Racoon - Another Day (2005)

Rock / Pop
Label: [PIAS]

1. Happy Family (2:43)
  2. Hero's in Town (3:28)
  3. Love You More (3:17)
  4. Laugh About It (3:30)
  5. Blow Your Tears (3:43)
  6. Couple of Guys (0:45)
  7. Got to Get Out (3:17)
  8. Brother (2:43)
  9. Kingsize (2:27)
  10. Lose Another Day (4:05)
  11. If You Know What I Mean (3:07)
  12. Walk Away (2:29)
  13. Hanging with the Clowns (3:37)
  14. Close Your Eyes * (3:51)
  15. Little Times * (3:28)
  16. Door Slammed * (2:29)
  17. Don't Believe You * (1:58)
avatar van NERD
Op de vorige paar singles had ik hed niet zo, maar "Laugh About It" is wel heel erg mooi. Mooie clip ook, zit een bepaald soort emotie in het nummer en de clip die ik moeilijk vind te omschrijven.

Een kort, maar krachtig album. De teksten zijn redelijk simpel, maar wel volwassen. Er staan een aantal mooie melodieen op, al had ik bij tijd en wijl wel het idee dat ik naar iets zat te luisteren wat ik al eerder gehoord had. Ik vraag me af hoe deze boys het live doen (nog niet gezien). Is zijn ietwat puberale stem hier sterk genoeg voor?

Ik lees net dat iedereen zo gecharmeerd is van de geweldige stem van zanger Bart van der Weide en hij schijnt live nog beter te zijn, dus ik verhoog mijn stem naar vier sterren.

avatar van HiLL
Huh? Je verhoogt je stem omdat iedereen zo gecharmeerd is en om ie live nog beter schijnt te zijn......

Ik heb hem live nog nooit gezien, dus ik geloof de anderen direct. Heb jij een andere mening?

avatar van HiLL
Nee ken enkel hun hitje. Maar verbaas me enigzins dat je hem verhoogt om die reden. Wat mij weer niet geheel raar lijkt, dat ik mij daarover verbaas.

Je hebt wel een beetje gelijk, maar ik denk dat ik Racoon lager had ingeschat dan ze in werkelijkheid zijn, vandaar.

avatar van bert
lekkere muziek om af en toe te luisteren, geen wereldtop maar goed genoeg om af en toe te beluisteren.

josbanaan
Ik heb het nu echt gehad met Racoon! Je word hier zo mee doodgegooid op vooral 3FM. Hun nummers vervelen snel...

avatar van Justinx
Ik vind dat Racoon wel behoort tot een van de betere bands die Nederland heeft. Ze maken prima muziek, niet meer niet minder.

avatar van Justinx
Een van de betere bands met Treble natuurlijk heh, mag je niet vergeten

Manondessources schreef:

Je moet ze toch inschatten op het feit wat jij er zelf van vindt? Ik heb van mijn oma gehoord dat Frans Bauer live fantastisch klinkt, maar ik ga mijn stem echt niet verhogen..

dit album is deze week platina geworden, 80.000 platen verkocht..

Electro_
Applaus!

avatar van Snappy
0,5
little_lOve schreef:
dit album is deze week platina geworden, 80.000 platen verkocht..

Ik kan het me niet voorstellen.

Snappy schreef:

Ik kan het me niet voorstellen.

Komt natuurlijk voornamelijk door "Love you more".

Electro_
Laugh About It is ook wel een hitje toch?

avatar van Nicolage Rico
Ja, daarom zei ik 'voornamelijk'...

Overigens, "Happy Family" vind ik ook wel aardig. De rest is matig, helaas.

avatar van Zidaan
De nummers komen misschien zo nu en dan simpel over,
de stem van Bart van der Weide maakt iets in je los, hij heeft echt een goddelijke stem. Maar toch zijn de nummers lekker herkenbaar en af en toe zo'n lekkere meezinger..

avatar van Snappy
0,5
Veel mensen zijn lyrisch over Racoon. Het muziek kan mij helaas niet boeien. Ik kan het niet helemaal concretiseren waarom, het pakt mij gewoon niet. Overigens heb ik dat bij de meeste nederlandse (rock)bands. Misschien wel toeval. Ik onthou mij idergeval van het stemmen.

avatar van musicfriek
Brother is hun volgende single en ook die vind ik weer heerlijk. Zit er toch aan te denken om dit aan te schaffen. Gewoon lekkere subtiele muziek dit. Niets meer, niets minder.

Lekkr rustige nix aan de hand muziek. 3,5*

Hun beste CD tot nu toe!

avatar van Ali Chemicali
Ik vind Brother idd een prima nummer, maar word denk ik geen hit, weet niet waarom.

Het album zelf vind ik prima. Toen ik Love U More de eerste drie keer zag dacht ik dat het een amerikaanse band was en dan vond ik eht niet veel vernieuwends, maar toen ik hoorde dat ze Nederlands waren was dat wel het geval. Ik vind het wel een lekker afwisselend cdtje. Met wel minpunten, als Hero's in Town, maar ook echte toppers als Brother en Walk Away 4,5*

avatar van Ali Chemicali
Sjonge live zijn ze egt nog beter als op de plaat. Sjonge die gozers rocken de pan uit

Leuke muziek die je niet elke dag moet luisteren, maar toch lekker in het gehoor klinkt
Love you more blijf ik een mooi liedje vinden ook al is het zoet sappig. De rest van het album mag er ook zijn!

3.5 *

avatar van musicfriek
Ali Chemicali schreef:

Omdat het gewoonweg te mooi is.

Die zager was gister bij Villa BVD live ook weer erg goed. Racoon vind ik momenteel de beste Nederlandse band.

4 sterren.

Toen ik eerder schreef dat dit album platina was geworden, kwam het totaal niet entousiast over..
Maar dat ben ik wel, wat een héérlijk album! Ik kende ze hiervoor niet, en toen ik zomer 2005 Love You More hoorden, dachte ik dat ze uit Engeland kwamen. Even later hoorde ik op TMF dat ze gewoon uit Nederland kwamen, viel mijn mond nog niet niet open. Dat Nederlanders zulke goede muziek kunnen maken Nederlandse bands etc. vallen me vaak tegen, maar dit totaal niet!

Het album kan ik ondertussen ook wel dromen, maar dat is helemaal niet erg. Kingsize en Walk Away zijn favorieten. Blow Your Tears heeft echt een geweldige tekst, maar het nummer zelf vind ik minder.. Maar dat maakt voor de rest niet uit..

4.5 sterren, misschien erg hoog, maar het is het zeker waard!

Hope Sandoval
Weer heerlijk genoten toen ik ze laatst zag. Check hier het video interview wat ik laatst vond: