Gotye - Making Mirrors (2011)

Belgiƫ / Australiƫ
Electronic / Pop
Label: Eleven

1. Making Mirrors (1:01)
  2. Easy Way Out (1:57)
  3. Somebody That I Used to Know (4:04)

met Kimbra

4. Eyes Wide Open (3:11)
  5. Smoke and Mirrors (5:13)
  6. I Feel Better (3:18)
  7. In Your Light (4:39)
  8. State of the Art (5:22)
  9. Don't Worry, We'll Be Watching You (3:18)
  10. Giving Me a Chance (3:07)
  11. Save Me (3:53)
  12. Bronte (3:18)
  13. Dig Your Own Hole * (4:23)
  14. Somebody That I Used to Know [Faux Pas Remix] * (3:59)
  15. Showdown Below My Sombrero * (2:30)
Wat een zalig album!
Na 4 luisterbeurten onwijs beklijvend!
Ik zie wel een herhalingsoefening met Like Drawing Blood… maar aangezien dit naar mijn bescheiden mening een meesterlijk debuut is… komt hij er goed mee weg. Nu ook onwijs benieuwd naar het debuut van Kimbra.

avatar van andnino
Somebody en State of the Art zijn bijzonder goede nummers, de rest van het album zit hier en daar wel wat leuks tussen maar ik word het desondanks snel beu. I Feel Better, Eyes Wide Open e.d. zijn gewoon net iets te luchtig voor mijn smaak. Mij werd de voorganger van Making Mirrors ook aangeraden, dus die ga ik binnenkort maar eens proberen.

avatar van Drs. DAJA
Wie dacht dat Gotye door Somebody that I Used to Know een gelikte hitsingles muzikant is (of misschien zelfs een one-day fly) heeft het goed mis. Making Mirrors is een prachtig dynamisch album waarbij het lijkt alsof Gotye zichzelf bij de helft van de nummers telkens opnieuw probeert uit te vinden. Favoriete track is State of the Art; de combinatie van zijn lyrics met een catchy bass-melodie en zwaar vervormde vocalen is fantastisch. Goed album.

avatar van Activa
Toch een fraai album maar het heeft tijd nodig om je te overtuigen en pakt je niet helemaal in vanaf de eerste beluistering. Maar zoals zo vaak bij wat moeilijkere muziek blijft het nadien dan ook veel harder plakken en dat is toch meer als een verdienste! Ik kan me helemaal vinden in de omschrijving die Drs. DAJA hierboven schreef en Gotye begaat idd. niet de fout om enkel maar gladde hits te willen brengen. De muziek van dit album is daar meer als onderscheidend genoeg voor en ieder nummer heeft zijn eigen schoonheid. State of the art is ook voor mij bij het betere werk op dit album en steekt wat boven de rest uit. Trouwens ook de vorige cd van Gotye is verre van onaardig met als mijn favoriet het sublieme The only thing i know, zeer meeslepend nummer.

Waarschijnlijk is Gotye de laatste eendagsvlieg geweest, nu het tijdperk van hitlijsten langzaam aan steeds meer passe lijken te worden.
Natuurlijk wist Pharrell Williams nog flink te scoren, solo en met Daft Punk, maar dat is een blijvertje.
Gotye heeft met zijn andere project The Basics een nieuw album uit, maar die blijkt nergens op te vallen.
De sterstatus wist hij maar kort te behouden.
Misschien heeft het vooral met Making Mirrors te maken.
Dit album springt alle kanten uit, van wat experimenteler, naar Soul, en dan weer terug naar pop.
Ondanks dat Making Mirrors prima weg luistert, en Eyes Wide Open ook nog regelmatig op de radio voorbij komt, zal Gotye altijd de artiest zijn van Somebody That I Used to Know.
Toen ik dat voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat dit een door mij niet opgepakt pareltje was van Sting, ergens uit de jaren 80.
Het heeft een tijdje geduurd voordat het besef door drong dat dit vrij nieuw was.
Heerlijk die samenzang met Kimbra, en dan hoe die bas er vervolgens erg vet in komt.
Nog steeds gaat de radio harder als deze voorbij komt, Making Mirrors pak ik nog maar sporadisch uit de kast.