Delars - Reflecting Circle (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Welcome My Sun (2:14)
  2. Breaking the Atom (2:15)
  3. Jammin' (1:47)
  4. God Craft (2:24)
  5. The Desert (2:51)
  6. Power Blaze (2:52)
  7. Ballad of Angels (2:03)
  8. Near the River (2:40)
  9. Wings of Opportunity (2:01)
  10. My Lead (2:17)
  11. The Lake of Happiness (3:12)
  12. Mad World (2:04)
Mijn nieuwe Ep.
Ben benieuwd naar de reacties, heb er namelijk veel soul en jazz in proberen te verwerken.
Shout out naar Kebab voor de cover en de clip!
Heb de kritieken van vorige keer ook gebruikt ( drums, opbouw, etc )

avatar van Harderwiek
Waar is die te krijgen? Alvast respect voor artwork!

avatar van Stapler
Clip?

avatar van Bedorvenkebab
Ja, de clip voor Power Blaze zal maandag op youtube (en op mume natuurlijk) te vinden zijn.
En bedankt @ Harderwiek

avatar van jordkaka
Ben erg benieuwd. Wanneer is hij te beluisteren?

avatar van FlyLo
1 augustus..?

avatar van Elohim
Ik ben benieuwd!
12 nummers voor een EP is best veel denk ik, korte nummers of gewoon een relatief lange EP?

Harco
Knal de tracktijden even neer dan, Lars. Die heb je vast al.

avatar van Delars
1.Welcome My Sun ( 2.14 )
2.Breaking the Atom ( 2.15)
3.Jammin (1.47)
4.God Craft (2.24)
5.The Desert (2.51)
6.Power Blaze (2.52)
7.Ballad of Angels (2.03)
8.Near the River (2.40)
9.Wings of Opportunity (2.01)
10.Follow My Lead (2.17)
11.The Lake of Hapiness (3.12)
12.Mad World (2.04)

Totaal: 28 minuten.

avatar van MAS
MAS
Ik ben ook zeker benieuwd! Zijn vorige EP beviel me erg goed.

avatar van Delars
Edit: Hij verschijnt zo op bandcamp.

avatar van thgryda
Ik ga em eens checken, ik vond de vorige EP ook erg vet

avatar van Rhythm & Poetry
Oei, de jazzsamples liggen er wel erg dik bovenop. Het laat werkelijk niks aan de verbeelding over en dat is toch jammer. Ik zal dit vaker moeten beluisteren - en ik pak de voorgaande plaat er ook bij - maar volgens mij is dit een achteruitgang ten opzichte van Enter Space. Press Escape.. Zo op het eerste gehoor is er ook gekozen voor standaard drumpatronen, al met al weinig creativiteit en spanning dus.

avatar van Bedorvenkebab
Weet je zeker dat je niet op de eerste track bent blijven haken Rob? De vijf tracks daarna hebben "naar mijn mening" niet dik erop liggende jazz samples.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind het naar het einde toe duidelijk beter worden. De laatste drie tracks laat Delars zijn talent goed zien. God Craft is ook een fijn nummer.

avatar van thgryda
Ik vind het toch zeker een stap vooruit tov de eerste ep, de samples liggen er iets dikker op inderdaad maar ik ben wel een fan van dergelijke samples. Bovendien miste ik op de eerste EP wat variatie, hier is er meer verschil tussen de nummers, maakt het iets spannender. Ik vind het wel vet klinken allemaal eigenlijk gods craft en the desert vind ik vooral erg nice.

avatar van Elohim
1.Welcome My Sun ( 2.14 ) - Begint erg leuk, maar voor mijn gevoel heeft de saxofoon een te grote rol. Dat is natuurlijk je bedoeling geweest, maar van mij had ie wel een keer weg mogen vallen. Verder vind ik de drums net iets te hard, niet qua volume maar... tsja, je snapt wel wat ik bedoel, denk ik. Toch, over het algemeen, zit het best lekker in elkaar en is het zeker niet vervelend om naar te luisteren, verre van. Leuk openingsnummer.
2.Breaking the Atom ( 2.15) - De snare vind ik weer wat te 'hard'. Je zet wel een heel lekkere, dromerige sfeer neer, die me wel aanstaat. De naam erbij, vind ik dan wat misleidend, bij Breaking the Atom verwacht ik eerder iets knallends, maarjah, dat zal wel aan mij liggen.
3.Jammin (1.47) - Deze vind ik echt heel lekker. De gitaar (god, het zal toch niet iets anders zijn o.O), klinkt errug lekker.
4.God Craft (2.24) - WAT EEN SAMPLE! Die viool erdoorheen vind ik heerlijk. En juist hier had ik graag een harde snare gehoord zoals je bij de eerste twee nummers had. Of dan in ieder geval gelayerd met de clap. Nog steeds een erg geslaagde track!
5.The Desert (2.51) - Erg lekker sample weer. Van een anime toevallig? Klinkt echt zo. De drums hadden beter gekund, denk ik, maar het sample is erg nice. Soms loopt het niet zo lekker over, maar vaak klinkt het erg lekker. De drums zijn wat simpel en klinken heel erg gecomputeriseerd naast het vloeiende sample.
6.Power Blaze (2.52) - Lekkere track, alleen had er wat meer actie in gemogen. Meer variatie misschien? Ik weet het niet precies. Je zet een sfeer neer en ik zit te wachten tot het knalt, maar dat doet het niet.
7.Ballad of Angels (2.03) - Na het gebrek aan de climax bij Power Blaze is dit al helemaal een track waar ik me aan erger. Het trekt me helemaal weer uit het album.
8.Near the River (2.40) - Het hele jazzy hiphop genre ligt me niet zo goed, en ik merk bij dit nummer pas echt goed, dat het een beetje gaat vervelen.
9.Wings of Opportunity (2.01) - Best lekkere jazzy track op zich. Als je hem uit de context pakt, zit hij erg lekker in elkaar. Maar in de rest van het album, is het voor mij teveel jazz.
10.Follow My Lead (2.17) - Dit vind ik nou eerlijk gezegd wel een heel lekkere track. Echt rustig en de vrouwelijke stem soms maakt het echt af. Dit is het soort track dat ik zou luisteren in bed, vlak voordat ik ga slapen haha. Erg netjes gedaan. Ik had zelf wat meer variatie in de drums gedaan, maar dat ben ik zelf. =]
11.The Lake of Hapiness (3.12) - De overgang in het midden is erg mooi. Voor de rest een erg nice sfeercreërende track die erg net in elkaar zit. Vergt niet veel aandacht, maar doet het goed als achtergrondmuziek. =]
12.Mad World (2.04) - Erg nice beat en het voicesample in het begin is ook erg mooi gedaan. De plaatsing in het album is ook erg mooi gekozen, erg goede afsluiter!

Conclusie: Het zit allemaal erg netjes in elkaar. Je drums kunnen vaak beter, en, zoals ik vaak zeg, denk ik dat dat zou kunnen door gebruik te maken van (zeker voor jou) funky drumbreaks. Het luistert lekker weg als achtergrondmuziek, maar als ik mijn aandacht erbij houd, wordt het voor mij te jazzy. Ik zit te twijfelen tussen 3* en 3,5*, neig meer naar de 3,5*

avatar van thgryda
Ik zit net als bij de vorige te twijfelen tussen 3.5 en 4. Denk voorlopig 3.5... Al ligt deze nog meer in mijn straatje (ben wel voor jazzy), dus kan wel eens een 4 worden

avatar van pqt
pqt
Damn, God Craft is echt een lekker nummer . Dicht bij een Stoupe productie die track

avatar van kobe bryant fan
Leuke EP, dat Jazz sfeertje ligt me wel, en soms is je combinatie met Jazz en Hip-Hop heel geslaagd: Welcome My Sun en andere. Mijn favoriet is Near The River.
Ik start met een 3.5*

avatar van Rhythm & Poetry
Toch geen achteruitgang, maar niet de progressie waarop ik had gehoopt. De creativiteit blijft te vaak uit, en slechts enkele nummers zijn duidelijk beter dan op het voorgaande project. Ook aan het gedrum moet duidelijk gewerkt worden.

Staat nu helemaal op :

Reflecting Circle EP | Delars - delars.bandcamp.com

Vanavond verschijnt de clip!

avatar van Bedorvenkebab
Aangezien ik een vrij niet boeiende mening heb, zal ik het kort houden. Naar mijn mening duidelijk beter als het vorige project echter niet dusdanig dat er een hogere beoordeling zit. Zelf vind ik je drums en variatie beter geworden over het algemeen, hoewel een enkele track achterblijft (Ballad of Angels). Dit compenseer je ruimschoots met tracks als God Craft, Power Blaze en Lake of Hapinness, laatstgenoemde doet me zelfs aan BSBD denken.

Net geen 4 dus, meer beatswitches/climaxen/expirimeteren en je mag jezelf wel met zo'n beoordeling prijzen, en dat gaat dit jaar denk ik nog goedkomen . Absoluut pluspunt, en dat ga ik nog eens benadrukken, is je variatie. Hierdoor zijn de meningen wel uiteenlopend (jazzy gedeelte), maar dat is bijzaak.

avatar van thgryda
:O woord voor woord eens met kebab, ik ga ook voor net geen 4 om exact dezelfde redenen. Talent is zeker aanwezig, btw ik zag em ook op HHB staan, vetjes

Clippie toegevoegd.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Erg knap gemaakt, maar weinig verheffend. Ik vind dit album zeker een verbetering ten opzichte van Press Escape, met name de drums en de variatie aan stijlen. De manier waarop alles in elkaar steekt klopt als een bus, maar het is allemaal een beetje te flauw en daardoor is er geen enkel moment waar ik echt van mijn stoel opveer. Doordat je hele lange uitgebreide samples gebruikt (en dan vooral die van de sax) lijkt het af en toe meer op een jazzimprovisatie met een hiphop beat eronder, misschien kan je beter met iets kortere samples werken? Zet die stijgende lijn in ieder geval voort!

avatar van Delars
Bedankt voor de reacties en kritieken.
Ik vind hem zelf ook beter als Enter Space.
Nog meer mensen die hem gechekt hebben?

avatar van Septua
Heb tot nu toe alleen de single gehoord, fijne beat wel.
Een bassline dat niet geheel zuiver is maar wel zorgt voor een goede sfeer bij de sample.
Goed afgemixt ook, je hebt heel wat geleert in de tussentijd, mijn complimenten.

avatar van FlyLo
Ik vind het echt drie keer niks. Het is saai en doet me weinig. Sommige nummers neigen naar liftmuziek, eentje naar de sirtaki (God Craft), andere naar huis-tuin-en-keuken-jazz.