Joss Stone - LP1 (2011)

Soul
Label: Stone'd

1. Newborn (3:44)
  2. Karma (3:54)
  3. Don't Start Lying to Me Now (4:08)
  4. Last One to Know (4:52)
  5. Drive All Night (5:08)
  6. Cry Myself to Sleep (3:52)
  7. Somehow (3:04)
  8. Landlord (3:58)
  9. Boat Yard (5:03)
  10. Take Good Care (2:30)
avatar van thelion
Nieuw werk van Joss Stone, ben buitengewoon benieuwd.

avatar van Angelo
Ah, een nieuw album van mijn favoriete soulzangeres van nu! Vergeet Adele, Joss is the real deal! Na een turbulente periode bij haar vorige platenmaatschappij EMI, brengt ze voortaan haar werk uit op haar eigen platenlabel Stone'd Records. Persoonlijk denk ik dat dit album jammer genoeg bij voorbaat al gedoemd is om te mislukken, miss Stone zal nooit zoveel investeren in dit album als een major label zal doen, en ik vraag me af of ze dit album in shows ook kan / mag promoten. Waarschijnlijk ondergaat Stone's album hetzelfde lot als het debuut van Girls Aloud zangeres Nadine Coyle; het zal uitdraaien tot een gigantische flop. Enfin, ben zeer benieuwd, al is de hoesfoto ronduit vre-se-lijk.

avatar van Emile93
Jeetje hier kan ik echt niet op wachten!!! Joss is echt geweldig!!! Ik ken eigenlijk alleen haar albums Soul Sessions en Mind, body en soul. Die zijn beiden geweldig!!!
Ik ben het wel een beetje eens met Angelo. Ik vrees met grote vrezen dat deze gaat floppen. Ik vind het trouwens best een mooie hoes!!!

Somehow klinkt al geweldig en Last one to know is een topper!!! Prachtig!!! Deze ga ik zeker pre-orderen!!!!

avatar van Emile93
Momenteel staan Somehow, Last one to know, Karma en Newborn al op Youtube. Geweldige nummers! Stuk voor stuk!!! Ik ben zeer blij dat ik deze al heb gepre-ordered!!!

avatar van domainator
Emile93 schreef:

Het geweldige Colour Me Free is ook niet echt een succes geworden, zeer onterecht want het is echt lekkere soul.
De nieuwe nummers beloven veel goeds in ieder geval.

domainator schreef:

De nieuwe nummers beloven veel goeds in ieder geval.

Persoonlijk was ik niet helemaal weg van Colour me free. Misschien moet ik het album wat vaker beluisteren!
De nieuwe nummers zijn inderdaad heerlijk!!!!

avatar van Madjack71
Ik heb wel sympathie voor Stone, maakt i.i.g. geen knieval en doet lekker haar eigen ding. Colour me Free was volgens mij geen succes. Daarnaast was het een van de lelijkste hoezen van dat jaar, ondanks dat het album verder -m.i.- dik in orde was. Haar stem is van een geheel eigen klasse, dat een samenwerkingsverband met Mick Jagger, Dave Stewart en Damian Marley in de groep SuperHeavy een extraatje meegeeft. Dus ben wel benieuwd hoe dit klinkt. De hoes is i.i.g. een verbetering t.o.v. de vorige, al is het voor mij wel definitief het bewijs dat een neusring niet sexy is.

avatar van Emile93
Woehoe!!!!!!! WAT EEN FANTASTISCH ALBUM!!!!! Mijn dag is meteen goed!!!! Nu kan ik al helemaal niet meer wachten tot de 26e! Geweldig!!!!!! Tot nu toe het op een na beste album van 2011!!!!!! Echter kan dit nog wel groeien!

avatar van Editoor
Nu te luister op de luisterpaal.

avatar van thelion
Joss Stone is vrij weg bij EMI / Virgin waar ze haar het liefst strak bij de teugels hielden en muziek lieten maken die wel goed was, maar nergens echt uit de bocht vloog en Miss Stone had maar te doen wat men wilde.

Nu een nieuwe start op haar eigen label Stone'd en wat voor start.

Nu ze Kapitein is op haar eigen schip heeft ze alles zelf kunnen bepaalen, ze trok naar Nashville nam David E Stewart mee en in 6 dagen namen ze LP1 op.

10 Nummers die schitterend en doordrenkt van frustratie en emotie zijn, waarmee ze haar periode bij Virgin achter zich laat en met open vizier de toekomst in gaat.
Het is Soul met mede door het subtiele gitaarspel van David een bluesy inslag.
Haar stem klinkt vol soms met de kracht van een Leeuw dan weer breekbaar als een stuk papierus, maar altijd vol passie en emotie.

Zeer sterke en overtuigende hernieuwde kennis making van Joss Stone ze doet wat ze zelf wil en dat doet ze zeer goed.

Een van de betere albums van 2011 tot nu toe 5*

Kippenvel. De samenwerking met Dave Stewart en de Nashville muzikanten pakt goed uit. De nummers Karma, Drive All Night, Last One To Know, Boat Yard en Don't Start Lying To Me Now zijn wat mij betreft allemaal pareltjes. Ik ben benieuwd of het album beter aanslaat dan de voorganger (Colour Me Free).

avatar van Emile93
Echt! Ik heb hem vandaag op cd binnen gekregen (wow 4 dagen vóór release!!!). Ik ben zelden zo blij met een cd geweest dat ik hem ontvangen had! Wat een pareltje!!!! Echt haar beste album sinds Mind Body & Soul!!!!!

avatar van MusicFreak
Ik vond haar muziek nooit meer dan 'wel aardig' maar dit klinkt veel rauwer en daardoor vind ik het een stuk interessanter om naar te luisteren. Prima plaatje dus!

avatar van Mark17
De recensies zijn niet om over naar huis te schrijven.

The Guardian 1/5: "In the main, though, Stone whoops, growls and "mm-hmms" without really imposing an authorial presence. As reintroductions go, then, it's not exactly memorable."

BBC: "LP1 is no successor to The Soul Sessions. It’s too loose, too unkempt to promote its maker back up to pop’s uppermost leagues. Stone packs all the power you expect, but her control misfires enough for some of these tracks to never quite click as they might."

avatar van cph1968
@ Mark17: je moet niet alle recensies geloven... Het klinkt wat mij betreft inderdaad wat minder 'geproduceerd' , wat m.i. waarschijnlijk ook te maken heeft met het feit dat Joss bij de major vertrokken is. 'Don't Start Lying To Me Now' en 'Landlord' springen er voor mij bovenuit..

avatar van Emile93
Ik vind het nog steeds vreselijk dat ik nu niet bij haar concert ben in Paradiso! Echt, ik ben fan!!!!

Heb ze even snel voorbij laten komen, maar er staat niet één nummer op met een wat vlotter tempo! Zonde..

avatar van koel
Ik vind het echt een lekker album. Stuk rauwer dan de vorige. Komt meer in de buurt van Soul Sessions en Mind, Body & Soul. Heb 'm nu vier/vijf keer geluisterd en ga 'm steeds meer waarderen. Top!

avatar van Poepgezicht
Uit een concert recensie van Nu.nl:

"Stone brengt haar nieuwe plaat, de eerste van haar eigen platenmaatschappij Stone'd Records, dinsdag uit. Maandag kon het publiek alvast kennismaken met een aantal nummers.

In een show van een uur en drie kwartier liet ze horen dat haar stijl van soul- en jazzmuziek is overgegaan naar bluesrock, en dat leek het publiek goed te bevallen."

Kan het me niet voorstellen, maar is deze plaat echt bluesrock?

Poepgezicht schreef:
Kan het me niet voorstellen, maar is deze plaat echt bluesrock?

Nee het is nog steeds Soul georienteerd, maar door het subtiele gitaarspel van David E. Stewart krijgt het album wel een "blues" sausje waardoor het naar mijn mening meer naar Country leunt dan naar Blues.

Bleusrock is het zeer zeker niet, als je het al wil kwalificeren in een sub-sub genre dan zou ik zeggen Country-Noir of Alt. Country, het heeft wel wat weg van Lucinda Willams.

avatar van Mark17
cph1968 schreef:

Ik hang ze ook zeker niet aan, maar het zijn in ieder geval niet de minste bronnen. Zelf ben ik van mening dat het een bovengemiddeld goede plaat is, zonder dat het echt de top raakt. Het klinkt, zoals Nu.nl ook vermeld, inderdaad minder gekunsteld en dat is op z'n minst bewonderenswaardig in de tijd van groot, groter grootst.

avatar van guitarwally
Ik was er gister wel bij, maar ik moet zeggen dat ik ook niks gemerkt heb van die Bluesrock waar Nu.nl over praat. Het blijft gewoon lekkere Joss Stone Soul maar het wordt allemaal wat vrolijker en luchterig en gaat daardoor meer naar pop neigen dan naar de Bluesrock

avatar van NewYorkCityLight
thelion schreef:
het heeft wel wat weg van Lucinda Willams.

Mijn interesse is meteen gewekt.
Ik krijg het album spoedig te horen. Ben beniewd.

avatar van bonzo66
Anouk, iemand...?

avatar van Oldfart
....nee dank je, doe mij maar gewoon zwart, nee ook geen suiker

avatar van Madjack71
Bij de hoes moest ik ook denken aan Anouk, wat muziek betreft, kan ik dan niet beoordelen, omdat ik dat zoveel mogelijk probeer te vermijden. Ik heb nl. helemaal niets met Anouk en zij is voor mij de vrouwelijke equivalent van aardappelzanger Dinand van Kane. Verder vind ik Joss Stone veel symphatieker overkomen als -mevrouw ik kijk je helemaal in elkaar gebutst op de hoes aan, maar ik heb wel een bad attitude hoor-.

avatar van bonzo66
Ik heb het album nu verschillende malen gehoord en dit is helaas een dieptepunt in haar oeuvre - en wees maar zeker dat ik al haar vorige albums zeer weet te waarderen. De Eurythmics-cowboy heeft Joss op dit album een sound van doordeweekse Nashville-country en - inderdaad - platte bluesrock meegegeven die haar anders zo soulvolle songs niet totaal niet ten goede komt. Joss heeft in Nashville sowieso niks verloren: Memphis, Detroit, Philadelphia... daar is het voor haar te doen!
Ik vrees nu al voor het album van Superheavy - hopelijk redt Damian Marley daar de meubelen...

PS: enkel Don't start lying, Drive all night en Somehow halen de Ipod - ik weet niet hoelang ze het daar zullen uitzingen.

NewYorkCityLight schreef:

Mijn interesse is meteen gewekt.
Ik krijg het album spoedig te horen. Ben beniewd.

Haha! KRIJG te horen! Door mij zeker???

avatar van guitarwally
bonzo66 schreef:
Anouk, iemand...?

Ja! ik vind het hier en daar ook wel op Anouk lijken. Ik vind alleen dat Joss Stone 13x zo goed kan zingen...

avatar van Poepgezicht
guitarwally schreef:

Wat vind je er aan op Anouk lijken dan? De manier van zingen kan ik me namelijk niets bij indenken?

Lekker plaatje trouwens, ben geen fan van Joss Stone of de muziekstijl. Was toch nieuwsgierig en heeft me zeker niet teleurgesteld. Voorlopig 4*.