Modeselektor - Monkeytown (2011)

Duitsland

10. This

met Thom Yorke

11. War Cry
avatar van andnino
Evil Twin slaat bij mij nog niet echt aan, net als Humanized. Verder is dit wel een goede plaat. German Clap is bijvoorbeeld echt een geweldig nummer, en ook Grillwalker verdient de aandacht. Verder staan er wat nummers op die ik nog wel zie groeien, zoals die met Thom Yorke (dat is meestal het geval met nummers met Thom Yorke...). Het geheel vind ik echter wat lastiger luisteren, omdat ik de rap op Pretentious Friends en Humanized en de afwijkende stijl van Evil Twin niet echt goed trek. Die nummers skip ik voor het gemak dan ook meestal.

avatar van rarekwabbus
Okee, deze plaat is fucking vet!

avatar van orbit
Prachtig plaatje dit, aanstekelijke electronic zo nu en dan gemixed met hiphop op een speelse manier. Je hoort wel dat de mannen van Moderat hierachter zitten, vergelijkbare stijlen komen langs. Maar waar moderat wat meer richting techno neigt, neigt dit wat meer richting crossover party muziek. Pretentious Friends is een verslavende track, maar ook Humanized is vet, gelijk de 2 hiphoptracks. Maar de tracks met Thom Yorke zijn ook vaak sterk. Verder mag German Clap er wel zijn qua verslavend, lekker diepe beats.