Golden Earring - Naked III: Live at the Panama (2005)

Label: Universal

1. Angel (4:33)
  2. Turn the World Around (4:31)
  3. Vince Taylor (3:36)
  4. I've Just Lost Somebody (3:28)
  5. Sleepwalking (4:07)
  6. Need Her (3:26)
  7. The Thief (3:20)
  8. I Need Love (6:55)
  9. Kill Me (Ce Soir) (5:11)
  10. Paradise in Distress (5:48)
  11. Albino Moon (4:17)
  12. Lost and Found (3:58)
  13. Hold Me Now (3:34)
  14. Colourblind (3:57)
  15. Will and Mercy (3:23)
  16. No for an Answer (4:28)
  17. Last Frontier Hotel (3:53)
  18. Holy Holy Life (5:02)
avatar van dynamo d
Ik vind de studio albums van de Golden Earring beter dan hun accoustische Naked albums. Maar waarom wordt er zo weinig hierop gestemd? 't Is immers een bekende band met recente album.

avatar van Snappy

avatar van HiLL

Hoezo 'uit'?

avatar van Snappy
Uit=niet meer van deze tijd!!

avatar van HiLL
Snappy schreef:
Uit=niet meer van deze tijd!!

Ja duh. Ik vraag waarom 'uit'? Oftewel ik verwacht een duidelijke en concrete onderbouwing.

avatar van Hans Brouwer
Gisteren deze Naked III geleend uit de bibliotheek. Hoewel de recente studio albums van de Earring mij niet meer zo kunnen bekoren kan ik bij deze Naked III cd alleen maar mijn omhoog steken. Absoluut van grote klasse. 4.5 ster.
Golden Earring is en blijft nog steeds de beste Nederlandse liveband!!

avatar van Saldek
Het feit dat ze met name live de 'beste nederlandse band ooit' zijn kan ik alleen beamen. Voor mij staat dat zelfs grondig bewezen. En gezien de leeftijd van de band, ze bestaan immers al 45 jaar, verdienen ze die 'status' ook.
Wil verder iets toevoegen hiero over wanneer muziek 'uit' is. Muziek is alleen 'uit' als je vindt dat het niet meer in deze tijd past. Voordeel is beslist dat je actueel blijft met muziek. Nadeel is dat je de muziek die je koopt alleen die periode luistert en dat je'm daarna in je kast laat desintegreren. Wat ik wil zeggen: je bent aan tijd gekoppeld met wat je mooi vindt, maar je ontwikkelt niet een muziekstij die echt 'eigen' is.

avatar van Gimme The Mic
Ik vin dit persoonlijk het beste 'naked' album. Ze maken dan wel geen hits meer, maar live zijn ze zker nie slechter geworden dan in hun beste tijden. Vooral de nrs. angel, will and mercy en last frontier hotel zijn super goed gespeelt, maar der zit eigenlijk geen 1 nr bij diek nie zou willen horen.

avatar van Gert P
Lekker album en de sacd uitvoering klinkt heerlijk.

Wanneer gaan die gasten nu met pensioen. Golden Earring is echt uit!!

Zelden zo`n domme opmerking gelezen .

avatar van rudiger
Heerlijke Naked cd , welke de beste van de 3 Naked versie is laat ik in het midden , ik vind ze alle 3 rete goed , misschien dat de song keuze op I wat beter is , op deze laatste Naked springt voor mij I Need Love eruit .
Volgens mij klopt de setlist hierboven niet helemaal want ik heb `n versie met meer nummers erop
Namelijk No For An Answer - Holy Holy Life - Last Frontier Hotel .
Het klinkt allemaal weer als vanouds , deze band is nog lang niet uitgeblust
4,5 ster voor deze geweldige cd .

avatar van ricardo
Van dit album ken ik nauwlijks een nummer,alleen Sleepwalking en Vince Taylor de rest is mij geheel onbekend geloof ik.

ricardo schreef:

Blindelings kopen Ricardo , krijg je geen spijt van , ligt bij MM voor nog geen tientje in de schappen .
Zeer sterke Naked cd .

Ach, ze kunnen best spelen, maar dit mag echt niet meer op de markt komen. Al dat Naked gedoe, uitmelken, uitmelken....bah.

avatar van Gert P
rudiger schreef:

Zeer sterke Naked cd .

Zijn toch snoepjes mm.

avatar van lennon
Leuk album, maar eigenlijk had deze niet meer gehoeven in deze serie.... Lijkt een beetje onder het mom van: de series waren succesvol, dus nog maar 1 uit de hoed toveren..

avatar van lennon
ricardo schreef:

Hold me now is toch ook nog een bescheiden hitje geweest.

avatar van vielip
HiLL schreef:

Tsja, en dat kunnen ze dan weer niet
Ik bepaal trouwens altjd nog altijd zelf wat 'in' of 'uit' is! Niemand in de hele wereld hoeft mij te vertellen wat ik mooi vind en wat niet! Dat kan ik zelf heel goed

avatar van vielip
Wederom een prima unplugged album dit!! Tussen deel 2 en 3 (deze us) zit wat mij betreft niet zoveel verschil. Of het moet zijn dat op dit deel nog meer obscure albumtracks aan bod komen i.p.v. de uitgekauwde hits.

avatar van Sandokan-veld
Het hoesje van deze ziet er in de webwinkels anders uit (met een gitaar erop), en op de versie met het hoesje dat hier staat afgebeeld staat een hele andere tracklisting dan op de bijbehorende cd. Iemand een verklaring?

ichiman38
wat gezien van de dvd klonk erg goed

alweer een naked ze beginnen echt te vervelen... sorry...

avatar van bikkel2
De derde in de reeks Unplugged en ook kennelijk de laatste. Kon qua succes niet meer tippen aan de inmiddels legendarische Naked Truth uit ''92'' .
The Earring speelt gedreven en heeft zijn draai gevonden in deze vorm, en het blijft knap dat de meeste songs prima overeind blijven in deze setting.
Wel merk je dat het steeds lastiger wordt om met de juiste songs voor de dag te komen.
Het is niet het meest voor de hand liggende materiaal , maar daarin tonen de ervaren rockers wel weer karakter.
Het oudere werk wint het in kwaliteit van het recentere spul, dat is nu eenmaal een feit.
Zeker geen verwijt , maar krakers als I've Just Love Somebody , Sleepwalking , Ce Soir en Holy Holy Life blijven groots.

Wel goed dat het Naked verhaal hier stopte.

avatar van Ronald5150
Ook dit derde album in de "Naked" serie is weer een prima registratie. Het akoestische concept beheersen Golden Earring tot in de puntjes en dat is te horen in het vakmanschap op "Naked III: Live at the Panama". Net als op "Naked II" vind ik de keuze van de liedjes niet altijd geslaagd en nergens kan "Naked III: Live at the Panama" tippen aan de setlist van "The Naked Truth", de eerste en beste uit deze trilogie. Maar dat is slechts een kwestie van smaak, want de kwaliteit spat er vanaf af, ongeacht welke liedjes er worden gespeeld. Ik denk wel dat het concept nu echt uitgemolken is en als Golden Earring nog eens besluit een vervolg te geven aan de unplugged serie, dat ze dan echt met een verrassende keuze of alternatieve uitvoering van liedjes moeten komen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik mijn interesse wel een beetje heb verloren. Los daarvan klinkt "Naked III: Live at the Panama" als een klok.

avatar van Funky Bookie
Naked III is een stuk beter dan de naakte voorganger.
Extra leuk is dat het nu een complete registratie van 1 optreden is. Turn The World Around vind ik heel leuk in deze versie. Uiteindelijk vind ik het jammer dat ze niet meer met de arrangementen hebben gedaan.
Tot slot bljft de eerste de beste.

avatar van haythijs
Helemaal compleet is deze eigenlijk ook weer niet. Twilight zone en Johnny make believe zijn ook op beide avonden gespeeld maar niet op de cd en dvd terecht gekomen. Overigens wel op de cd single van i' ve just lost somebody. Mede ivm overlapping van naked truth en naked II tegen te gaan.

avatar van little lion man
haythijs schreef:

En Radar Love, When The Lady Smiles en Save Your Skin...

avatar van Funky Bookie
OK, dat wist ik niet, ik zal ze niet gelijk bestraffen met aftrek.

avatar van haythijs
little lion man schreef:

En Radar Love, When The Lady Smiles en Save Your Skin...

Oeps Save your skin idd over het hoofd grzien, deze staat wel op de dvd registratie en deze dus als leidraad genomen ipv de cd versie. Overigens zijn Radar en Lady op beide avonden niet gespeeld. Uniek wellicht dat vooral Radar tijdens een optreden niet gespeeld is.

avatar van little lion man
haythijs schreef:
Overigens zijn Radar en Lady op beide avonden niet gespeeld.

Dan klopt mijn bron niet