Grauzone - Die Sunrise Tapes (1998)

Zwitserland
Electronic / Pop
Label: Connected

1. Film 2 (3:36)
  2. Eisbär (4:12)
  3. Hinter der Bergen (2:26)
  4. Maikäfer Flieg (3:59)
  5. Marmelade und Himbeereis (2:09)
  6. Wütendes Glas [12" Version] (3:21)
  7. Kälte Kriecht (3:19)
  8. Kunstgewerbe (1:04)
  9. Der Weg zu Zweit (3:22)
  10. In der Nacht (4:53)
  11. Träume mit Mir (3:59)
  12. Ich und Du (3:35)
  13. Moskau (4:04)
  14. Ich Lieb Sie (3:19)
  15. Schlachtet! (3:21)
  16. Raum (3:48)
avatar van freddze
sherpa schreef:
En freddze, heb je geen zin om wat werk van Stephan Eicher toe te voegen

Stephan Eichner solo kan dan wel succesvol zijn en ik wil ook graag geloven dat hij mooie dingen maakt (vooral frans gezongen?), maar ik wil er mij niet echt in verdiepen. Ik wil - voor mezelf althans - de mythe Grauzone in stand blijven houden...
Misschien later als ik groot ben

De cd van 'Die Sunrise Tapes', 1998 is volgens mij de compilatie van 94,11% (**) van wat ze tijdens hun actieve jaren (1980-1982 met in 1981 hun LP 'Grauzone') hebben voortgebracht en wat ik op plaatjes heb.

(**) Enige liedje dat niet op 'DST' staat is 'Ein Tanz Mit Dem Tod', b-side op de single 'Moskau (1980)' - Hier zou ik maar al te graag horen dat ik het bij het verkeerde eind heb, want elk liedje van Grauzone dat bestaat en waar ik nog geen weet van heb zou een ware schat voor mij betekenen.

Mijn absolute favorieten zijn 'Marmelade Und Himbeereis', 'In der Nacht', 'Ich Lieb Sie' en !!'Raum'!!

'Ich Und Du' en 'Schlachtet!' zijn de twee mindere goden (4 sterren), maar alle andere tracks verdienen de volle 5 sterren (ook het 1:05 durende 'Kunstgewerbe'!).

Deze verzamelaar verdient dus 5 sterren, net als de reguliere LP, maar mijn regel is altijd dat ik van verzamelaars zowieso een half puntje aftrek, want ik wil enkel reguliere albums tussen mijn 5* platen.

Maar dit is toch wel een van de beste verzamelaars in mijn bezit!

avatar van Ikkegoemikke
Ik kende Eisbar wel als meest bekende Grauzone song, maar Schlachtet was altijd mijn meest favoriete song van Grauzone. Simpel drum met een schitterende bas-loop waar ik nooit van stil kon blijven zitten. Misschien omdat ze hier het meeste klinken zoals Fehlfarben (Mijn 2de fav NDW-band)