@Edwynn,
Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Maar onderstaande vind ik pure onzin.
Edwynn schreef:
Flauwe rockdeuntjes als Death Tone, Fast Taker, Shell Shock en Manowar laten mij nog altijd ijskoud en hadden door elk bruiloftsbandje op dezelfde wijze gebracht kunnen zijn.
Zoals PriestMaiden al schrijft, allemaal goede songs. En niet alleen dat, maar geweldig goed gezongen en gespeeld. Niet elk bruiloftsbandje doet dat echt niet na, maar geen enkele.
De enige verklaring die ik heb is dat je hier mogelijk iets anders verwacht/verlangt dan het is. De vijf eerste nummers zijn uiteraard niet in de latere epische Manowar stijl, maar meer te plaatsen in de stevige, vaak uptempo NWOBHM. Die golf was toen zeker al aangespoeld in het verre Westen. Ook het langzamere Shell Shock heeft die onweerstaanbare, zo kenmerkende
drive.
Maar toegegeven, het mooiste hebben ze hier voor het laatst bewaard. Het titelnummer zet mij regelmatig geheel in het kippevel. Misschien vul ik dat zelf allemaal in, maar de mengeling van angstaanjagende doodsverachting in de strijd en tegelijk de zweem van glorie die aan doden en overwinnen hangt wordt toch echt geniaal verklankt en haast tastbaar gemaakt met de frase
Kill, kill, ooohooohooohooo.
IJzersterk debuut. Een ware metalklassieker.