Rebellie, 'fuck the system' en ten strijde trekken. Met punk/motorhead doorzweemd (als dat een woord is) kwamen hier een stel New Yorkers met hun Manowar. Ik was behoorlijk overdonderd door dit debuutalbum, het was zo 'anders' dan de andere metalbands.
Op dit album begon ook al het bespelen van mensenmassa's (het publiek). Alle vuisten in de lucht en strijdliederen, heb het nooit zo begrepen, die versie van Manowar dan. Metaldaze is zo'n nummer. Start met een heerlijke riff en het nummer rockt ontzettend lekker weg. De bedoeling is duidelijk een live-meezingkraker.
Shell Shock heeft een lekker drumbegin en hysterische gillen van Eric Adams. En sowieso een nogal apart nummer.
Manowar: alweer zo'n meezinger.
Manowar
Born to live forever more
The right to conquer every shore
Oh, Manowar
Het album opent met (can't you hear my)
Death Tone: het beste nummer van het album. En eens een cowbell in het drumritme, een fijn detail.
Ridin' on two wheels
Chains hooked on my heels
Sittin' in leather...
Ridin' on steel
Put my shades on
Hair blows in the wind
Hear me calling
Can't you hear my death tone
En dan Battle Hymnes: Kill!
De bijzondere bassist Joey DeMaio, de zanger Eric Adams en de sterke songs maakten behoorlijk indruk op dit album.
Manowar is uiteindelijk een karikatuur van zichzelf geworden, vind er weinig meer aan. Maar de eerste drie album drukten zeker hun stempel op de metal in de jaren '80.
4 sterren voor Battle Hymns.