Mobb Deep - The Infamous (1995)

Label: Loud

1. The Start of Your Ending (41st Side) (4:24)
  2. The Infamous Prelude (2:12)
  3. Survival of the Fittest (3:43)
  4. Eye for a Eye (Your Beef Is Mines) (4:54)

met Nas en Raekwon

5. Just Step Prelude (1:06)

met Big Noyd

6. Give Up the Goods (Just Step) (4:02)

met Big Noyd

7. Temperature's Rising (5:00)

met Crystal Johnson

8. Up North Trip (4:58)
  9. Trife Life (5:19)
  10. Q.U. -- Hectic (4:55)
  11. Right Back at You (4:52)

met Raekwon, Ghostface Killah en Big Noyd

12. The Grave Prelude (0:51)
  13. Cradle to the Grave (5:16)
  14. Drink Away the Pain (Situations) (4:44)

met Q-Tip

15. Shook Ones, Pt. 2 (5:24)
  16. Party Over (5:40)

avatar van CunninLynquist
Beste album van Mobb Deep.

avatar van wouter-d
meest duistere hip hop plaat ooit heerlijk eenvoudig DOCH geniale beats

avatar van XtReM3 SkILLz
Yo, the heavy metal king hold big shit (8) ook al komt dat van hell on earth

avatar van MMJ
MMJ
CaliLove schreef:
Bij wat sommigen hier zeggen over een "enge sfeer" en "het jaagt me de stuipen op het lijf"......
Tracks als Start of Your Ending, Give up the Goods, Temperature's Rising, Up North Trip, Trife Life en Drink Away The Pain vind ik nu niet echt bepaald "enge" tracks...
Ergens begrijp ik wel welke tracks jullie onder de noemer "eng" plaatsen maar dat zijn gewoon rauwe hardcore tracks, niks engs aan, je kan er wel kippenvel van krijgen maar dan in positieve zin.

yo, ik vind die 'enge sfeer' ook echt juist vet

eazyfan
CaliLove schreef:
niks engs aan, je kan er wel kippenvel van krijgen maar dan in positieve zin.
...

Dat bedoelen we misschien ook?

5 sterren hiervoor, zeer dope

avatar van The Scientist

avatar van J.M.
The Scientist schreef:
Cool album, alleen Temperatures Rising is echt verschrikkelijk

Meen je dat je ja??, ik heb dat nummer bij één van mijn favoriete staan. Erg sterk nummer vind ik .

handsome_devil
Vind dat ook een tof nr. ja. Sowieso een sterk album.

_2M
The Scientist schreef:
Cool album, alleen Temperatures Rising is echt verschrikkelijk

Inderdaad, met dat kinderachtige refreintje. Past totaal niet bij dit album.

avatar van Kos
Kos
O jee, niet hip-hop liefhebbers die classics gaan beluisteren.

Valt me alleszins nog mee tot nu toe wat ik bij diverse albums lees. .

avatar van T.O.
Hm ja, dit vind ik wel een album waarbij ik relatief meer kritiek zou verwachten. Zul je toch zien dat je het mis hebt

Baltasound
Hij was pas 19. Knap hoor Btw, de intro van shook ones pt 2

avatar van MurryMusic
for al the killas and the hundred dolla billas!

Baltasound
we asume u aint got no fillers (denk ik)

Baltasound schreef:
we asume u aint got no fillers (denk ik)

Whaaaaaat?!!

Nee man dat zeggen ze absoluut niet

rico-bballer
The real brothers who ain't got no feelins

Dàt is het dus

avatar van wouter-d
Op welk album staat drop a gem on ' em, ik dacht dat hij op dit album stond hij past er ook goed bij

de intro heeft ook wel wat weg van shook ones vindt ik

once again....

avatar van Conway Twitty
Staat op ''Hell On Earth'', zou ik hier niet op vinden passen overigens.

avatar van blunt187
beste album ooit mobb deep is echt gezakt naar het laagste niveau. g-unit......................................
Maar als ik dit hoor blijft het de bom;)

avatar van MurryMusic
Was ff aan het kijken door die stemtabellen, en volgens mij is het duidelijk dat die 0,5 jes gwn haatstemmen zijn toch? Echt lame man. Alsof die rockers pijn in hun hart krijgen als ze een hiphop album zien met een hoge notering. flauw zeg
naja het blijft een hoge notering

handsome_devil
Gelukkig zijn er maar 4 van die rare mensen

CaliLove
Hier de track die voor een stuk wordt gesampled op "Trife Life".

Norman Connors - You are my starship

avatar van j.b.b.l
Wat ik vooral goed vind aan dit album zijn de producties.De manier hoe ze in de jaren 90 beats maakte vind ik heel intressant.Gewoon twee samples gebruiken (of meer)die totaal niks met elkaar te maken hebben.Prodigy zijn flow op de cd vind ik wel goed(beter dan nu)maar hij weet me niet altijd te boeien.Maar dan skip ik nog steeds niet,want de beats vangen me op.4,0

|Joël|
Ik vind deze cd beter dan bijvoorbeeld Enter the Wu-Tang (36 Chambers). Als ik zin heb in dit soort Hip-Hop dan is het altijd deze plaat waar ik voor kies. Als ik dit album dan op heb staan heb ik altijd het gevoel dat ik het 5,0* moet geven. Toch is dit soort muziek niet mijn favoriet binnen Hip-Hop. Vroeger stond dit album #1 in mijn top10, maar ik heb het gewoon meer op soulvollere Hip-Hop zoals Common. Wel mag ik dit album nog altijd heel graag, een 4,5* die heel dicht tegen de 5,0* aan zit.

avatar van Zjapp
Blijft een topper van jewelste. Ongetwijfeld één van de meest invloedrijke rapplaten allertijden. Als ik naar m'n mp-3 luister valt me dat ook steeds vaker op. Hoeveel is er niet van The Infamous (en Hell On Earth) gesampled. Van O.C. tot JMT en zelfs Opgezwolle. Er wordt wel eens kritiek gegeven op hun teksten. Maar The Infamous moet het gewoon hebben van sterke 'stukken' tekst, wordplay en delivery.

En dan zijn er natuurlijk nog altijd de meesterlijke beats van Havoc. Er zijn natuurlijk de erg donkere tracks zoals Survival Of The Fittest, Eye for a Eye, Trife Life, Shook Ones en ga zo maar door; maar ook tracks die gewoon erg laid back zijn zoals Give Up The Goods, Temperature's Rising en Up North Trip.

Kortom, dit is voor mij persoonlijk waarschijnlijk de manier van rappen die mij het meest aanspreekt. En ik ben niet alleen denk ik.

avatar van MMJ
MMJ
Zjapp, welk nummer vindje het lekkerst dan?

avatar van MurryMusic
zjapp wat bedoel je met stukken tekst?

CaliLove
Waarschijnlijk dat de teksten in hun geheel wel goed zijn. Dat je bijvoorbeeld niet de ene punchline of ille line na de andere tegenkomt maar als je het in z'n geheel gaat bekijken het toch wel zeer nice is.