The Waterboys - An Appointment with Mr. Yeats (2011)

Label: Puck

1. The Hosting of the Shee (4:30)
  2. Song of the Wandering Aengus (5:25)
  3. News for the Delphic Oracle (4:30)
  4. A Full Moon in March (2:06)
  5. Sweet Dancer (3:26)
  6. White Birds (5:07)
  7. The Lake Isle of Innisfree (2:22)
  8. Mad as the Mist and Snow (4:06)
  9. Before the World Was Made (1:46)
  10. September 1913 (7:18)
  11. An Irish Airman Forsees His Death (2:32)
  12. Politics (3:48)
  13. Let the Earth Bear Witness (3:35)
  14. The Faery's Last Song (5:53)
  15. A Faery Song (We Who Are Old) * (2:35)
  16. The Four Ages of Man * (1:21)
  17. Our Father Rosy-Cross * (2:53)
  18. Do Not Love Too Long * (3:27)
  19. The Travelling Man and the Tree * (2:34)
  20. News for the Delphic Oracle [Demo] * (4:25)
Hoi Chevy, zou het niet zo kunnen zijn dat je de neiging hebt om 'm te te veel te beluisteren, wat dikwijks een valkuil kan worden, net als bij andere albums, die steengoed zijn?
In het verleden maakte ik die fout ook nogal eens. Er zijn immers ook andere albums, die steengoed zijn. Zeker op ierse, schots folk?rock gebied. (voorbeeldje: Roddy Woomble, maar ik kan er meer noemen).
Elke dag je favoriete gerecht eten gaat uiteindelijk ook tegenstaan. Misschien die negatieve nasmaak. Maar eerlijk is eerlijk: Ik moet mezezelf ook dwingen dit album telkens weer opzetten, want het is een juweel en misschien wel hun allerberste, maar dat is is zeer subjectief.

avatar van bommel
Soms, heel af en toe zijn er CD's waar je direct voor valt.
En als de CD dan ook nog steeds verder groeit, dan heb je met een meesterwerk te doen.
En dit is zo'n CD.
Wat een ongeloofelijke mooie stem, teksten , arrangementen etc
Alles klopt

avatar van chevy93
Ad Brouwers schreef:
Maar zo vaak zet ik het album niet op. Ik heb geen idee. Heb zoiets nog nooit meegemaakt. Meestal wil ik hier wat negatieve opmerkingen plaatsen en heb wat nummers in mijn hoofd, maar zodra ik die beluister, blijken het eigenlijk gewoon goede nummers.

Da's nou net het leuke van mooie en mysterieuze van mooie muziek, chevy. Veel dingen kun je nou éénmaal niet uitleggen en eigenlijk ook niet willen, want het zijn jouw muzieksnaren in je hoofd en hart

avatar van sheep67
Wat een plaat!!!

This Is the Sea was al geweldig..........

Hup, halve punt erbij vandaag.
Ik wil deze voor mijn verjaardag hebben

(track 02 ontroerd me enorm)

avatar van vigil
sheep67 schreef:

Ik wil deze voor mijn verjaardag hebben

Als dat lukt dan heb je hem snel in huis

avatar van sheep67
Was ook een hint voor wie dan ook

avatar van divart
chevy93 schreef:

Sterker nog, als ik de balans opmaak, heb ik eigenlijk bijna alleen maar goede nummers gehoord, waarom heb ik dan toch zo'n negatieve nasmaak?

Misschien ben je geen goede muziek gewend?

avatar van aerogp1
Prima album na een paar keer draaien. Oordeel volgt.

avatar van Oldfart
Mike Scott praat in het BBC ochtendprogramma ( I'm a Pretty Snappy Dresser) over zijn afspraak met Yeats.

Blijkbaar wil de presentatrice een Yeats 'the musical ', ze wil een verhaaltje om het te snappen.
Niet alleen hier dus Jip en Janneke's....

avatar van aerogp1
Oldfart schreef:

Niet alleen hier dus Jip en Janneke's....

Zo zeg, wat is er nou te snappen inderdaad. Gewoon luisteren dit en vind je het zo goed dat je wilt weten waar het over gaat, kan je bijvoorbeeld de songteksten eens nalezen, toch? Wat nou musical ...........

avatar van dynamo d
Geniaal album. The Waterboys is een fantastische band en dat bewijst dit album eens te meer. The Housing of the Shee, Song of Wandering Aengus en vooral September 1913 zijn magnifiek. Mike Scott levert een meesterwerk af. Mr. Yeats zal trots zijn! Misschien wel het beste album van 2011?!

avatar van snarf349
Wat mij betreft wel.

avatar van Twinpeaks
Ik sluit me daarbij aan.Niet verwacht ,maar aangenaam verast.Hij draait continue ,in de auto,op de pc , in de stereo en op de mp3.En ik word hem maar niet zat.En het gekke is dat ik meestal uit zelfbehoud als ik iets erg goed vind,mezelf er toe dwing om het met mate tot me te nemen.Maar met deze plaat lukt het me echt niet.Plaat van 2011 voor mij en het leuke is dat ik een hoop mensen om mij heen enthousiast heb weten te maken voor deze plaat,Dat doet ook deugd.Scott heeft een kunststukje gebrouwen om de teksten van Yeats zonder aanvullingen te passen en meten binnen vertrouwde muzikale paden en dat dwingt respect af.Prima zet om soms een zangeres in te zetten ,om de balans te houden.Het geeft ook aan dat anno 2011 de gedichten van Yeats tijdloos zijn en een nummer als Let The Earth Bear Witness kan hedentendage onder iedere humanitaire rampen giro 555 film geplakt kunnen worden.Ik hoop dat de tour aangaande dit album ook hoge ogen zal gooien maar met zulk topmateriaal kan het al bijna niet stuk.

avatar van vigil
Nog een halfje er bij en daarmee ook gelijk voor mij de beste cd van 2011!

avatar van Rogyros
Ik vind dit ook een erg goed album en hij scoort evenzeer hoog in mijn top 10 van 2011, maar op 1 staat toch echt Dust Bowl van Joe Bonamassa!

avatar van Tony
Waar zo'n toplijst van 2011 al niet goed voor is!! Ben een groot liefhebber van Pagan Place en This Is The Sea van lang geleden. Zie ik daar opeens The Waterboys hoog in de toplijst 2011 staan. Mijn interesse is meer dan gewekt. Ga 'm snel beter beluisteren en aan de reacties te zien, maakt ie kans om in mijn top 10 over 2011 terecht te komen. Bij eerste beluistering moet ik af en toe aan eh, Mercury Rev denken.... Songstructuren, manier van zingen (niet zo hoog natuurlijk, maar ook een beetje die oplees- stijl) , met name in Song of he wandering Aengus, September 1913.... Wordt snel vervolgd....

avatar van dynamo d
ik luister nu weer hier naar, het ene na het andere hoogtepunt volgt. Mike Scott heeft met de Waterboys een geniaal album gemaakt, dat groeit en groeit. September 1913 is geniaal mooi maar ook de rest is van een zeer hoog niveau.

avatar van Madjack71
Wat dit nog met The Waterboys te maken heeft weet ik niet, maar het album klinkt alsof Mike Scott alleen in een studio is gedoken en alle instrumenten op zich heeft genomen. Zijn uitspraak in bepaalde nummers, komen pathetisch over, maar zonder overtuiging. Ik kan mij dan ook niet vinden in de hoge waardering hier. Fijn voor degene die dat eruit kunnen halen, maar voor mij is het een teleurstelling.

Er is bijna niet één album dat op het andere lijkt. Vandaar daar dat het zo moeilijk is om het ene met het andere album te vergelijken. Steeds verschillende periodes, stijlen, verschillende bezettingen. Zeker tijdens live optredens. The Waterboys zijn niet "Whole Of The Moon" Vandaar jouw niet begijpen ven één Waterboysstijl. This Is The Sea is niet te vergelijken met Fisherman's Blues en zeker niet met A Rock In A Weary Land en Karma to Burn en Universal Hall.
Ik ben wel een grote fan, ook ik kan Mike Scott ook niet altijd volgen en van niet-fanskan kan ik dat helemaal begrijpen.
Eerlijkheidshalve begon ik de moed de laatste cd's ook te merliezen , maar dit album zet mij wél weer gelijk op scherp, gien ook mijn 5 sterren, mijn berichtjes en mijn album van het jaar 2011. Maar 2sterren? Tja, ieder zijn smaak.

avatar van Madjack71
Wel beste Ad misschien ben ik ook wel wat te streng geweest. Ik zal het later nog wel eens een kans geven of ik in het licht van de waardering die hieronder allemaal gegeven word, er anders tegen aan kan kijken.

avatar van Madjack71
Nog eens herbeluisterd, maar veel beter is het er voor mij niet op geworden. Opener The Hosting of the Shee is er eentje die bij mij wel binnenkomt, heeft het prettige stuwende over zich dat ik wel mooi vind en ook zijn stem komt daar m.i. beter tot zijn recht. Dat hij de teksten bijna letterlijk uit spuwt vind ik minder mooi, vooral in de rustigere nummers, het past welliswaar misschien beter bij de teksten van Yeats, maar dat pathetische gaat een Marc Almond bijv. beter af. De toevoeging van een zangeres is wel een pluspunt.

avatar van Tony
Je bent er maar druk mee, Madjack.

Stiekem wil je ook gewoon 4,0 sterren kunnen geven aan dit album en snap je niet wat je ervan weerhoudt. Ach, je hebt al met 0,5 verhoogd. Gewoon volhouden, je laat het kwartje vanzelf een keer los.

avatar van likeahurricane
Live in Utrecht klinkt het iets beter dan op deze CD:

News for the Delphic Oracle
Mad As The Wind And Snow
Politics

Live in Utrecht klinkt het nog veel beter!!! dus op naar de 5 sterren!!!

avatar van Castle
Beter laat dan niet reageren, heerlijk album die bij mij blijft groeien.
mr Scott ende zijne hebben een pracht album hier afgeleverd.

avatar van Tony
Mooie krachtige nummers, zeer gevarieerd (van wave naar folk naar rock naar theater? in News for the Delphic Oracle), prachtige loepzuivere productie, Mike Scott in topvorm, gedrevener dan ooit zo lijkt het. Half puntje erbij van mij, honderdste puntje erbij in het gemiddelde. Volkomen verdiend, wat een topper jongens...

Na een half jaar dit album niet meer beluisterd te hebben toch maar weer eens uit de kast gehaald. Wat blijft deze plaat toch geweldig goed! 2 jaar geleden toen de cd net uitkwam heb ik hem (te!) vaak afgespeeld.
Het album is zeer gevarieerd en ook de teksten van Mr. Yeats zijn prachtig, ook muzikaal staat het als een huis.
Mijn favorieten zijn toch wel September 1913 en Sweet Dancer. Ook het nummer Politics (wat ik eerder niet zo kon waarderen) is gegroeid, mooi!
Het blijft een meesterwerk! *4.0

Deranged
Iemand noemde dit album bij de laatste van Prefab Sprout, hiervoor dank want het bevalt erg goed. Mooie composities en een innemende zanger maken dat ik de vergelijking ook wel kan maken.

En als je dan even verder gaat kijken kan je ook ineens een bekend hitje plaatsen, ah was dat die.

Zoals dat wel vaker kan gebeuren.

Is wel een groep met potentie denk ik.

avatar van Mctijn
Deranged schreef:

Hallo, ik kom even de eer opstrijken

Groep met potentie klopt helemaal. The Waterboys doen al 20 jaar leuk mee in de popmuziek