Alexandre Desplat - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Frankrijk

3. Underworld (5:24)
  4. Gringotts (2:24)
  5. Dragon Flight (1:43)
  6. Neville (1:40)
  7. A New Headmaster (3:25)
  8. Panic Inside Hogwarts (1:53)
  9. Statues (2:22)
  10. The Grey Lady (5:51)
  11. In the Chamber of Secrets (1:37)
  12. Battlefield (2:13)
  13. The Diadem (3:08)
  14. Broomsticks and Fire (1:24)
  15. Courtyard Apocalypse (2:00)
  16. Snape’s Demise (2:51)
  17. Severus and Lily (6:08)
  18. Harry’s Sacrifice (1:57)
  19. The Resurrection Stone (4:32)
  20. Harry Surrenders (1:30)
  21. Procession (2:07)
  22. Neville the Hero (2:17)
  23. Showdown (3:37)
  24. Voldemort’s End (2:44)
  25. A New Beginning (1:39)
avatar van HANSZIMMER
Ik ben benieuwd of Alexandre Desplat dit zal aankunnen. Hij heeft bewezen in part 1 en in tallose andere films van hem dat hij prachtige ingetogen muziek kan brengen, maar dit vergt muziek van een ander kaliber. Episch, grootse en heroische noten worden verwacht. Dat john Williams dat zou kunnen is zeker, maar bij Desplat blijft het wachten...

avatar van Albus Dumbledore
Ik ben ook erg benieuwd naar deze score. Hopelijk dat de samples snel vrij komen!

avatar van davy jones
Heb alle vertrouwen in de man.
Luister eens naar Battle With the Tartars van The Golden Compass.
Het bewijs dat Desplat wel degelijk goede actiemuziek kan schrijven

avatar van JohnWilliams
Ik ben benieuwd wat Desplat hiervan gaat maken!

Met een paar goede tracks in part 1 heeft hij bewezen dat hij het echt kan.
Toch zaten er grote gaten saaie muziek in, niks voor Harry Potter dus, is kijken hoe Desplat dat hier aanpakt. Dus ik ben zeker erg benieuwd.

Ik ben vooral benieuwd naar de laatste 2 tracks, met name de laatste.
Wordt Reunion of Friends eindelijk terug gebracht?

1 nadeel zie ik al, want waar zijn de end credits.
Ik hoop toch echt dat we in de film deze horen: DIT hoort toch echt bij 1 van mijn verplichtingen wat betreft het einde!

avatar van Albus Dumbledore
Ik hoop dat ze bij de proloog Leaving Hogwarts spelen. Dat zou pas kippenvel bezorgen!

avatar van JohnWilliams
Ik hoop dat ze dat doen vlak voor de Epiloog

avatar van Albus Dumbledore
Oh, stom van me, ik bedoel epiloog ja . Maar ik denk dat het tijdens de epiloog passender is, omdat je dan toch weer een beetje teruggaat naar dat de hoofdpersonen kinderen waren en ik denk dat die muziek daar dan beter bij zal passen.

avatar van HANSZIMMER
Van wat ik uit de samples kan afleiden ben ik al tamelijk onder de indruk. Nummers als lily's theme, dragon's flight, statues, courtyard apocalypse, ressurection stone, showdown,... lijken enorm veelbelovend... Ben echt benieuwd. Allesinds geen Leaving Hogwarts maar wel al zeker één Hedwigs theme in Dragons flight. Wie goed luistert herkent ook al het thema uit Ploijuice Potion en dat van Obliviate in deze soundtrack dus ze sluiten bij elkaar aan.

avatar van JohnWilliams
Ben totaal niet blij, wat een doorsnee score zeg!
Het zijn nog maar demo's dus ik hoop dat hij me beter bevalt, Leaving Hogwarts zou een verplichting moeten zijn!

avatar van Albus Dumbledore
So far, so good. Klinkt allemaal behoorlijk, maar ik kan de score beter beoordelen als ik hem volledig heb beluisterd én de film heb gezien.

avatar van Albus Dumbledore
Hier zijn nog meer samples, het zijn er 15 en het zijn bijna de volledige nummers. YouTube - ‪Kanaal van someoneudontnonow‬‏ - hier te beluisteren.

avatar van HANSZIMMER
Wow. Da nummer Ressurection Stone geeft de nodige kippenvel!

avatar van davy jones
Ik heb dat met Lilly's theme. Echt één van de mooiste nummers ooit, naar mijn persoonlijke bescheiden mening

avatar van HANSZIMMER
Lol. Naar mijn bescheiden mening trekken beide nummers goed op elkaar. Het doet me in de verte een beetje denken aan Arwen's theme uit de lord of the rings maar so what. Tis Prachtig!!

davy jones schreef:
Echt één van de mooiste nummers ooit

niet zo overdrijven

avatar van HANSZIMMER
Niet te pessismistisch ook he. Tklinkt wel super maar zo origineel is het ook niet echt. Ma wel pakkend

avatar van davy jones
Het moet niet altijd originieel zijn om goed te klinken. Kijk maar naar Zimmer zijn scores, ook niet origineel maar wel prachtig.
En John, als je nu al pessimistisch gaat zijn, gaat dat zeker niet veranderen!

avatar van JohnWilliams
Hans Zimmer is juist wel origineel, denk dat je nog maar een hoop scores van hem moet beluisteren voordat je dat zegt.

De score van Desplat klinkt in mijn oren gewoon weer als 1 en al underscore, en daar houd ik niet zo van.

avatar van davy jones
Zimmer gebruikt veel van zijn trucjes. Was King Arthur orinigeel? Maar was het goede muziek. Was Pirates 2 zo origineel? Maar was het goede muziek?

davy jones schreef:

Je noemt nu net 2 op die dat niet waren
Hij heeft genoeg originele hoor, denk maar aan Rain Man, Driving Miss Daisy, Last Samurai en Backdraft.

Maar goed, het betreft hier Potter en ik moet zeggen dat ik dus nog niet weg ben van de score. Misschien omdat ik weet dat Williams dit gewoon had moeten doen, hij had degene moeten zijn die de Potter Saga had moeten afronden, en ik weet zeker dat veel mensen dat met me eens zijn. Maar helaas is daar niets aan te doen, het is afwachten hoe deze muziek in de film uitpakt. Want veel stukjes doen me niets, ik loop even weg en bedenk me dan hoe de muziek ook alweer was. Geen theme's die je makkelijk kan onthouden, en dat is zonde.

Ben benieuwd naar de End Credits in de film, hopelijk zijn ze niet van Desplat, hoe goed de man ook kan componeren.

avatar van TomaskeX
De samples klinken heel goed, maar ik luister niet meer dan enkele seconden. Dat is voor in juli. Ik denk wel dat het een waardige soundtrack-afsluiter zal worden van de reeks.

avatar van HANSZIMMER
@ JW: Ik ben bij de samples toch wel al een par themas tegen gekomen die effe blijven doorsudderen in mijn hoofd. Een en al underscore lijkt mij er een beetje over. Het is waar dat Desplat subtieler te werk gaat en John Williams zeer uitgesproken themas heeft maar ik kan Desplat soms ook echt wel smaken.

avatar van Albus Dumbledore
Ik heb een interessant nieuwtje gevonden! Het Harry Potter Forum: Deathly Hallows: De Filmmuziek... - dreuzels.com

Ik heb de indruk dat Conrad Pobe hier nogal aan het hinten is dat er muziek van John Williams in de film is verwerkt.

avatar van Albus Dumbledore
Ik heb de hele soundtrack geluisterd. Ik vind hem redelijk vergelijkbaar met Part I, je wordt niet doodgegooid met thema's, je moet goed luisteren, maar toch heeft de muziek iets heel erg moois. Zo springen er wat mij betreft een aantal nummers uit: Lily's Theme (LotR-achtig), Dragon Flight (geweldig, je ziet ze al helemaal zitten op die draak), Statues (ook een erg mooi thema, dat terugkomt in Courtyard Apocalypse) en Severus and Lily (wauw, heel sprookjesachtig, het geeft je ook echt het gevoel dat je door iemands leven gaat). De twee hoofdthema's van de film zullen waarschijnlijk Lily's Theme en Statues worden (de thema's die je het vaakst hoort in de sountrack). Ook valt het me op dat Hedwig's Theme meer wordt gebruikt dan in Part I. Het is niet heel erg prominent, je hoort het vaak in de verte, meer een hint naar het thema, maar het is er wel vaak (Snape's Demise, In The Chamber of Secrets, Dragon Flight en nog wel wat meer nummers). Goed, opnieuw een mooie soundtrack, maar ik wil eerst de film zien om de sountrack pas echt te beoordelen, want meestal verandert mijn mening dan.

avatar van HANSZIMMER
Lol. ik kan nog weinig toevoegen aan jouw recensie. Behalve dat ik deze net iets beter vind dan Part 1. Maar echt oordelen doen we pas na het zien van de film...

avatar van davy jones
Het enige dat ik er nog aan kan toevoegen is dat er veel tracks in de score zitten die heel sterk op het werk van Williams lijken bv Dragon Flight.
Ook vind ik het zeer fijn dat Hedwig's theme iets meer gebruikt wordt.

3.5*

avatar van JohnWilliams
De score kan ik nog verhogen maar op dit moment vind ik niet dat er geweldige thema's inzitten. Er zijn bepaalde tracks die natuurlijk super geschreven zijn, hieruit blijkt dat Desplat wel degelijk goed is in het schrijven van filmmuziek (wat we allemaal wel wisten). Maar om nou te zeggen dat hij Harry Potter geweldig doet, hmmmm niet ontzettend in ieder geval. De man doet zijn best en weet best leuke dingen te verzinnen. Hij gebruikt de juiste instrumenten maar niets blijft echt hangen. Natuurlijk is en blijft het moeilijk om verder te gaan aan een serie waar ooit John Williams zo glorieus aan begonnen is. Het blijft moeilijk en het blijft een beetje steken omdat ik blijf vinden dat hij het had moeten afmaken en niet Desplat. Maar dat kan ik blijven zeggen, het is niet zo...so be it.

Desplat heeft een paar leuke thema's geschreven zoals Dragon Flight en Statues, maar sommige tracks zijn echt boring. A New Beginning is mooi maar om nou te zeggen dat het een geweldige track is om deze Potter Series te eindigen, neen. Hopelijk zijn de End Credits in de film geweldig, ik ben benieuwd.

3* voor deze laatste Potterscore.

JohnWilliams schreef:

3* voor deze laatste Potterscore.

'A New Beginning' wordt waarschijnlijk afgespeeld nadat Voldemort is verslagen. En 'Leaving Hogwarts' wordt tijdens de epiloog afgespeeld (IMDb'ers die naar de test-screening zijn geweest bevestigen dat en conductor Conrad Pope hint er sterk naar). En in Part I leken ook weinig thema's te zitten op het eerste gezicht, maar na vaker luisteren en het kijken van de film bleek (althans voor mij) de soundtrack vele malen rijker te zijn. Ik vind eerlijk gezegd Desplat de beste opvolger van Williams die we gekregen hebben!