Kubus & Rico - DMT (2011)

Alternatieve titel: De Muziek Trip

4. De Lift (4:04)
  5. Spookhuis (2:39)
  6. TBS (2:09)
  7. Piep Piep (1:03)
  8. De Freak de Flow (2:41)
  9. Zeepbubbel (1:18)

20. Ouwe Broek (2:10)
  21. Zie Me (2:41)
avatar van Delars
Teaser van Vrij.
De eerste single van het album.

avatar van Stapler
Leuke titels

Op Sticks na verder geen feats? Lijkt mij wel fijn

avatar van Delars
Clip van vrij is wel tof

avatar van vork666
Hm, dit kan eigenlijk alleen maar hard worden, al is die beat van Vrij wel even wennen. Ik ben benieuwd
Op de één of andere manier ben ik ook blij dat er nauwelijks featurings op gaan staan, des te meer Rico is er te horen

avatar van MJ_DA_MAN
Heb je zoveel goede producers waarmee je kan werken in dit land, kies je Kubus...

Wat een track is Vrij.

avatar van Quadraphonic
MJ_DA_MAN schreef:

Ik ben juist wel blij dat Rico voor Kubus heeft gekozen en niet voor A.R.T. of Henning

Harco
Henning is een king, alleen past Rico daar totaal niet bij.

avatar van Quadraphonic
Die beat van Vrij is trouwens wel gaar.

avatar van Stapler
jordkaka schreef:
Wat een track is Vrij.
Echt he .
Zou Kubus dit trouwens kennen? DMT - Selected Funbient Works 1-4 (2009) Die naam en hoes..

avatar van niels94
Hier kijk ik toch zó gruwelijk naar uit. Rico is één van mijn favoriete MC's en ik kan niet wachten op zijn soloplaat. Dit is het album waar ik op dit moment het meest naar uitkijk. Het enige dat ik hoop is dat Kubus goede beats aflevert, want ik ben doorgaans niet echt fan van zijn stijl, op Buitenwesten in elk geval, tenminste als hij het zo minimalistisch en repetief aanpakt zoals daar. Als ik echter de eerste single hoor (hard ) komt het ook met de beats wel goed, die beat is echt geweldig, veel harder dan die van het album Buitenwesten als je het mij vraagt. Trouwens wel veel nummers, zeg. Maar goed, we zullen zien

MAS
Ik ben duidelijk niet meer up to date met de NL hiphop. Ik wist niet eens dat er al een tracklist was. Dit is een album waarop ik al jaren wacht dus ben erg benieuwd.

avatar van jordkaka
Tracklist is ook pas 1 dag bekend hoor.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, inmiddels is het anderhalve dag bekend.

avatar van niels94
Ik heb Vrij inmiddels een aantal behoorlijk keer op repeat gehad, die beat is echt vet. Als Kubus alleen maar beats van dit niveau aflevert wordt het echt een vet album, echt heel erg goed. Rico doet gewoon wat we van hem gewend zijn, ik verwacht dan ook dat het wat zijn bijdrage betreft helemaal goedkomt. Wat betreft de featurings, slechts één, ik weet niet hoe dit uit gaat pakken, het was misschien beter geweest als er nog een aantal featurings waren geweest, misschien nog één van Sticks en dan nog één van Typhoon, Zo Moeilijk of Duvel o.i.d., al is het maar voor de afwisseling. Maar goed, misschien blijkt dit niet nodig, ik denk dat Rico best een hele plaat in zijn ééntje kan dragen. Ben echt super benieuwd

avatar van Snoeperd
Typhoon over zo'n soort beat? Liever niet.

Vrij is een heerlijke track. Goede beat en goed raps. De beat is anders dan we van Kubus gewend zijn. Maar toch is het weer herkenbaar Kubus.

avatar van niels94
Nu je het zegt... inderdaad Typhoon beter niet, noemde dan ook maar wat op Maar is ook niet aan de orde, want we hebben dus maar één featuring van Sticks (wordt vast vet ).

EDIT: Aan de andere kant heeft Typhoon al eerder een track met een Kubus beat gemaakt en die was zeker goed.

avatar van jordkaka
In dit filmpje doet Rico het nummer De Freak de Flow live: Exclusieve track Rico - YouTube

avatar van niels94
Zo, dat klinkt strak zeg. Rappen kan ie zeker nog Van de beat kan ik de weinig horen om er een goede mening over te vormen, maar ook die lijkt dik in orde te zijn, hoor afwisseling en de beat speelt goed in op Rico, die zeker hard komt. Kan niet wachten om de studioversie te horen, volgens mij is die knetterhard.

MAS
Vrij is in ieder geval een dope nummer!.

avatar van Ralph
Rico heeft leuken samenwerkingen gehad met Kubus, Buitenbad en A.B.C. om een paar op te noemen. Vergeet ook niet het album Buitenwesten!. Ben erg benieuwd naar deze plaat. Het eerste nummer Vrij klint iig veelbelovend

avatar van niels94
'Vrij' kan ik wel de hele dag op repeat houden, wat een heerlijke track Als de rest van het album ook zo is wordt ie zowaar beter dan die van Zo Moeilijk en is hij bijna gegarandeerd van een plaats in mijn eindejaars top 10.

avatar van Murdoc023
Ben zeer benieuwd. Aan de ene kant hele hoge verwachtingen, maar het zou me ook niets verbazen als dit teleur gaat stellen. Vind Rico erg vet, maar ik weet niet of dat hij ook op de beats van Kubus past. In de eerste single is dat bij mij het obstakel, de beat. De keuze van de drum vind ik erg jammer, maar vooral de elektronische melodie vind ik niet zo spectaculair. Ik hou wel hoop hoor, want Rico is natuurlijk van grootse klasse.

avatar van vork666
Uiteindelijk vind ik de beat van Vrij ook wat minder, de drums vind ik nog wel oké (lekkere kick zelfs), maar de melodie klinkt wat amateuristisch. Zoiets als Buitenbad heb ik dan liever.
Rico's tekst is wel hard

avatar van niels94
Ik vind dit juist de allereerste écht vette Kubus beat die ik in mijn leven heb gehoord. Die drums zijn loei- en loeihard (zit ook veel afwisseling in), die loop vind ik erg hard. Simpel maar effectief. Deze beat is veel voller dan de andere beats die ik van Kubus heb gehoord, ik vind dit allesbehalve amateuristisch. Nou heb ik ook nog niet veel van Kubus gehoord (Buitenwesten + enkele gastproducties), hou normaal dus totaal niet van Kubus' stijl maar door Vrij heb ik hier veel meer vertrouwen in.

Ik acht de kans dat het tegen gaat vallen toch nog steeds aanwezig, juist omdat alles door Kubus geproduceerd is en omdat dit album 21 nummers (!) telt, wat een lange speelduur voorspeld. Als het eentonig wordt zou het wellicht kunnen gaan vervelen tegen het einde. Ik vermoed dat Rico niet gaat vervelen, al kan je dat natuurlijk nooit zeker weten, hij heeft tenslotte nog nooit een soloalbum uitgebracht, bovendien heeft hij ook maar 1 gastartiest. Maar goed, ik kijk hier nog steeds ontzettend naar uit, want er gaan minstens een paar vette tracks op staan (Vrij hebben we al ).

EDIT: hier zegt hij dat het album 3 kwartier duurt, dus dat valt mee.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik had het voorrecht om deze plaat al te checken. Het duurde wat lang naar mijn smaak (drie kwartier zou weliswaar kunnen maar het is te veel van hetzelfde), maar er staan zeker een aantal fraaie tracks op. De nodige opvullers en niet boeiende intermezzo's halen het tempo omlaag.

avatar van CosaNostra
Is dit het officele artwork? Vind em echt saai, maarja wel hoge verwachtingen van Kuub & Rico samen!

Ja.

MAS
Zojuist kaartjes gekocht voor de extra releaseparty op 3 september.