Chickenfoot - III (2011)

Label: eOne

1. Last Temptation (4:02)
  2. Alright, Alright (4:39)
  3. Different Devil (4:24)
  4. Up Next (4:33)
  5. Lighten Up (5:12)
  6. Come Closer (4:08)
  7. Three and a Half Letters (4:07)
  8. Big Foot (3:49)
  9. Dubai Blues (5:02)
  10. Something Going Wrong (5:16)
  11. No Change (4:24)
avatar van Wyverex
Ik ben zo benieuwd naar dit nieuwe album!! Het eerste was al super. En de clip van Big Foot is ronduit hilarisch.

avatar van Metalhead88
Wel verwarrend dat ze het album III noemen terwijl het (volgens mij) hun tweede is?

avatar van richiedoom
hehe daar staat ie dan! Gaat deze cd de eerste, mijn favoriete cd en nummer 1 in mn top 10, van de troon stoten? Ik hoop het echt! Nog nooit heb ik zo enorm naar een album uitgekeken als naar deze. Bigfoot is echt een heerlijk groovy nummer, en de rest kan gewoon niet tegenvallen. kan niet. echt niet.

avatar van vogelaar
Ik kijk uit naar deze cd, de vorige was ook geweldig.
Bij aardschok krijgt deze cd een dikke 8,6

avatar van aerogp1
Hij is te halen!

Het debuut was niet veel bijzonders, wel een prima rock-out-with-your-cock-out album. Deze ga ik dus ook gewoon weer proberen!

Bastiaan Prasath
Prima plaat, maar geef het mij maar iets authentieker zoals bijvoorbeeld de laatste van Black Country Communion. Deze muziek is mij toch iets te simpel en nietszeggend. Dat Satriani kan spelen is een understatement, maar hij mist wat een Van Halen, Slash, Bonamassa of dergelijke gevoelsgitarist heeft. De teksten van Hagar zijn ook niet echt geweldig. Over het algemeen is het mij allemaal wat te luchtig en mag het wel wat harder en rauwer. Maar ach, smaak.... Afgezien daarvan is het een plaat die in het verlengde van het debuut ligt, en nog een slag beter ook.

avatar van glenn53
Gewoon lekkere gitaarmuziek, goeie zanger plus een biertje erbij: Prima

Bastiaan Prasath schreef:

Ik denk eerder dat Satriani meer gevoel heeft dan Van Halen en Slash. Zoals die solo in Something going Wrong op deze plaat bewijst dat. Slash vind ik erg mediocre ook en Van Halen heeft niet echt heel veel gevoel. Satriani is melodieus en beheerst iedere stijl wel zo'n beetje. Prima plaat dit. Beter dan de eerste plaat. Standaard Hardrock waar goed gebruik gemaakt wordt van de nodige jaartjes ervaring van de mannen.

avatar van Dirq Van
Zeer goed album , het nummer "come closer" is een potentiele hit

avatar van Blokkie
Gisteren gekocht. Nog niet kunnen luisteren, maar de verpakking is al erg leuk.

avatar van richiedoom
10 topsongs! Maar helaas overtreft deze voor mij niet het debuut. Ik hield echt van het 'gejam' op het eerste album zoals in down the drain en avenida revolution, en daar is op dit album niet echt sprake van. Alle nummers blijven keurig binnen de lijntjes (m.u.v. three and a half letters dan misschien) en duren maximaal 5 minuten. Drie kwartier Foot is voor mij net iets te weinig. 1 of 2 nummertjes er bij had wel gemogen van mij.

Op tekstueel gebied is dit album wel een grote stap voorwaarts. Sammy Hagar pakt het iets serieuzer aan, al gaat het nog steeds vooral over vrouwen. Ook zn stem heeft helemaal niets ingeboet, hij zingt nog steeds geweldig!

Ook is er op dit album meer samenzang van Sammy en Mikey, iets wat ik alleen maar toejuich. Af en toe krijg ik echt dat Van Halen gevoel als ik die twee hun strot hoor open trekken.

Kortom, een toppertje, maar niet beter dan het debuut. Favoriet voorlopig is denk ik 'Up Next'

avatar van Karma_To_Burn
Bastiaan Prasath schreef:

Ken je het solo werk van Satriani? vol emotie.

avatar van Wyverex
Het is bijna een belediging tegenover Satch om hem een gitarist te noemen zonder emotie... Zoals Karma_To_Burn zegt, is het solowerk overvol van emotie.

Dit album is heerlijk! Leuke packaging met die 3D-toestanden. De muziek zit ook goed in elkaar, maar toch een stuk minder dan de vorige. Maar dat was dan wel een knaller van formaat ! Ken het album nog niet zo goed nu na 3 luisterbeurten maar het feit dat ik telkens opnieuw wil geeft toch al zeker een positief gevoel! Ben ook benieuwd naar de dvd. Hopelijk zien we eens de nieuwe drummer aan het werk.

Rizz
Deze bevalt me nu al beter dan het debuut
Het bonusnummer is ook wel lekker.

avatar van Karma_To_Burn
Recht toe recht aan, vind dit echt niet bijzonder of anders.

Ik zie Satriani liever solo, maar smaken verschillen natuurlijk

Bastiaan Prasath
@Scream Machine & Karma To Burn.

Ik ken Satriani's solowerk, dat doet mij ook al weinig. Hij legt er ongetwijfeld gevoel in, maar het komt niet aan bij mij. Het zal wel een kwestie van smaak zijn.

avatar van vogelaar
Prima album, lekkere cd om het volume lekker op te schroeven

avatar van Desert
Een live-uitvoering van het nummer Different Devil. Klinkt leuk!

yeah gister gekocht
wat een album
heerlijk terug naar dat rock n roll gevoel
de hoes van de special edition is trouwens echt super vet dat 3D
maar de solo's zijn echt vet en zang is vet
en natuurlijk de drum van chad is ook heerlijk
hij heeft voor mij het debuut overtreft !
was de 20 euro zeker waard!

avatar van richiedoom
Nou Desert, die live uitvoering klinkt nergens naar vind ik . Die sound van Joe Satriani is op dat filmpje echt heel lelijk. Magoed het is een fantastische liveband, heb ze zelf ook gezien, dus ja kan gebeuren .

avatar van richiedoom
Bam! Inmiddels erg vaak geluisterd en ik blijf m maar luisteren en bovenal, meeschreeuwen! Keihard in de auto en gaan met die banaan! Anders dan de eerste plaat, maar ook echt fantastisch! 5 sterretjes

avatar van ozwald
best een aardige plaat maar de impact van de 1e heeft ie niet op mij. Met name Satriani komt op deze plaat veel minder tot zn recht.

Stijn_Slayer
Metalhead88 schreef:

Hebben ze vast afgekeken van George Harrison (Traveling Wilburys).

avatar van lodewijk65
Gewoon recht toe recht aan, beuken en verder geen flauwekul. Rock zo als rock hoort te zijn.

avatar van vielip
Ben benieuwd! Heb 'm net binnen maar nog niet kunnen luisteren. De berichten hier zijn nogal tegenstrijdig; of het is geweldig, of het is maar zo zo. We zullen zien!

avatar van Wyverex
Wel, vielip, ik heb over dit album niet zo veel meer te zeggen dan jij. Sommige nummers lijken alsof dat Chickenfoot zichzelf heeft heruitgevonden, maar andere nummers zijn dan weer pure vulling. Het is zeker niet slecht, maar ik had er meer diepgang van verwacht. Zeker als ik vertrouwde op de podcasts. De single kan dan best een 'hol' nummer zijn dat ik leuk vond, van de rest had ik meer verwacht.

De verwachtingspatronen van die zogenaamde supergroepen liggen ook altijd zo ridicuul hoog. Lastig om daar aan te kunnen voldoen, lijkt me. Al steekt Black Country Communion er met hun 2e plaat wel bovenuit.

avatar van richiedoom
Wyverex, mag ik aan jou vragen welke nummers jij als vullers beschouwt? Ik vind dit juist een plaat die van een constant hoog niveau is, zonder echte uitschieters of gedrochten. Wel iets minder dan de eerste overigens...

avatar van Wyverex
Wel, nummers die ik vullers vind zijn: Alright, Allright (vanwege de lyrics die het intro verkrachten en het refrein vind ik ook niet zoveel aan);

Lighten Up (in het algemeen kan ik niet zoveel met dit nummer. Echt goede intro maar de teksten nekken dit nummer weer. Zelfs Satriani vind ik heel wat minder dan de rest van de songs op dit album.);

en als laatste Three and a Half Letters (ik weet dat hij hier iets probeert met die brieven voor te lezen, maar het nummer raakt me allerminst. "I NEED A JOOOOB" vind ik echt niet goed).

Zo, richiedoom, dat zijn ze! De rest vind ik goed tot uitstekend. The Last Temptation vind ik heel leuk, Different Devil vind ik heel goed over de hele lijn want hij raakt me echt met de teksten deze keer (en ik hou van de solo ).

Up Next is een leuke rocker en die solo met echo vind ik heerlijk! Vanals hij zo begint aan dat gepingel komt dat echo gedoe echt goed uit de verf.

Come Closer is een leuke ballad, maar niets speciaals.

Big Foot is de perfecte single! Catchy, happy, en spreekt een breed publiek aan. De c lip op zich is al geniaal .

Dubai Blues vind ik alweer iets minder. Zou hij zoveel tekort komen op het gebied van de liefde?!

Something Going Wrong is volgens mij de parel. WAT een zalig nummer. Samen met Different Devil en Up Next het beste van deze plaat.

(en om de een of andere reden staat No Change niet op mijn versie, heb 'm ook nog niet gehoord)

Voor ik het wist, had ik iets over alle nummers geschreven . Dus dat laat ik maar mooi staan. Dat hij minder is dan de vorige, staat volgens mij als een paal boven water.

avatar van richiedoom
Thanks! Kan er wat Allright, allright en three and a half letters betreft wel een beetje in meegaan. Maar Chickenfoot komt er gewoon mee weg bij mij, omdat de band een en al vrolijkheid uitstraalt. Om dan een refrein als allright allright allright allright allright allright 6000 keer te herhalen, is eigenlijk best zwak, maar ik vind het echt heerlijk:p. Ik vind teksten sowieso nooit echt boeiend, t gaat mij meer om de muziek.

En three and a half letters kan ik zeker inkomen. Zwakste nummer, maar zo af en toe vind ik t wel lekker om mee te schreeuwen.

En Lighten Up! Die solos van joey! lekker rocknummertje!

En ook ik vind something going wrong het beste nummer. Jammer dat no change er bij mij ook niet op staat, al heb ik m wel op itunes. Toffe riff en vet nummer, had er best op mogen staan.

Van t weekend maar s kaartjes bestellen voor t conert in 013!