haak ik vaak af. Als een groep door blijft ontwikkelen, bijf ik ze makkelijker volgen.

avatar van HiLL
Dit is meer George Martin dan de Beatles Sem.

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar The Beatles, vanaf het moment dat het offtopic begon te lopen.

net erdoor: 2.5 *

de nummers op zichzelf zijn verre van slecht maar dit was eigenlijk een overbodig album. Niet origineel wnt er staan een pak reeds voor vorige albums gebruikte nummers op en de nieuwe nummers zijn zwak.

Lennonlover schreef:
net erdoor: 2.5 *

Het enige nummer dat al op een vorige album stond was het titelnummer 'Yellow Submarine'. 'All You Need is Love' was alleen maar uitgekomen op single

avatar van Richard Arthur
Op dit album staat "All together know", een leuk nummer. Maar na afloop van de film "The Yellow Submarine" zie je de Beatles in levende lijven een intro doen voor "All together know". Tis helemaal geweldig wanneer de heren gaan tellen voor het liedje en helemaal wanneer John "FOUR!" schreeuwt.

Toon1 schreef:

ohja, sorry. Waarschijnlijk klinkt het zo omdat het een zulk overbodig album was. Het enige nummer waarvan ik recht van mijn stoel spring als ik 'em hoor is Hey Buldog. Gewoonweg een parel van een nummer!

EVANSHEWSON
Strikt genomen is dit geen Beatlesalbum natuurlijk. Het is een samenvoeging van 6 Beatlessongs, met voor de rest het George Martin Orchestra met muziek uit de animatiefilm Yellow Submarine.

En van die 6 Beatlessongs waren er al 2 eerder verschenen toen dit gereleased werd; Yellow Submarine (stond op Revolver) en All You Need is Love (op Magical Mystery Tour).

De vier nieuwe Beatlestracks bij release waren dus Only a Northern Song en It's All Too Much van George Harrison en All Together Now (Paul) en Hey Bulldog (John), al ondertekenden deze twee laatsten al hun songs samen.

It's All Too Much is gewèldig psychedelisch en vind ik verschrikkelijk leuk, je ziet zo de beelden uit de tekenfilm voor je.
All Together Now van Paul is strikt genomen een kinder-meezingliedje maar is echt wel ontwapenend. Het lijkt simpel om zo'n wegwerpdeuntje te schrijven, maar is dat absoluut niet.
Hey Bulldog van John is de enige echte rocksong, met een geweldig memorabele piano/gitaar-intro. En neigt ook alweer naar het psychedelische, wat gezien de tijdsgeest en het veelvuldig gebruik van genotsmiddelen niet zo verrassend is...
Only a Northern Song is zelfs voor George niet echt iets van het niveau dat we van hem gewoon waren... en bedekken we beter met de mantel der liefde...

Rest een resem muziekjes door het George Martin Orchestra dat je toch beter geniet terwijl de tekenfilm loopt, dan dat je dat doet als je het afzonderlijk beluistert.

Mochten de Beatles toen in het CD-tijdperk geleefd hebben dan vonden we de 4 nieuwe traks ongetwijfeld terug als bonustracks op een cd van hen.

Besluit ? Voor die paar goede Beatlesdeunen geef ik graag 3 sterren, maar dit is maar een halve Beatlesplaat waarvan dus nog 2 al eerder verschenen songs...

avatar van Toon1
mm smaken kunnen blijkbaar erg verschillen. Ik vind 'Only a Nothern Song' namelijk een geweldig nummer. Het had wat mij betreft op Sgt. Pepper moeten staan (aangezien het stamt uit die sessie). De andere nummers zijn ook restantjes uit vorige sessies maar zijn allemaal meer dan leuk, zeker 'It's All Too Much' en vooral 'Hey Bulldog'. 'All Together Now' is "luisterbaar" . De nummers van het George Martin Orchestra heb ik maar één keer geluisterd in mijn leven denk ik, toen ik het album voor het eerst draaide. Het is in ieder geval niet iets dat je vaker draait.

avatar van wolf
Only a Nothern Song vind ik ook heel sterk. Het beste nummer hierop blijft natuurlijk Hey Bulldog. Schitterend.

Pieter Paal
Kant 1 begint met 'Yellow submarine' dat ook al op 'Revolver' terug te vinden is en is hier dus een overbodige track.
Evenals 'All you need is love' dat kant 1 besluit en staat ook al op 'Magical mystery tour'.
Beide tracks heb ik al zo vaak gehoord dat ik ze liever over sla.
De psychedelische songs 'Only a Northern song' en 'It's all too much' zijn misschien wel de beste songs uit George Harrison's carierre en zijn altijd leuk om weer eens te horen. Gaaf al die toeters en bellen.
'All together now' vind ik nogal een vervelend nummer en sla ik liever over. Lennon's 'Hey bulldog' is het beste nummer van deze plaat, want dat is pas een nummer met kloten.
Deze 4 onverblijfsels uit de sessies van 1967/68 hadden dus prima op een e.p. gepast.
Het is wel een dure grap om een lp of cd voor nog niet eens een halve plaatkant aan te schaffen.
The Beatles hadden zelf overigens weinig met de tekenfilm te maken en het was meer een soort tussendoortje.
Kant 2 fungeert prima als achtergrondmuziek voor de late avonden.
Een tijdje terug zag ik op t.v. meisjes die deze muziek gebruikten bij het synchroonzwemmen.
Op de Amerikaanse lp-versie van 'Help!' worden Beatles-songs uit die film afgewisseld met muziek van George Martin's Orchestra.

avatar van George
Yellow Submarine is eigenlijk geen ' echte ' plaat van The Beatles , maar een soundtrack van de gelijknamige film . De helft filmmuziek door George Martin en zijn orkest en de andere helft door The Beatles met slechts 4 nieuwe nummers.
''Iedereen is natuurlijk vanzelfsprekend zeer benieuwd naar mijn favoriet '' op dit toch ondermaatse Beatles gebeuren. Okee dan. Hey Bulldog.
Pieter verrast mij in zijn bovenstaand verhaal met zijn toch wel opzienbarende, hoge kwalificatie van de Harrison , Submarine songs. Zeer bijzonder , maar toch wel leuk om is een ander geluid en commentaar te horen op G.H. schrijverssuccessen. Van Only a Northern song vind ik die wat kalere versie op de Anthology uitgave zo mooi.
Maar Yellow Submarine is eigenlijk uitsluitend voor de Beatles fanaat .
Ik besluit met de eerste zinnen die op de achterkant van de originele Submarine lp(die oorspronkelijk gepland stond enkele dagen voor The White Album) staan .
' If there is still any doubt that Lennon and McCartney are the greatest song writers since Schubert , then next friday - with the publication of the new Beatles double LP - should surely see the last vestiges of cultural snobbery and bourgeois prejudice swept away in a deluge of joyful music making , which only the ignorant will not hear and only the deaf will not acknowledge. Called simply The Beatles (PMC 7067/8......

HEEEEY BULLDOG!!!!! Beste Song van het album

WOEF WOEF!!!

Harald
die kwaliteit van Bulldog is op deze release helaas slecht maar heel goed op de nieuwe edition van 1999 die ook qua tracklist heel afwijkend is. Een perfekte John Lennon Rocker!

avatar van devel-hunt
It's all too much had met wat meer aandacht in de studio kunnen uitgroeien tot een nummer van het kaliber "while my guitar". En natuurlijk is Hey Buldog het hoogtepunt. De klassieke nummers hebben niets met The Beatles te maken maar is filmmuziek uit de koker van George Martin hoewel bepaalde thema's uit Beatlesnummers zijn, wel vakkundig gedaan en niet storend!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Geen briljant album, van een wel briljante band. Gemiste kans, maargoed

thebyrds69
Aardige film een zeer matig album, alleen de eerste 6 nummers zijn goed, nou doe maar de eerste 5 nummers. Ik vind All You Need Is Love nou ook niet echt spetterend te noemen.

Het krijgt net 3,5*, maar dan ook net op het randje.

Father McKenzie
Het wordt de hoogste tijd dat deze eindelijk eens op DVD uitkomt, mijn video is gewoon versleten!

Voor wie het niet mocht weten; dit is maar een halve Beatlesplaat.
Track 1-2-3-4-5-6 zijn the Fab Four.

Vanaf track 7 hoor je het George Martin Orchestra.

avatar van LucM
De soundtrack van de gelijknamige tekenfilm, waarvoor the Beatles slechts 4 nieuwe songs leverden. Daarvan vind ik "Hey Bulldog" de beste.
De nummers gespeeld door het George Martin Orchestra mogen er ook best zijn.

Bij Phil Collins - Testify (2002):

Thuurke schreef:
Tekenfilmmuziek en dan ben je afgeschreven.

avatar van Thuurke

Van kant A komt de helft niet in de film voor en kant B is zeer slecht en niet van The Beatles, maar van George Martin en zijn Orchestra. Daarna was het wel snel afgelopen.

Thuurke schreef:

De split van de Beatles (officieel in 1970) heeft weinig te maken met de tekenfilm Yellow Submarine. Vergeet niet dat er na deze plaat nog 'Abbey Road' en 'Let It Be' kwamen . 'Abbey Road' was een van de best verkochte platen van de hele jaren '60.

avatar van Lennonlover
En niet vergeten dat deze A-kant meer dan degelijke nummers heeft. Op It's All To Much kan ik nooit stil blijven zitten. Northern song is een diamantje en Hey Bulldog rock zo ongelofelijk lekker, geweldig geschreven door John!

Er waren nog 4 nummers blijven "liggen" uit de White Album periode. Hey Bulldog, Only A Northern Song, It,s All Too Much en het nietszeggende meezingertje All Together Now. Wat zou het worden een ep of een lp (met wat oud matriaal en film muziek). Apple koos voor het laatste. Jammer, een grote commerciële flop! Toch nog een lichtpuntje HEY BULLDOG, John op zijn best!!!