SBTRKT - SBTRKT (2011)

3. Wildfire (3:21)

met Little Dragon

4. Sanctuary (3:51)

met Jessie Ware

5. Trials of the Past (4:24)

met Sampha

6. Right Thing to Do (3:22)

met Jessie Ware

7. Something Goes Right (4:59)

8. Pharaohs (3:38)

met Roses Gabor

9. Ready Set Loop (3:06)
  10. Never Never (3:57)

11. Go Bang (3:31)
  12. Living Like I Do * (2:53)

met Sampha

13. Look at Stars * (4:00)

avatar van Don Cappuccino
Dit werd voorgesteld bij het maak kennis met 2011 topic. Namen als James Blake en Jamie Woon werden vaak gebruikt en ik vond het nummer erg goed klinken. Maar dit is duidelijk meer James Blake dan Jamie Woon. Jamie Woon vind ik veel te glad en bij James Blake hoor je echt de soul en hier hoor je dat ook heel goed. De zang is gewoon heerlijk en de muziek zelf ook. Ook hoor je wel wat dingen van Flying Lotus. Verrassend album, beoordeling komt later.

Ah, hij staat erop. Erg chille muziek en zeker iets om in de gaten te houden in 2011. Zie de beste man over 3 weken live, ben heel erg benieuwd. De plaat Wildfire en Pharaohs zijn in ieder geval al erg fijn, nu nog het hele album checken

avatar van frans swa
weer n hype die ik niet snap?

Een van de betere albums voor mij van dit moment. Live gezien op Melt en dan komt deze muziek nog beter tot zijn recht, echt heel vet Inmiddels ook op vinyl gekocht.

avatar van Editoor
frans swa schreef:
weer n hype die ik niet snap?

Deze muziek staat in de top 40 of word plat gedraaid op de radio?

avatar van Thomas91
Ik kan er echt maar weinig mee. Inmiddels toch al verschillende kansen gegeven, maar dit wordt hem niet ben ik bang. De nummers met mannelijke zang wil ik nog wel 'luisterbaar' noemen, maar bij ongeveer driekwart hoop ik toch wel dat het nummer al wel bijna voorbij is. Achteraf was 2 * wellicht nog hoog.

Zowel Jamie Woon als James Blake hoor ik liever, maar ook dat vind ik niet geniaal (beiden 3 *)

Jammer.

avatar van UrbainAlpain
0,5
Waar Thomas er maar weinig mee kan, kan ik hier niets mee. Potverdorie, wat een oervervelend plaatje is me dat! Een kwakje electronisch gejengel met her en der een toefje (doorgaans) erbarmelijk geneuzel. In Humo's selectie 'het beste van de week' (sic) las ik dat Aaron Jerome met dit gedrocht ondermeer mikt op dansvloeren. Ik krijg er met de beste wil van de wereld geen zwaai mee door mijn lenden.

avatar van WEED DEMON
Ehhhh gast, weet je hoe oud jij bent..........

avatar van hoi123

Mensen van ouder dan 25 mogen hier niet op stemmen?

avatar van Koston
Mensen ouder dan 50 die deze plaat een 0,5 geven vind ik vrij irrelevant

avatar van hoi123
Want mensen van 50 hebben geen verstand van muziek? Ik volg het punt hier echt niet. Mensen van ouder dan een bepaalde leeftijd kunnen één bepaald electronic-album toch wel slecht vinden?

avatar van Don Cappuccino
Dat is hetzelfde als zeggen dat een 8-jarige niet op dit album mag stemmen. Zware onzin dus. Muziek is voor alle leeftijden en iedereen heeft het recht om te stemmen. UrbainAlpain legt duidelijk uit waarom hij dit album niks vind. Anders kunnen we net zo goed per leeftijdscategorie een gemiddelde pakken maar dat is gewoon onzin.

Trouwens een erg goed album, alleen de bijdrages van Sampha zijn helemaal niks.

avatar van stef212
Soms is het allemaal wel goed tot zeer goed, maar ik mis wel enige constante in dit album. Qua minimalistische productie denk ik dat bv. een Nicolas Jaar nog wel een trapje hoger staat.

avatar van RogerV
Mooie plaat dit

Nog een paar keer luisteren voor het definitieve oordeel

spherepeer
heerlijk album, met name nummer 5 en 7 echt geweldig.

avatar van GrafGantz
Don Cappuccino schreef:

Trouwens een erg goed album, alleen de bijdrages van Sampha zijn helemaal niks.

Er wordt ook niet gesteld dat mensen boven een bepaalde leeftijd hier niet op mogen stemmen, maar dat de betreffende stem niet serieus genomen kan worden. En gezien de leeftijd en de bijbehorende stemmenlijst met vrijwel alleen maar "classic rock" van vroeger (of dingen van nu die daar aan verwant zijn) kan ik me daar alleen maar bij aansluiten. Geen idee wat iemand met een voorliefde voor ouwe meuk had verwacht van dit album, maar dat het hem tegenvalt had ik van tevoren al kunnen voorspellen. Maar het staat iedereen natuurlijk vrij om van alles uit te proberen en er ook op te stemmen...

Misschien moet ik eens wat freejazz klassiekers gaan luisteren, al weet ik nu al dat het vervolgens 0.5* stemmen gaat regenen. Gewoon omdat het kan...

avatar van sexyft
@ GrafGantz:
Helemaal mee eens! Ik wil nog een stap verder gaan: laten we stemmen van negers die vaak naar salsa muziek luisteren vanaf nu ook niet meer serieus gaan nemen, want die kunnen uiteraard geen mening hebben over hoe goed/selcht SBTRKT is.

Uiteraard is bovenstaande ironisch bedoeld... Volgens mij ben je zelf 33 en zelf dus ook al aardig op leeftijd...

Anyway: De plaats is geheel niet slecht, maar wat mij betreft iets te "poppy": daarom 3 sterren. Ik vind de sound trouwens veel weg hebben van Junior Boys.

avatar van GrafGantz
sexyft schreef:
@ GrafGantz:

Correct, en als je m'n stemmen doorneemt zie je dat ik ook erg van "oude meuk" hou dus ook daar bedoelde ik niets negatief mee. Maar inderdaad neem ik stemmen van sommige mensen meer serieus dan van andere mensen, maar dat geldt volgens mij voor iedereen hier. Als iemand alleen maar op soulplaten heeft gestemd en vervolgens een technoplaat slecht beoordeeld zie ik niet in waarom ik die stem net zo moet beoordelen als een hoge stem van iemand waar ik van weet dat hij wel thuis is in de materie.

Nogmaals, allemaal niks geks aan, en ik stelde eerder al dat het iedereen vrij is om te stemmen waar hij of zij op wilt stemmen, dus ik snap die sneer mijn kant op niet helemaal.

Oh, stemmen van negers negeer ik trouwens compleet, die zijn natuurlijk niet serieus te nemen met hun swingmuziek.

avatar van hoi123
Redelijk mee eens, maar waar jij het over hebt is smaak. Er werd hier gerefereerd naar leeftijd en ik neem de mening van een 50 jaar oude dancefan - alhoewel ik toegeef dat die er natuurlijk niet echt veel zijn - even serieus als die van een 20 jaar oude.

En natuurlijk, ik weet dat UrbanAlpain geen dancesmaak heeft, maar om dan te refereren naar zijn leeftijd vind ik eerlijk gezegd nogal raar.

spherepeer
Echt mijn favoriete plaat van de afgelopen 3 maanden. Toegankelijk, wel vernieuwend maar gaat niet vervelen en bevat heel diverse tracks. Een uitgebreider verhaal zou ik hier wel neer kunnen zetten, maar ik verwijs daarvoor liever naar de wat mij betreft sterke review op pitchfork. Daar kon ik me namelijk bij uitzondering erg goed in vinden.

avatar van Gloeilamp
Dit klinkt inderdaad erg goed, ben wel benieuwd of het album me blijft boeien.
Stem volgt.

avatar van My Addiction
Toffe, frisse plaat.
Ik word er vrolijk van

avatar van frans swa
toch wel fijn.

avatar van Osiris Apis
Trials of the Past vind ik duidelijk het beste nummer. Er staan ook een paar nummers op het album die ik te druk vind (Sanctuary, Something Goes Right en Ready Set Loop).

Hier live in Abbey Road:
YouTube - SBTRKT ft. Sampha- Trials of the Past

Die Sampha zingt live goed zeg.

avatar van UK-Choonz
Aardig albumpje. Soms een beetje soft maar dat is niet erg.

Persoonlijk vind ik deze plaat een beetje overrated. Nu twee keer in z'n geheel beluisterd en het doet me de broek nog niet bollen. Laat hem voorlopig even liggen, misschien over een paar maanden nog een kansje geven.

Dikkop
De zang doet me soms een (klein) beetje aan James Blake denken.
Na 1 luisterbeurt kan ik er nog niet veel over zeggen.

Buiten dit : Trials of the Past

avatar van RogerV
@Beertjespyama

Je moet die EP's van hem eens luisteren. Die vind ik persoonlijk een stuk sterker.

SBTRKT - 2020 (2010)

SBTRKT - Step in Shadows (2011)

Bedankt voor de tip! Ze staan nu op en het bevalt me inderdaad beter!

Improvision
Ugh, Hold On, Wildfire, Right Thing to Do, Trials of the Past... Stuk voor stuk toptracks.