Peter Gabriel - New Blood (2011)

Label: EMI

1. The Rhythm of the Heat (5:41)
  2. Downside Up (3:52)

8. Red Rain (5:15)
  9. Darkness (6:10)
  10. Don't Give Up (6:40)

met Ane Brun

11. Digging in the Dirt (5:57)
  12. The Nest That Sailed the Sky (3:54)
  13. A Quiet Moment (4:48)
  14. Solsbury Hill (4:35)
  15. The Rhythm of the Heat [Instrumental] * (5:41)
  16. Downside Up [Instrumental] * (3:52)
  17. San Jacinto [Instrumental] * (7:12)
  18. Intruder [Instrumental] * (5:06)
  19. Wallflower [Instrumental] * (6:24)
  20. In Your Eyes [Instrumental] * (7:13)
  21. Mercy Street [Instrumental] * (6:00)
  22. Red Rain [Instrumental] * (5:15)
  23. Darkness [Instrumental] * (6:10)
  24. Don't Give Up [Instrumental] * (6:40)
  25. Digging in the Dirt [Instrumental] * (4:58)
  26. The Nest That Sailed the Sky [Instrumental] * (3:54)
  27. Blood of Eden * (6:05)
  28. Signal to Noise * (7:46)
avatar van Brunniepoo
Scratch my Back vond ik een van de grootste tegenvallers van de afgelopen jaren. De live-registraties die Gabriel uitbracht vind ik echter stuk voor stuk van grote klasse, dus uiteindelijk zette ik mijn bedenkingen opzij en kocht de dvd-versie van New Blood.

Het valt me bij een eerste beluistering zowel mee als tegen. Meevaller is dat de herarrangering van eigen werk over het algemeen boeiendere resultaten hebben opgeleverd dan bij de covers. Zo valt deze bewerking van Rhythm of the Heat bij mij zeker in de smaak. Tegenvaller is dat ook dit concert, evenals SmB, nogal vaak wat eentonig klinkt.

De beelden zijn zoals we van Gabriel mogen verwachten van een zeer hoog niveau maar helaas valt er vrij weinig in beeld te brengen. Waar Secret World Live en Growing Up wat mij betreft visueel de meest boeiende dvd's uit mijn collectie zijn, is de boel hier gedurende een groot deel van het concert erg statisch. Begrijpelijk maar wel jammer. De belichting is wel erg goed gedaan.

Al met al een meevaller, al zegt dat meer over mijn verwachtingen dan over mijn waardering voor deze registratie. Van de zes dvd's die ik van Gabriel heb is dit namelijk zonder twijfel de minste.