Alexandre Desplat - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Frankrijk

3. Underworld (5:24)
  4. Gringotts (2:24)
  5. Dragon Flight (1:43)
  6. Neville (1:40)
  7. A New Headmaster (3:25)
  8. Panic Inside Hogwarts (1:53)
  9. Statues (2:22)
  10. The Grey Lady (5:51)
  11. In the Chamber of Secrets (1:37)
  12. Battlefield (2:13)
  13. The Diadem (3:08)
  14. Broomsticks and Fire (1:24)
  15. Courtyard Apocalypse (2:00)
  16. Snape’s Demise (2:51)
  17. Severus and Lily (6:08)
  18. Harry’s Sacrifice (1:57)
  19. The Resurrection Stone (4:32)
  20. Harry Surrenders (1:30)
  21. Procession (2:07)
  22. Neville the Hero (2:17)
  23. Showdown (3:37)
  24. Voldemort’s End (2:44)
  25. A New Beginning (1:39)
avatar van Albus Dumbledore
Ik heb de hele soundtrack geluisterd. Ik vind hem redelijk vergelijkbaar met Part I, je wordt niet doodgegooid met thema's, je moet goed luisteren, maar toch heeft de muziek iets heel erg moois. Zo springen er wat mij betreft een aantal nummers uit: Lily's Theme (LotR-achtig), Dragon Flight (geweldig, je ziet ze al helemaal zitten op die draak), Statues (ook een erg mooi thema, dat terugkomt in Courtyard Apocalypse) en Severus and Lily (wauw, heel sprookjesachtig, het geeft je ook echt het gevoel dat je door iemands leven gaat). De twee hoofdthema's van de film zullen waarschijnlijk Lily's Theme en Statues worden (de thema's die je het vaakst hoort in de sountrack). Ook valt het me op dat Hedwig's Theme meer wordt gebruikt dan in Part I. Het is niet heel erg prominent, je hoort het vaak in de verte, meer een hint naar het thema, maar het is er wel vaak (Snape's Demise, In The Chamber of Secrets, Dragon Flight en nog wel wat meer nummers). Goed, opnieuw een mooie soundtrack, maar ik wil eerst de film zien om de sountrack pas echt te beoordelen, want meestal verandert mijn mening dan.

avatar van JohnWilliams
De score kan ik nog verhogen maar op dit moment vind ik niet dat er geweldige thema's inzitten. Er zijn bepaalde tracks die natuurlijk super geschreven zijn, hieruit blijkt dat Desplat wel degelijk goed is in het schrijven van filmmuziek (wat we allemaal wel wisten). Maar om nou te zeggen dat hij Harry Potter geweldig doet, hmmmm niet ontzettend in ieder geval. De man doet zijn best en weet best leuke dingen te verzinnen. Hij gebruikt de juiste instrumenten maar niets blijft echt hangen. Natuurlijk is en blijft het moeilijk om verder te gaan aan een serie waar ooit John Williams zo glorieus aan begonnen is. Het blijft moeilijk en het blijft een beetje steken omdat ik blijf vinden dat hij het had moeten afmaken en niet Desplat. Maar dat kan ik blijven zeggen, het is niet zo...so be it.

Desplat heeft een paar leuke thema's geschreven zoals Dragon Flight en Statues, maar sommige tracks zijn echt boring. A New Beginning is mooi maar om nou te zeggen dat het een geweldige track is om deze Potter Series te eindigen, neen. Hopelijk zijn de End Credits in de film geweldig, ik ben benieuwd.

3* voor deze laatste Potterscore.

avatar van tbouwh
Mooie en waardige soundtrack-afsluiter van de reeks. Wederom brengt Desplat een fijne score die zowel aan de heroïsche, grootste stukken als aan de dramastukken een platform biedt. Grote toevoeging ten opzichte van deel 1 is de schitterende vrouwenstem, te horen in Lily's Theme en de Resurrection Stone. Kippenvel! ook the thema van Statues en Courtyard Apocalypse vind ik fenomenaal. Bovendien hoorde ik aan het einde van laatsgenoemde, en aan het begin van de daaropvolgende track, Bassie en Adriaan-score even voorbijkomen
Ik mis de klassieke HP-stukken toch wel wat, maar die komen in de film gelukkig wel naar voren. Over de breedte vind ik em misschien net ietsje minder dan pt.I, maar veel zal het niet schelen. Het begin van de film met de muziek erbij, Lily's Theme.. Topwerk van Desplat!

avatar van John Barry
Ik blijf het zonde vinden dat John Williams na deel 3 de Harry Potter serrie heeft verlaten. Doyle deed het voor deel 4 wel aardig maar ook niet meer dan dat en Hooper vond ik voor deel 5 en 6 toch wel slecht bezig. Het is pas bij de laatste twee films dat Williams een waardige opvolger krijgt. Namelijk Alexandre Desplat.

Voor de laatste Harry Potter film was epische muziek nodig. En dat brengt Desplat ook. Ook moet ik zeggen dat Desplat zijn muziek voor deze film lijkt op Williams zijn muziek, alleen dan wat agressiever. En dat de muziek op die van Williams lijkt is alleen maar een pluspunt.

Het beste wat Desplat aan de Potter serie heeft meegegeven is het Lily’sTheme. Het is echt een prachtig maar ook een erg donker thema. Die vrouwen stem erbij zorgt voor kippenvel.

Ik herinner mij nog goed toen ik deze film in de bioscoop zag dat ik echt kippenvel kreeg bij de scene dat Anderling die standbeelden van Zweinstein tot leven bracht en vervolgens samen met de andere leraren ( en Molly Wemel ) dat enorme schild om Zweinstein heen tovert. Het is echt een epische scene en de muziek zorgt echt voor kippenvel. De muziek uit die scene is te horen in de track Statues. Hoewel zonder de beelden erbij deze track niet voor kippenvel zorgt. Is het een erg mooie en magische track.

Op het gebied van actie muziek stelt deze soundtrack niet teleur. Erg goede actie tracks zijn o.a. Battlefield, Broomsticks and Fire en Showdown.

Maar Desplat kan ook mooie rustgevende muziek maken. Dit bewijst Desplat vooral in de schitterende track Severus and Lily. In de film krijgt Harry eindelijk het ware verhaal van Sneep te zien. Vooral door de prachtige muziek van Desplat krijg je ook echt emotie als kijker. The Resurrection Stone is vind ik ook een mooi nummer.

In de film is ook muziek te horen dat door John Williams is gecomponeerd. De filmmakers hebben gewoon letterlijk wat van de originele filmmuziek uit de eerste Harry Potter films onder de laatste film gezet. Het zorgt in de film af en toe voor kippenvel. Op dit album is die originele muziek uit de eerdere films niet te horen. Ergens wel een gemis, het maakt dat dit album wat incompleet aanvoelt. Aan de andere kant kan je ook gewoon de albums van de eerdere Harry Potter films opzetten als je die muziek wilt horen.

Al met al vind ik dit een mooie soundtrack. De film viel een beetje tegen, de muziek niet.

4 sterren.