Toen ik was begonnen met het luisteren van metal waren twee vrienden van mij helemaal bezeten van 'Manowar'. Een heerlijke band waar de heren mogen showen met hun mooie lichamen en het klonk best stevig. Toch ben ik nooit echt heel zwaar fan geweest van de band, zo nu en dan een nummertje opzetten vond ik leuk maar de band behoorde zeker niet tot mijn favorieten. En ook het debuutalbum heb ik al die tijd vaak links laten liggen, en nu weet ik wel een beetje waarom. Het klonk allemaal nog niet naar wens, de potentie is er en de heren laten echt wel merken dat ze wat in huis hebben maar dan ben ik het eens met wat 'Lennert' zei, technisch is het nog niet wat het moet zijn.
Toch durf ik het wel aan om de band in een marathon eens helemaal uit te pluizen, ze blijven constant terug komen en de nieuwsgierigheid blijft constant aanwezig. Ik blijf constant van de mannen genieten want ze maken echt goede muziek, hoewel dit album het nog net niet is voor mij weet ik dat er hierna heel wat leuk spul tussen zit maar de nummers als 'William's Tale' konden ze voor mij beter links laten liggen, hier werd ik niet heel vrolijk van maar, met 'Battle Hymn' word al alweer veel goed gemaakt