Kubus & Rico - DMT (2011)

Alternatieve titel: De Muziek Trip

4. De Lift (4:04)
  5. Spookhuis (2:39)
  6. TBS (2:09)
  7. Piep Piep (1:03)
  8. De Freak de Flow (2:41)
  9. Zeepbubbel (1:18)

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Haha, wat een titel .

avatar van miintzish?
Dit word een lange week zeg, kan niet meer wachten. Vrij is in elk geval een beuker van jewelste, als de rest zo is dan word dit een echte parel

MAS
Waarschijnlijk komt het album van te voren wel op de luisterpaal

avatar van Stapler
R&P jij bitsj! Je gaat hem reviewen voor HHL?

avatar van Rhythm & Poetry
Nope. Als het goed is Thomas.

avatar van Stapler
Maar je hebt hem al wel geluisterd?

avatar van Rhythm & Poetry
Ja.

Rhythm & Poetry schreef:
Ik had het voorrecht om deze plaat al te checken. Het duurde wat lang naar mijn smaak (drie kwartier zou weliswaar kunnen maar het is te veel van hetzelfde), maar er staan zeker een aantal fraaie tracks op. De nodige opvullers en niet boeiende intermezzo's halen het tempo omlaag.

Was gister bij de luistersessie en het is, zoals de album naam beloofd, een echte trip (album duurt inderdaad drie kwartier). De interludes / instrumentals tussendoor zijn grappig maar niet irritant. Vooral Piep Piep is bizar met anderhalve minuut lang hele korte samples van het woordje 'freak' wat uit diverse muziek is gehaald... Spookhuis, Zeepbubbel en de titel track DMT klonken gister erg goed maar ik kan niet een echt oordeel vellen na het album één keer te hebben gehoord...

MAS
Hij staat op de luisterpaal!

avatar van niels94

Heb alleen nu geen tijd om te luisteren. En vanmiddag ook niet. En vanavond ook niet. En morgen heel even, misschien dat ik dan kan luisteren Heb even wat losse nummertjes beluisterd met een leuke titel en die klonken allen erg sterk, deze beats zijn zoveel sterker dan die op Buitenwesten gelukkig.

avatar van Delars
Het klinkt dope tot nu toe!

kuppie levert hier prima werk af! vanochtend op luisterpaal gehoord en moet zeggen dat hij me wel bevalt. rico soms wat loom maar dat past ook wel bij de sfeer van het album.

avatar van miintzish?
Oef, dit is echt een gare plaat zeg. Het loopt zo raar, er is geen houden aan. Het doet me vaag denken aan Format mC: van OJAJOH en No Juju van Zwart Licht, dat waren ook al platen waar geen structuur in te ontwaren viel. Er zit eigenlijk geen enkele 'traditionele' track in, dwz elke track heeft wel iets mafs. Eerst rare beats van Kubus, dan rare teksten van Rico, dan nog vreemdere skits en onderwerpen waar veelal geen touw aan vast te knopen is, ik vind het prachtig.

Moeilijk om een favoriet te kiezen, elke track heeft wel iets waar ik kapot op ga. Geen idee of ik hier over een week nog naar kan luisteren maar de eerste keer luisteren was een verassing, de 2de keer luisteren was een verassing en nu de 3de keer luisteren hoor ik weer nieuwe dingen. Prachtig, bedankt R&K.

avatar van TheLegacy
Hij is er dan eindelijk de Nederlandse Detox, haha! Ben benieuwd!

MAS
Rayvolutie of het album van Jawat is eerder de Nederlandse detox. Rico heeft dit album maar een keer aangekondigd en heeft zich ook aan de datum gehouden.

Repelsteeltje is geniaal. De beat van opties is ook echt geniaal. De rest vluchtig geluisterd, maar bij dit album moet je echt de tijd nemen om het goed te kunnen waarderen.

Kwam er nou trouwens ook een album met de titel Uiterwijk en McDougal ?

MAS
Sticks en Rico hebben wel een nummer onder die naam gemaakt maar er is niks gezegd over een album. Er komt wel een album van Sticks en Duvel.

avatar van jordkaka
Wow. Klinkt keihard.

De Freak de Flow

Heb toch tijd gevonden om ongeveer de helft van dit album te beluisteren: dit klinkt geweldig! Vreesde echt teleurgesteld te gaan worden, juist omdat ik hier zo naar uitkeek, maar dit lijkt niet het geval te zijn. Met name Kubus verrast mij positief. Dit album heeft echt een heerlijke sound, erg apart, met ruimte voor experiment. Ik ben zo blij dat dit niet alleen niet tegenvalt, maar ook gewoon écht knetterhard is, zoals stiekem ook gehoopt. Sticks zet hier ook zijn beste verse sinds tijden neer, eindelijk weer wat energie! Maar wat wil je op zo'n beat. Heerlijk dit, de eerste helft in elk geval, maar ik verwacht dat de tweede helft net zulke goede dingen in petto heeft, ben benieuwd

Sticks valt wel erg tegen op Opties.

avatar van niels94
Wat grappig, ik vind hem juist wel erg vet. Hij flowt een stuk minder houterig dan de laatste tijd en weer eens een beetje energiek (vind Rico wel stukken beter, maar dat vind ik hem sowieso de laatste tijd). Wat vind jij precies tegenvallen, dan?

avatar van Stapler
Wat een matige geluidskwaliteit heeft luisterpaal eigenlijk. Maar de plaat valt niks tegen!

Appel in lunchbox! Klim de bloem!

avatar van Ralph
Even vluchtig geluisterd op Luisterpaal en ben aardig verrast door het "experimentele" geluid van deze plaat! Klinkt erg lekker

avatar van miintzish?
Kanonnen zeg, ben er vanaf 11 uur bijna non stop naar aan het luisteren, deze plaat is te erg. Wat een idiote shit, wat een hersenkronkels hebben Kubus en Rico zeg. Die verse van Sticks mag er wezen zeg... creme brulee en cranberry rosé, hoe komt die daar nou weer op

Rico met zijn kromme half krankzinnige stemgeluid op Scoober is geniaal, de skits zijn gek (milkshake bestellen bij de mac als skit? Waarom niet!), appel in de appel in de appel in de lunchbox, De Freak De Flow heeft echt die precieze old school feel met die drums en snares. Repelsteeltje is te geinig gewoon, Aiaiai, ik ga maar weer luisteren, ik kan gewoon niet verwoorden hoe blij en enthousiast ik hier van word. Halfje erbij

avatar van jordkaka
Stapler schreef:

Appel in lunchbox! Klim de bloem!

Dat is expres lijkt me, want je kan gewoon van Luisterpaal rippen, maar dan heb je wel die crappy kwaliteit. Zo blijven er toch mensen kopen.

avatar van Bedorvenkebab
Antionette en Ouwe Broek zijn duidelijk next level. Een term die eigenlijk op vrijwel elke track van toepassing lijkt te zijn overigens. Erg dik.

avatar van VforVictor
Wat een trip!! Het album is zwaar vaag, de beats zijn vaag, de teksten zijn vaag, heel experimenteel dit. En dat komt de plaat helaas niet ten goede. Ik vind er teveel onzin opstaan. Het klinkt gewoon niet lekker op een paar up-tempo tracks na.. Soms klinken de beats vet en maar tis t gewoon tevaak net niet. Nee het lange wachten heeft het niet beloond. Misschien dat de plaat nog moet groeien (kheb em pas 1x beluisterd) maar ik vraag te me af.. Jammer!

avatar van maxinator
Jeetje, het vage, expirimentele, wazige vind ik juist briljant! Briljante onzin

MAS schreef:

Ja, weet ik. Maar waarom onder die naam ? Ze hadden het dan net zo goed onder Sticks en Rico kunnen plaatsen. Er is iets mee denk ik. Las ergens in een reactie op een site dat daar een album van kwam, vandaar mijn vraag eigenlijk.

MAS
Dat zou kunnen. Er is in ieder geval niks over bekend. Ik denk niet dat je er veel achter moet zoeken. Als er al een album komt gaat sowieso nog lang duren aangezien dit album net uit is en Sticks & Duvel en Typhoon nog komen.