Megadeth - Th1rt3en (2011)

Label: Roadrunner

1. Sudden Death (5:07)
  2. Public Enemy No. 1 (4:15)
  3. Whose Life (Is It Anyways?) (3:50)
  4. We the People (4:33)
  5. Guns, Drugs, & Money (4:20)
  6. Never Dead (4:33)
  7. New World Order (3:56)
  8. Fast Lane (4:04)
  9. Black Swan (4:10)
  10. Wrecker (3:52)
  11. Millennium of the Blind (4:15)
  12. Deadly Nightshade (4:55)
  13. 13 (5:50)
  14. Public Enemy No. 1 [Live] * (4:11)
avatar van Kill_illuminati
Lelijke cover en titel. Public Enemy klinkt als Bikkelharde Thrash op de automatische piloot met een vleugje CTE.

avatar van eddiemaiden
net een paar nummers gehoord van dit album
klinkt goed
public enemy pure trash
en sudden death echt zo'n dave mustain nummer gewoon heerlijk

van mij mag het album komen
mijn oortjes zijn er klaar voor

avatar van Don Cappuccino
eddiemaiden schreef:

public enemy pure trash

Inderdaad een nummer wat de vuilnisbak inkan. Echt maar wat gerecyclede riffs bij elkaar, echt slecht! Sudden Death is erg goed maar die kende ik al van Guitar Hero.

avatar van hellboy123
Sudden death is inderdaad al een aardig gaaf nummer, public enemy no 1 valt tot nu toe een beetje tegen, maar het kan een groeiertje worden.

avatar van Mr. Olaf
Tja, de titel van het album is een beetje lame, zeker met die cijfers erin. Maar draait natuurlijk om de muziek en die eerste nummers klinken veelbelovend.

avatar van Kill_illuminati
Black Swan, Millennium of the Blind, Sudden Death en New World Order zijn oude nummers.

Bastiaan Prasath
Weer een uitstekende Megadethplaat, zij het ietsje minder dan de voorgaande twee. Vanavond hangt Dave Ellefson aan de lijn voor Aardschok.

avatar van Edwynn
Misschien kun je dan eens vragen wat voor een pubers ze denken voor zich te hebben bij het bedenken van zo'n, excusez le mot, randdebiele albumtitel.

13de plaat, logische titel,meer niet

avatar van Edwynn
Dat dus. Maar ook z3kur du m4n13r v4n schr1jv3n !11!!11!

Niet direct mijn kopje thee om het maar eens zacht uit te drukken.

avatar van jasper1991
Waarom heet jij dan niet gewoon 'Edwin'?

Of was je nog 15 toen je je account aanmaakte?

avatar van Edwynn
Er is al iemand anders ingeschreven onder de naam Edwin. En een geboortedatum erachter zetten vind ik zooo lame

Edwin13 dan?

Was ik nog maar 13.....
Wel met de kennis en ervaring van nu dan.

avatar van Mr. Olaf
Edwynn schreef:
Was ik nog maar 13.....
Wel met de kennis en ervaring van nu dan.

Haha! Je klinkt echt als een oude sjaak zo! (Ben ik ook hoor.... )
Maar je hebt gelijk wat betreft de titel van de plaat. Hoop dat de nummers niet zo afgezaagd klinken. Mag wat mij betreft in het verlengde van Endgame liggen.

Valt wel mee hoor

Maar als ik 13 zou zijn, zou ik waarschijnlijk meer affiniteit voelen met de gebruikte msn stijlfiguur.

En uiteindelijk gaat het louter om de muziek natuurlijk.

Bastiaan Prasath
Jullie kunnen al een gedeeltelijke conclusie trekken. Want naast het reeds vrijgegeven Public Enemy nr.1 zijn een aantal andere nummers niet nieuw, te weten:

Sudden Death (Guitar Hero: Warriors Of Rock)
Millenium Of The Blind (bonustrack heruitgave Youthanasia)
Black Swan (special edition United Abominations)
New World Order (jaren negentignummer, geschreven voor de band Zoetrope - op Duke Nukem: Music To Score)

Hmm computerspelletjes.

Megadeth mikt dus al langere tijd op dertienjarigen als doelgroep.

Heb her en der al wat gehoord. Een nieuwe Endgame gaat dit niet worden vrees ik, maar ik kijk er ook niet echt negatief tegenaan. Ik wacht het album rustig af.

Megadeth Th1rt3en
hier staat dat ellefson er in ieder geval weer bij is en dat is altijd goed, ik vind hem zeker de beste bassist die de band heeft gehad

ook staat er wat grappigs over allerlei ongelukken ouzo, dave mustaine is iniedergeval nog steeds knetter goed

avatar van Colonel Mortimer
Nogal tegenvallend album. Totaal niet vernieuwend. De band haalt maar steeds hetzelfde trucje uit. Ik ben al jaren een fan van Mustaine, maar 13 kan me echt niet bekoren.
......zet Rust in Peace maar weer eens op.

Ik ben het met Colonel Mortimer eens. Er wordt niets nieuws aan het geluid toegevoegd, maar ik hoor ook geen riffs à la 'Tornado of Souls'. Het songmateriaal is net zo geinspireerd als de titel.

Opener 'Sudden Death' is duidelijk geen 'Dialectic Chaos'. Waar gaat die leadgitaar in hemelsnaam heen? 'Public Enemy No.1' heeft een (te) voorspelbare melodie en een matige tekst. 'Whose Life' is dan beter, maar wordt wat ontsierd door Mustaines 'oeeeehh' in het intro. Het album komt dan een beetje op gang, maar ik hoor weinig memorabele riffs, hooks of solo's. Chris Broderick komt op Endgame bovendien veel beter tot zijn recht. Een gitarist van zijn kaliber moet je eigenlijk optimaal benutten.

Eigenlijk vind ik 'New World Order', een oud nummer, nog het beste (en als die écht zo goed was geweest was die ook wel op een eerder Megadeth album verschenen, toch?). 'Black Swan' heeft ook wat meer een eigen karakter, en blijft daarom beter hangen. 'Wrecker' vind ik ook nog wel een lekker thrashnummer zonder al te veel pretenties (i.t.t. 'Millennium of the Blind' en '13' waar de acteur in Mustaine de overhand neemt...).

D3RT13N 1S DUS TOCH 33N ONG3LUKSG3TAL...

avatar van ozwald
Sluit bij voorgangres aan. Best aardig maar niet geheel top.

Beetje 13 in een dozijn dus

avatar van mxfnck
Ik luister hem nu voor het eerst, en voor mijn gevoel mist het de fury van Endgame. Ik breng nog geen stem uit, maar het klinkt erg ongeïnspireerd tot nu toe. Ik hoop dat het gevoel nog komt, want in tegenstelling tot Metallica heeft Megadeth in de laatste pakweg 10 jaar (vanaf 'The System Has Failed') mijns inziens alleen maar ijzersterke albums uitgebracht.

Ik vrees dus dat ik het eens ben met Stijn

avatar van bennerd
Dit is het eerste volledige album dat ik van Megadeth check, met uitzondering van Peace Sells... In vergelijking met die plaat klinkt de band hier gewoon als een alternatieve rockband met wat meer peper in de reet, maar dat doet het ook wel goed. Geen topper, maar wel een lekker schijfje. Het krijgt van mij een dr13.

avatar van ozwald
was wat te snel met mijn eerdere oordeel. Ipv "best aardig" is het gewoon weer een prima metal plaat. Laatste drie platen waren al van een constant hoog niveau. Deze 13 sluit daar naadloos op aan.

avatar van Metal-D78
bennerd schreef:
Ga eens als de sodemieter Rust In Piece luisteren, Ben!

Na het prima Endgame een niet al te spetterend vervolg. Beetje niveau van United Abominations. Goed, maar niet spectaculair. Te veel midtempo geneuzel. Jammer....

avatar van Kronos
Peace Sells, Rust in Peace, Countdown to Extinction. Dat zijn wat mij betreft de essentieelste albums van Megadeth.

Met 13 kijk ik het toch maar even aan. Endgame was zeker de moeite, maar op minder dan dat zit ik niet bepaald te wachten.

avatar van Metal-D78
Kronos schreef:

Kan het hier alleen maar mee eens zijn.

avatar van ozwald
jullie vergeten "So far, so good..... so what!"

my personal Megadeth favorite