Jon Allen - Sweet Defeat (2011)

Label: Monologue

1. Joanna (4:03)
  2. Stealing Away (2:44)
  3. Time to Cry (3:14)
  4. Broken Town (4:25)
  5. Lucky I Guess (3:28)
  6. Think of You (3:32)
  7. Sweet Defeat (3:47)
  8. Love's Made a Fool Out of Me (3:08)
  9. Here Tonight (3:59)
  10. No One Gets Out of Here Alive (4:45)
  11. Last Orders (3:30)
avatar van RoyDeSmet
Iemand heeft me dit album gegeven om er eens naar te luisteren.
Dat doe ik dan maar eens. Op de eerste luisterbeurt doet het me ontzettend aan Tim Knol denken.
Verder een beetje aan Paolo Nutini, qua stemgeluid.

Prima, relaxte achtergrondmuziek. Voor mij iets te poppy, dertien in een dozijn teksten.
Niets iets waar ik me volledig in zou kunnen verliezen.

Ik stem (nog) niet, maar het zou iets van 2.5 sterren zijn.
Juist omdat het allemaal een beetje voorspelbaar en veel van hetzelfde is.
Het weet me niet te grijpen of te boeien.

avatar van potjandosie
na zijn uitstekende debuut "Dead Man's Suit" en het naar mijn mening nog betere "Deep River" is dit tweede album toch wel minder consistent en een lichte tegenvaller.

Jon Allen heeft goede liedjes in zich en een stem die ik graag mag horen, maar het ontbreekt op dit album aan memorabele liedjes, waarvan hij er op dit album 9 voor zijn rekening nam en een 2-tal samen schreef, "Love's Made a Fool Out of Me" met zijn gitarist Simon Johnson en "Here Tonight" met Alexandra Caro.

de 2 sterke openingsnummers "Joanna" en "Stealing Away" zijn meteen de hoogtepunten en veel van de overige nummers halen dat niveau niet, hoewel de ballads "Think of You" en "Last Orders" hier wel bij in de buurt komen. van de mid-tempo nummers steekt het titelnummer "Sweet Defeat" met een fraaie blazerssectie er boven uit.

helaas steken andere liedjes als "Broken Town", "Lucky I Guess" en de ballad "Love's Made a Fool Out of Me" dat iets teveel richting mainstream neigt, niet boven de middelmaat uit.

van het trio albums uit zijn begintijd, beland deze "Sweet Defeat" bij mij het minste in de speler.

Album werd geproduceerd door Tristan Longworth