Jon Allen - Sweet Defeat (2011)

Label: Monologue

1. Joanna (4:03)
  2. Stealing Away (2:44)
  3. Time to Cry (3:14)
  4. Broken Town (4:25)
  5. Lucky I Guess (3:28)
  6. Think of You (3:32)
  7. Sweet Defeat (3:47)
  8. Love's Made a Fool Out of Me (3:08)
  9. Here Tonight (3:59)
  10. No One Gets Out of Here Alive (4:45)
  11. Last Orders (3:30)
Na eerste luisterbeurt:
Meer van het zelfde, en daar is helemaal niks mis mee! Mooie liedjes, die zeker niet zouden misstaan op een album van een van de vele (grote) artiesten waarmee hij vergeleken wordt.

avatar van Cannabooze
Hier kun je hem beluisteren op de luisterpaal.

Zijn debuut vond ik een prima album, en staat gesigneerd in de kast. Aardige man, met mooie liedjes. Zal mijn aandacht eens gaan vestigen op deze..

Later meer

avatar van meneer
Hey ! leuk !! Een nieuwe Jon Allen. Binnenkort eens kopen. Vond de vorige een heerlijk album. Relaxed !!

En, Cannabooze, bedankt voor de luistertip ! Zit nu al te genieten..

avatar van Edgar18
Prima nieuw album van Jon Allen, naar mijn mening zelfs iets constanter dan het vorige.
Daarentegen had het vorige album een paar echte pareltjes, die heb ik hier nog niet gevonden hoewel dit natuurlijk per luisterbeurt kan veranderen.

Het vorige album heb ik helemaal blauwgedraaid.
Van dit album ken ik alleen Joanna dat erg veel op Fool If You Think It's Over van Chris Rea lijkt.

8 september Doornroosje

avatar van Bartjeking
Mooi plaat indeed, ik moet ook een beetje aan de jonge Rod Stewart denken als zijn stem zou moeten beschrijven. Erg mooi; maar Joanna heb ik te vaak gehoord en is me daarom tegen gaan staan. Bijna hetzelfde proces als bij echte vrouwen

avatar van RoyDeSmet
Iemand heeft me dit album gegeven om er eens naar te luisteren.
Dat doe ik dan maar eens. Op de eerste luisterbeurt doet het me ontzettend aan Tim Knol denken.
Verder een beetje aan Paolo Nutini, qua stemgeluid.

Prima, relaxte achtergrondmuziek. Voor mij iets te poppy, dertien in een dozijn teksten.
Niets iets waar ik me volledig in zou kunnen verliezen.

Ik stem (nog) niet, maar het zou iets van 2.5 sterren zijn.
Juist omdat het allemaal een beetje voorspelbaar en veel van hetzelfde is.
Het weet me niet te grijpen of te boeien.

avatar van Madjack71
Leuke vlotte plaat die teruggrijpt naar namen als Stewart/Stones en een toefje Gaye. Het luisterd best wel lekker weg en hij heeft een prettige stem. Nu nog wachten net als Stewart dat hij over 70 jaar ook een Croner plaat maakt in een zilverkleurig glitterpak. Joanna is er eentje die ik graag mag horen.

avatar van Lamontagne
Deze voor een prikkie gekocht maar wat een schoonheid
heerlijke sfeer en inderdaad je hoort de hele tijd Stewart/Dylan vocalen.

Favorieten tot dusver Think of you en het titelnummer!!

Zeven juli verschijnt zijn derde album Deep river. Ben benieuwd of hij ook in staat is een album af te leveren met constante kwaliteit, tot nu toe 2 albums met hele gave nummers, afgewisseld met beduidend mindere. Is er ook al iets bekends over mogelijke concerten!

avatar van potjandosie
na zijn uitstekende debuut "Dead Man's Suit" en het naar mijn mening nog betere "Deep River" is dit tweede album toch wel minder consistent en een lichte tegenvaller.

Jon Allen heeft goede liedjes in zich en een stem die ik graag mag horen, maar het ontbreekt op dit album aan memorabele liedjes, waarvan hij er op dit album 9 voor zijn rekening nam en een 2-tal samen schreef, "Love's Made a Fool Out of Me" met zijn gitarist Simon Johnson en "Here Tonight" met Alexandra Caro.

de 2 sterke openingsnummers "Joanna" en "Stealing Away" zijn meteen de hoogtepunten en veel van de overige nummers halen dat niveau niet, hoewel de ballads "Think of You" en "Last Orders" hier wel bij in de buurt komen. van de mid-tempo nummers steekt het titelnummer "Sweet Defeat" met een fraaie blazerssectie er boven uit.

helaas steken andere liedjes als "Broken Town", "Lucky I Guess" en de ballad "Love's Made a Fool Out of Me" dat iets teveel richting mainstream neigt, niet boven de middelmaat uit.

van het trio albums uit zijn begintijd, beland deze "Sweet Defeat" bij mij het minste in de speler.

Album werd geproduceerd door Tristan Longworth