Johnny Guitar Watson - A Real Mother for Ya (1977)

Alternatieve titel: A Real Mother

Blues / Funk
Label: DJM

1. A Real Mother for Ya (5:05)
  2. Nothing Left to Be Desired (5:47)
  3. Your Love Is My Love (4:40)
  4. The Real Deal (4:55)
  5. Tarzan (5:01)
  6. I Wanna Thank You (6:09)
  7. Lover Jones (5:31)
  8. Kathaline * (2:03)
  9. De John's Delight * (3:07)
avatar van lebowski
Wat een raadsel dat deze er nog niet opstond. Ik kan alleen maar een brede grijns krijgen als ik deze lp draai.

Dustyfan
Wat een raadsel dat deze er nog niet opstond.

Dat ben ik 100% met je eens

Wel eens gelezen dat hij de grote inspirator was voor Jimi Hendrix.

avatar van dynamo d
In m'n studententijd (medio jaren '80) veel naar geluisterd. Sweet memories.

goed materiaal man

avatar van rudiger
dat nummer A REAL MOTHER FOR YA verveelt nooit , de rest is mij onbekend op dit album , als dat net zo goed is als die super hit .

PartyMarty schreef:
Wel eens gelezen dat hij de grote inspirator was voor Jimi Hendrix.

dan ben ik benieuwd waar je dat gelezen hebt. voor zover ik weet kwam de carriere van Watson pas op gang na Jimi.

ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord.

hij verward um met zappa

watson was een van de voorbeelden van zappa vanwege gitaarspel

ken alleen real mother for ya en ik denk dat ik het daarbij moet laten

wie mij kan overtuigen van meer watson op mijn oortjes is een held

Nicci
ik voel geen behoefte te overtuigen, maar Watson heeft prima muziek gemaakt.

avatar van dynamo d
Lekkere funk plaat, die we veel in onze studententijd draaiden. Overigens was dat medio en eind jaren '80. Dus heel wat later dan toen deze plaat uitkwam, maar dat geeft een beetje de tijdloosheid van dit album aan. Gewoon lekker om naar te luisteren en uit je dak te gaan. Ik verhoog van 3,5 naar 4*.

EVANSHEWSON
dynamo d schreef:

Hey man, dit is inderdààd heerlijke funk, old skool funk, zoals ze die helaas vandaag niet meer zo vlug maken!
4 stars voor de - ik dacht - inmiddels overleden Johnny Guitar Watson!
****

avatar van ewalk
Funk to the fullest!

Joy
toch maar ff wat meer gechineest dan real mother for ya

had ik 14 jaar eerder moeten doen:0

lekker

avatar van Kos
Kos
De titeltrack heerst natuurlijk.

avatar van Droombolus
Ik ben meer fan van zijn vroegere R&B werk, maar deze fun-funk mag er ook wezen hoor !

avatar van dj maus
Joy schreef:
hij verward um met zappa

watson was een van de voorbeelden van zappa vanwege gitaarspel

en dankzij Zappa is JGW weer op het toneel gekomen
Watson speelde een prominente vocale rol op One Size Fits All en is daarna een nieuwe (funk)carrière begonnen

op deze plaat is Thank You ook een gewéldig nummer

avatar van Lee Malone
Bij vele concerten die ik ga bekijken maak ik me telkens de bedenking dat de manier waarop deze later in je herinneringen terugkomt in zeer grote mate op het begin en het einde stoelt.

En bij cd's heb ik dit dikwijls ook; zo ook hier, beginnen met "A Real Mother For Ya" en eindigen met "Lover Jones", veel beter zal je het allicht wel niet meer vinden!

Als dan ook nog eens alles wat zich daar tussen bevindt het beluisteren meer dan waard is, mag je gerust over een topalbum spreken!

dj maus schreef:

en dankzij Zappa is JGW weer op het toneel gekomen

op deze plaat is Thank You ook een gewéldig nummer

welk nummer van one size?

prominente rol lijkt me overdreven

wellicht dat zappa hem een klein duwtje heft gegeven weer muziek te gaan maken, dat wel

Nicci
Als ik het goed heb op San Ber'dino en Andy. Die laatste conclusie vind ik wat voorbarig als je niet weet hoe de vork in de steel zit. Die tweede ook eigenlijk . . . .

Joy
aangezien watsons bijdrage me totaal ontgaan is vind ik prominente rol fors overdreven

tlijkt mij een eerbetoon aan watson van zappa om hem te vragen mee te doen, meer niet

avatar van dj maus
kijk, dat je de bijdrage van Beefheart aan One Size Fits All niet opmerkt, kan ik begrijpen, maar als Watsons bijdrage je ontgaat, heb je waarschijnlijk de verkeerde cd in het doosje zitten

of je weet niet wie Johnny Guitar Watson is

een andere mogelijkheid is vrijwel uitgesloten

hint: hij zingt

avatar van Lee Malone
Een tip voor wie dit goed vindt:

Bernard Allison - Hang On!

Minder bekend uiteraard, maar bijzonder goed. Deze gitarist maakt een uitstekende mix van het gitaarspel van Johnny Guitar Watson, SRV en Hendrix! Daarnaast is ook de zang zeer aangenaam, zijn stem draagt zeker bij aan de gelijkenis met Johnny Guitar Watson.

vondeich
Titeltrack is geweldig!! Op naar het album..

avatar van ajhorstink
Pure & Uncut Funk Classic

dj maus schreef:

hint: hij zingt

Een jaar later moet ik hier weer om lachen . . .

avatar van musician
Elke cd is uniek natuurlijk maar voor mij is A real mother een album waar ik er zeker geen twee van in huis heb.

De aanschaf moest maar eens gebeuren maar ik heb natuurlijk geen enkel verstand van funk van het niveau Watson. Vroeger, toen het jagen op singletjes nog leuk was, heb ik ooit in een voorjaarsvakantie in Engeland in 1977 voor omgerekend 90 cent een knalgele A real mother for ya gekocht. Waarschijnlijk voor de kleur, de lage prijs en de mystiek van het onbekende.

Niemand had dat singletje nog in Nederland en ik kon er een mooie sier mee maken. Toen het eindelijk uitkwam en het ook hier een hit werd was de verrassing voor mij er wel af. Ik had mij al meer en meer gebogen over de b-kant van A real mother for ya, het tweede nummer op de cd, Nothing left to be desired.

Ook een prima nummer, net zoals het hele album, dat bovengemiddeld qua interessantheid mag worden genoemd.
A real mother for ya werd een hele grote hit. Het heeft me altijd verbaasd dat het in het tijdperk van de single nooit geleid heeft tot een succesvolle opvolger. It's a damn shame is van een half jaar later maar van een ander album en kwam niet verder dan de Tipparade.

Uit de discografie van Watson in de VS en GB begrijp ik overigens dat uiteindelijk The Real deal en Lover Jones ook nog op single zijn gezet. Een zeldzaamheid om te vinden waarschijnlijk.

De hoes met dat karretje met Watson er in is een beetje kinderachtig maar dat staat in schril contrast met de inhoud van het album. Ik vind het prima maar heb verder geen andere funkalbums in huis om een mooi vergelijk te maken.

avatar van Stalin
musician schreef:

LOVE JONES = voor altijd geniaal
Heb hem nu meteen weer even opgezet en wat is het toch een overheerlijk nummer !
Niet voor niets een van Frank Zappa zijn persoonlijke helden en Johnny was dan ook op enkele FZ albums gastmuzikant.

avatar van Metalhead99
Een aardige Funk plaat, al vind ik persoonlijk dat hij nogal overrated is.

avatar van lennon
Leuke plaat, maar real mother for ya is het prijsnummer van dit album, en niet representatief helaas.

Het is allemaal wel prettig en luistert goed weg, maar lang niet zo lekker als dat ene nummer waar iedereen hem van kent. Al is Lover Jones ook nog wel het vernoemen waard.

En die hoes... wie zou dat bedacht hebben?

Ik heb m met een witte achtergrond waardoor de aandacht echt naar hem en zijn moeder (??) gaat in dat achterlijke karretje.... Echt een van de lelijkste hoezen ooit!

avatar van Droombolus
lennon schreef:
. Al is Lover Jones ook nog wel het vernoemen waard.

En die hoes... wie zou dat bedacht hebben?

Hij zingt: "I got the love jones" ( als in ergens de "jones" voor ( erg veel zin in ) hebben ). Heet het nummer heet niet gewoon Love Jones ? Op de Gangster Of Love comp iig wel ........

Die hoes heeft ie zelf bedacht. Humor om te lachen in variatie op hetzelfde thema als wat "Willie Brown" in de Crossroads film zegt: Ain't got no wheels, ain't got no pussy"..........