Mobb Deep - The Infamous (1995)

Label: Loud

1. The Start of Your Ending (41st Side) (4:24)
  2. The Infamous Prelude (2:12)
  3. Survival of the Fittest (3:43)
  4. Eye for a Eye (Your Beef Is Mines) (4:54)

met Nas en Raekwon

5. Just Step Prelude (1:06)

met Big Noyd

6. Give Up the Goods (Just Step) (4:02)

met Big Noyd

7. Temperature's Rising (5:00)

met Crystal Johnson

8. Up North Trip (4:58)
  9. Trife Life (5:19)
  10. Q.U. -- Hectic (4:55)
  11. Right Back at You (4:52)

met Raekwon, Ghostface Killah en Big Noyd

12. The Grave Prelude (0:51)
  13. Cradle to the Grave (5:16)
  14. Drink Away the Pain (Situations) (4:44)

met Q-Tip

15. Shook Ones, Pt. 2 (5:24)
  16. Party Over (5:40)

avatar van Timmie
eye for an eye is echt zo'n vette beat

avatar van KILLERBEE99
Shook Ones Pt. II verdient echt een Wat een beat, raps, flow en het hele nummer totaal.

avatar van Raul
MurryMusic schreef:
There's a war going outside, no man is safe from! You can run, but you can't hide forever
die zijn ook legendary idd!

mehaah mobb deep is niet eens goed teksten zijn matig hoe komt deze ooit zo hoog??

avatar van Shelter
ik heb jayz nog nooit deze 2 zien afmaken, welke diss was dat?
Ik heb Jay Z nog nooit goed zien dissen trouwens...
Heb je de beats van dit album gehoord en de flow van deze gasten... ?

avatar van P Jay
Ik denk dat hij "The Takeover" bedoeld, daarin wordt Mobb Deep - dacht ik - ook kort aangepakt.

avatar van VanDeGriend
Berichten over stemgedrag verwijderd

avatar van Psycholamp
jayz heeft deze 2 afgemaakt met diss tracks,

Volgens mij heeft Jay-Z nog nooit iets afgemaakt... En luister eerst eens dit album voordat je met dit soort berichten komt aankakken.

avatar van Shelter
ok heb ik even het "afmaak" stukje opgezcht van Jay Z over Mobb Deep:

i don't care if you mobb deep, i hold triggers to crews
you little fuck, i've got money stacks bigger than you
when i was pushin weight, back in eighty-eight
you was a ballerina i got your pictures i seen ya
then you dropped "shook ones", switch your demeanor
well - we don't believe you, you need more people
Roc-A-Fella, students of the game, we passed the classes
nobody could read you dudes like we do
don't let 'em gas you like jigga is ass and won't clap yo
trust me on this one - I'll detach you
mind from spirit, body from soul
they'll have to hold a mass, put your bodu in a hole
no, you're not on my level get your brakes tweaked
i sold what ya whole album sold in my first week
you guys don't want it with hov'
ask nas, he don't want it with hov', nooooo!

Ik moet toegeven die line van I got money stacks bigger than you, is best grappig aangezien Prodigy niet zo groot is. Voor de rest your average diss, niks bijzonders lijkt me.

avatar van JLjuju
dayvid schreef:

Sommige mensen hebben nou eenmaal verstand van muziek.

avatar van ThingMan
jayz heeft deze 2 afgemaakt met diss tracks,

Eerst goed luisteren, dan pas oordelen. Heb je dat nooit geleerd. Dit is een geweldig album. Ik vind hem steeds beter. Vooral die flow van Q-Tip in Drink Away The Pain. Give Up The Goods is ook heerlijk om naar te luisteren. Big Noyd op z'n best.

jayz heeft deze 2 afgemaakt met diss tracks,

Haha, ongeloofelijk dat je dit zegt. Ik geef je 1 tip: Luister eerst naar albums voordat je gaat oordelen. Ik vind dit juist het beste hip-hop album wat ik ooit gehoord heb, goeie beats, lyrics en Prodigy wat ik de beste MC blijf vinden samen met Nas en B.I.G. Verder zijn de gastartiesten ook zeker van toegevoegde waarde, zeker bij 'Right Back At You' komen de 2 rappers van 'Wu', Raekwon & Ghostface Killah goed tot hun recht. Dit album kun je niet vaak genoeg beluisteren, in mijn geval niet in ieder geval.

Ga binnenkort naar NYC en ga dit album zeker luisteren als ik daar rondloop. Het ultieme NYC-album naar mijn mening!

Off topic berichten verwijderd. NY-tips uitwisselen kan via PM.

avatar van Timmie
gister nog op de fiets geluisterd

jayz heeft deze 2 afgemaakt met diss tracks,

Al ligt Prodigy in een coma, rapt ie nog beter dan Jay-Z.

avatar van bennerd
Dat durf ik te betwijfelen.

Bigup2
Shook ones 2, Eye for eye, Survival of the fittest, Right back at you en Q.U. -Hetic

Het is zeker een goed album !
Maar dat waren ook de geweldige nummers.

Het album wordt een beetje saai, helaas.
Ik geef het album een 3,5 *

The start of you ending is ook nog wel goed..

Dit is het vetste hip hop album allertijden!!!
Gruwelijke beats, meesterlijke flows!
Heb hem laatst maar weer eens gedraaid en hij blijft gewoon super!
Dikke 5*

avatar van Anne Maaike
Dit blijft gewoon een heel goed Hip-Hop album. Ook na vijftien jaar, staat dit nog als een huis. Het is zeker één van mijn favoriete Hip-Hop albums uit deze periode.

avatar van HH_Fantastic
Stem verhoogd naar 4.5* ! Wat een geweldig, hard album ! Puur luistergenot. Keer op keer keiharde beats met vette rhymes erover van Prodigy en Havoc. Vooral Prodigy klinkt heel aanstekelijk. Schitterend duo ! Geen enkele slechte track imo --> komt dus enkele plaatsen hoger in mijn top 10 denk ik.

avatar van Boy
Boy
Dat er zo weinig aandacht uit gaat naar Q.U.-Hectic, voor mij een van de, zo niet dé beste, track. De meest duistere beat imo.

avatar van Arrie
Ook mijn favoriet van dit album ja.

avatar van Reint
Jordy wist mijn gevoel bij dit album op de eerste pagina perfect te verwoorden:
Kijk, dit zijn natuurlijk gewoon 2 brave jongetjes met iets te veel fantasie, maar wat een GEWELDIGE atmosfeer wordt er met dit album neergezet! je bent bijna bang om de volgende track te luisteren, je hebt het idee dat je zelf door Queensbridge loopt en dat je daar HELEMAAL niet wil zijn.

Atmosferisch een van de beste hiphop-albums die ik heb gehoord (dat zijn er ook weer niet zó veel, maar toch), zo niet van de popmuziek in het algemeen. Leg hier bijvoorbeeld een The Chronic naast en de rappers op dat album klinken gewoon als figuren uit een of andere gewelddadige cartoonserie, in tegenstelling tot de realistische sfeer die hier wordt neergezet. Prodigy en Havoc zijn er niet in geinteresseerd te laten horen hoe goed ze kunnen rappen in de zin van de zoveel gehoorde brag & boast. Dit is serious business.

avatar van kobe bryant fan
Deze komt in me top 10 want dit is gruwelijk!
Hoe de 2 mannen hun krachten samenbundellen en dan tot het prachtige resultaat komen dat The Infamous heet.

De teksten komen goed en eerlijk over en de beats zijn voor 1995 echt goed.
Dus een 5* is niet meer op zijn plaats en een plaats in me top 10.

avatar van Hurrdurr
Ik vind de beats niet alleen voor 1995 goed, maar ook gewoon als je het afzet tegen de meeste beats die vandaag de dag de studio's uit komen. Ze zijn misschien simpel, maar doen perfect wat ze moeten doen: Een sfeer neerzetten. Zelfs de (naar hedendaagse standaard) slechte mix maakt het juist rauwer klinken.

En het mooiste is dat de drums en piano tenminste echt klinken, stukken beter dan al die FL-studio beats die we nu regelmatig naar ons hoofd gegooit worden.

avatar van kobe bryant fan
Volledig mee eens de beats klinken rauw donker en brengen echt dat straatgevoel neer.Waar door je je direct kunt inleven.

avatar van Harderwiek
Bij mij duurt de The Grave Prelude 0:51 sec?

avatar van Harderwiek
Hurrdurr schreef:

Mee eens. Beats zijn een beetje eentonig en simpel. Maar zetten de sfeer van het album goed neer. Maar toch had ik het daardoor liever net even wat korter gezien, hadden wel 2/3 nummer af gemogen. Survival of the fittest staat denk ik wel in de top 10 van de beste Hip-Hop tracks die ik ken.Toch zitten er ook wat minder tracks op zoals Up North Trip en Temperature's Rising. Ik vind dat de Preludes wel echt iets goeds toevoegen bij het album. Daar de paar mindere tracks en de lengte geef ik 4*, misschien dat het nog hoger wordt!

Harderwiek schreef:
Bij mij duurt de The Grave Prelude 0:51 sec?

Ja dat is de juiste tijd.