Anouk - Together Alone (1997)

Label: Dino

1. Nobody's Wife (3:25)
  2. Together Alone (4:05)
  3. It's So Hard (4:27)
  4. The Other Side of Me (3:52)
  5. Pictures on Your Skin (5:19)
  6. Sacrifice (3:58)
  7. Fluid Conduction (4:08)
  8. My Life (2:48)
  9. It's a Shame (3:27)
  10. Time Is a Jailer (4:06)
  11. Mood Indigo (4:30)
  12. Nobody's Wife [U.S.A. Mix by Kevin Shirley] * (3:42)
avatar van Kos
1,0
Kos
Mijn trauma's, wat doe je?!

avatar van T.O.
Wablief?

avatar van Kos
1,0
Kos
Geen zin om subtiel te zijn: ben vroeger echt doodgegooid met die klote-Anouk.

Anouk vind ik dus helemaal niks,in Nederland worden die zangeresjes altijd gelijk de hemel in geprezen terwijl ze niet om aan te horen zijn.
Ze gaan dan ook nog denken dat ze wat zijn.0,5*

avatar van Tommeh
Oneens. Ik vind dat Anouk wel degelijk een hele goede stem heeft en ook sterke nummers gemaakt heeft. Ik heb alleen geen Album van haar, maar nummers als Michel, Love en Hail kan ik zeker wel waarderen.

avatar van Chainsaw
staan wel een aantal mooie nummers op, maar echt heel veel bijzonders is het niet ... 2,5 *

ricky2612
Ik vind dit, in tegenstelling tot de rest, egt wel un goed album. Er staan egt hele goede nr's op (mood indigo, no'body's wife en The other side of me) en natuurlijk de prachtige ballads Sacrifice en het mooiste nr; Time is a Jailer. Neej ik vind dit echt een heel goed album

avatar van Zachary Glass
0,5
Dit album is mijn ogen dus erg, héél erg. Anouk bewijst hier vol-le-dig dat vrouwen even goed als mannen afgekloven rock kunnen produceren.

Begrijp me niet verkeerd: Anouk heeft echt geen slechte stem - wanneer mijn ramen uit de sponningen dienen geramd te worden, contacteer ik gewoon even Anouk - die krijgt dat vast voor de bakker met haar stem.

ricky2612
na zeeer lange tijd weer eens opgezet..ennuh naja viel toch wel btje tegen, dus moet me stem maar verlagen..

maar Time Is A Jailer blijft echt ongeloofelijk mooi

avatar van HiLL
Absoluut het beste album van deze stoere vrouw met een hele goeie stem. Eeen gevarieerd album met de good old rockers barry en george.

avatar van HiLL
jassonn schreef:

Ze gaan dan ook nog denken dat ze wat zijn.0,5*

En Jennifer Lopez geef jij wel een hoog cijfer?? Onbegrijpelijk vind ik dat...Anouk heeft kwalitatief een veel betere stem dan Jlo. Heb het dus niet over smaak, maar stem technisch gezien...

En qua muziek vind ik dat glad geproduceerde rotzooi van Jlo.

ricky2612
hhmmz ik heb niet het idee dat Jennifer Lopez uberhaupt kan zingen..

Misschien wat afgezaagd, maar Nobody's Wife en It's So Hard vind ik echt de beste nummers!

Anouk heeft een prachtige stem.
En ik denk niet dat J.Lo te vergelijken is met haar.
"Time is a jailer", "Nobody's wife" en "The other side of me" zijn dan ook zalige nummers!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Goed album van Anouk, tevens de enige. 3½*

DonDijk
mischien een iets té simpel album om een echte voldoende te geven..ben niet zo weg van haar band, maar ik vind Anouk toch wel redelijk rock 'n roll en bovendien een stem waar menig Amerikaans R'B sterretje strontjaloers op mag zijn.
voor deze stem: 2.5

Electro_
Tommeh schreef:
En geen van die nummers staat op dit album.

Aap
Kan me nog goed herinneren dat ik in Antwerpen was en er een schitterend bluesy nummer op de radio kwam, waarbij ik tegen mijn collega in de auto tegen het eind van het nummer zei dat ie even z'n kop moest houden zodat ik hopelijk nog kon meekrijgen wie de artiest in kwestie was. Bleek dus Anouk te zijn. Vervolgens direct naar de dichtstbijzijnde muziekzaak gereden waar men mij wist te vertellen dat deze Anouk zojuist het onderhavige album uitgebracht had.
Ergo, met hoge anticipaties CD'tje meegenomen, om meteen daarna vast te moeten stellen dat het nummer waar ik zo gecharmeerd van was, nl. 'Time is a Jailer', ook meteen het ENIGE goede nummer van de CD was. Overigens vind ik dat nog steeds, en dit nummer is ook de enige reden dat ik de CD zeer incidenteel nog eens opzet.
Alles wat mevrouw Anouk nadien uitgespookt heeft kan me niet in het minst boeien, sterker nog, sommige nummers zijn zelfs ronduit irritant. Not my cup of tea, dus.

avatar van Hans Brouwer
De eerste en tevens de beste van Anouk. Zou dat komen omdat hier de invloed van de Earring boys nog is te horen??

Marcel²
Hans Brouwer schreef:
Zou dat komen omdat hier de invloed van de Earring boys nog is te horen??

Zou heel goed kunnen Hans, maar toch vind ik Urban Solitude beter.

avatar van the viking
Denk het wel dit album heeft toch een classic rock sound !

Beste album van s'werelds beste vrouwelijke rock artiest. Helemaal met Hans Brouwer eens, de earring invloeden zijn hier nog duidelijk te horen.

avatar van Bighead
Vond het best een leuke cd.
Maar zet hem eigenlijk nooit meer op... en dat zegt toch wel iets...Sacrifice is wel een mooi nummer

Ben fan van Anouk, al 6/7 jaar.Maar Nobody's Wife is, naar mijn mening, haar beste nummer. & toch vind ik dit haar minste album.

avatar van SiSsY bOY
Ik vind dit toch echt wel het beste album van anouk, hier was het nog écht. Lekkere rauwe rock van s'neerlands beste rockbitch ooit. (ken er ook maar 1 hoor)

avatar van FunkStar
Anouk levert met dit debuutalbum een weergaloos meesterwerk af. Haar ruwe stem weet zij goed te gebruiken in rustige, harmonieuse liedjes. Ze weet zowel kracht als gevoel in haar sytem te leggen. Kortweg, een meesterwerk! Ik vind hem nog beter dan Urban Solitude,en die is ook héél goed hoor!!

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Een redelijk goede cd, deze debuut-cd van Anouk. Ik heb deze cd toen vooral gekocht vanwege de bekende hits.
Nobody's wife heb ik inmiddels te vaak gehoord, maar staat toch nog steeds als een huis.

It's so hard blijf ik een heel goed rock-nummer vinden, beter als Nobody's wife. Sacrifice is de mooiste ballad van de cd, en 1 van de mooiste ballads van Anouk.
Beste nummer van de cd vind ik Mood Indigo. Hier ligt een stevig Earring-sausje overheen, en misschien dat het daarom wel de beste track is. Ik zou dit nummer graag eens horen uitgevoerd door de Earring zelf.

De rest van de cd vind ik zozo. Te wisselvallig, en te geforceerd soms.

avatar van Nick4
Ik vind haar eerste drie 'echte' albums (Together Alone, Urban Solitude en Graduated Fool) alledrie echt heel goed, maar deze vind ik toch wel de beste. De hele CD is lekker om naar te luisteren en er zitten een paar topnummers bij: Nobody's Wife, It's so hard, Sacrifice (haar beste ballad!), Fluid Conduction, My Life en It's a Shame.

EVANSHEWSON
Nobody's wife was natuurlijk een formidabel overtuigende hit. Ik dacht dat Barry Hay of George Kooymans daar ook nog een hand in hadden, of in de productie toch ?

Voor de rest heb ik dit meisje's carriëre absoluut niet gevolgd, want als ik haar andere hitjes hoorde dacht ik....pfft, redelijk onvolwassen huppeldepupbubbelgumtienermuziek... ze doet natuurlijk geen vlieg kwaad, maar verder gaat deze muziek geheel langs me heen...

Ik ga dus absoluut niet stemmen, want scores beïnvloeden van muziek die je niet raakt, dat doe je niet, dan vervals en verziek je de boel alleen maar...

Ben ik de enigste die vind dat It's So Hard sprekend op Fleetwood Mac's Go Your Own Way lijkt?