1.Welcome My Sun ( 2.14 ) - Begint erg leuk, maar voor mijn gevoel heeft de saxofoon een te grote rol. Dat is natuurlijk je bedoeling geweest, maar van mij had ie wel een keer weg mogen vallen. Verder vind ik de drums net iets te hard, niet qua volume maar... tsja, je snapt wel wat ik bedoel, denk ik. Toch, over het algemeen, zit het best lekker in elkaar en is het zeker niet vervelend om naar te luisteren, verre van. Leuk openingsnummer.
2.Breaking the Atom ( 2.15) - De snare vind ik weer wat te 'hard'. Je zet wel een heel lekkere, dromerige sfeer neer, die me wel aanstaat. De naam erbij, vind ik dan wat misleidend, bij Breaking the Atom verwacht ik eerder iets knallends, maarjah, dat zal wel aan mij liggen.
3.Jammin (1.47) - Deze vind ik echt heel lekker. De gitaar (god, het zal toch niet iets anders zijn o.O), klinkt errug lekker.
4.God Craft (2.24) - WAT EEN SAMPLE! Die viool erdoorheen vind ik heerlijk. En juist hier had ik graag een harde snare gehoord zoals je bij de eerste twee nummers had. Of dan in ieder geval gelayerd met de clap. Nog steeds een erg geslaagde track!
5.The Desert (2.51) - Erg lekker sample weer. Van een anime toevallig? Klinkt echt zo. De drums hadden beter gekund, denk ik, maar het sample is erg nice. Soms loopt het niet zo lekker over, maar vaak klinkt het erg lekker. De drums zijn wat simpel en klinken heel erg gecomputeriseerd naast het vloeiende sample.
6.Power Blaze (2.52) - Lekkere track, alleen had er wat meer actie in gemogen. Meer variatie misschien? Ik weet het niet precies. Je zet een sfeer neer en ik zit te wachten tot het knalt, maar dat doet het niet.
7.Ballad of Angels (2.03) - Na het gebrek aan de climax bij Power Blaze is dit al helemaal een track waar ik me aan erger. Het trekt me helemaal weer uit het album.
8.Near the River (2.40) - Het hele jazzy hiphop genre ligt me niet zo goed, en ik merk bij dit nummer pas echt goed, dat het een beetje gaat vervelen.
9.Wings of Opportunity (2.01) - Best lekkere jazzy track op zich. Als je hem uit de context pakt, zit hij erg lekker in elkaar. Maar in de rest van het album, is het voor mij teveel jazz.
10.Follow My Lead (2.17) - Dit vind ik nou eerlijk gezegd wel een heel lekkere track. Echt rustig en de vrouwelijke stem soms maakt het echt af. Dit is het soort track dat ik zou luisteren in bed, vlak voordat ik ga slapen haha. Erg netjes gedaan. Ik had zelf wat meer variatie in de drums gedaan, maar dat ben ik zelf. =]
11.The Lake of Hapiness (3.12) - De overgang in het midden is erg mooi. Voor de rest een erg nice sfeercreërende track die erg net in elkaar zit. Vergt niet veel aandacht, maar doet het goed als achtergrondmuziek. =]
12.Mad World (2.04) - Erg nice beat en het voicesample in het begin is ook erg mooi gedaan. De plaatsing in het album is ook erg mooi gekozen, erg goede afsluiter!
Conclusie: Het zit allemaal erg netjes in elkaar. Je drums kunnen vaak beter, en, zoals ik vaak zeg, denk ik dat dat zou kunnen door gebruik te maken van (zeker voor jou) funky drumbreaks. Het luistert lekker weg als achtergrondmuziek, maar als ik mijn aandacht erbij houd, wordt het voor mij te jazzy. Ik zit te twijfelen tussen 3* en 3,5*, neig meer naar de 3,5*