Whitney Houston - The Greatest Hits (2000)

Alternatieve titel: The Essential

Label: Arista

1. Saving All My Love for You (3:58)
  2. Greatest Love of All (4:52)
  3. One Moment in Time (4:46)
  4. I Have Nothing (4:52)
  5. I Will Always Love You (4:27)
  6. Run to You (4:27)
  7. You Give Good Love (4:11)
  8. All at Once (4:31)
  9. Where Do Broken Hearts Go (4:37)
  10. If You Say My Eyes Are Beautiful (4:20)

met Jermaine Jackson

11. Didn't We Almost Have It All (4:37)
  12. All the Man That I Need (3:57)
  13. Exhale (Shoop Shoop) (3:25)
  14. Count on Me (4:27)

met CeCe Winans

15. I Believe in You and Me (3:55)
  16. I Learned from the Best (4:24)
  17. Same Script, Different Cast (5:00)

met Deborah Cox

18. Could I Have This Kiss Forever [Metro Mix] (4:24)

met Enrique Iglesias

19. If I Told You That (4:35)

met George Michael

20. Fine (3:41)
  21. My Love Is Your Love (4:19)
  22. It's Not Right But It's Okay (4:18)
  23. Heartbreak Hotel (4:22)

met Kelly Price & Faith Evans

24. Step by Step (4:06)
  25. Queen of the Night (3:47)
  26. I'm Every Woman (4:33)
  27. Love Will Save the Day (5:08)
  28. I'm Your Baby Tonight (5:07)
  29. So Emotional (4:00)
  30. I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) (4:27)
  31. How Will I Know (4:11)
  32. I Will Always Love You [Hex Hector Mix] (4:27)
  33. Greatest Love of All [Club 69 Mix] (4:51)
  34. It's Not Right but It's Okay [Thunderpuss Mix] (4:51)
  35. I'm Your Baby Tonight [Dronez Mix] (4:46)
avatar van musicfriek
Staan wel aantal degelijke nummers op die vandaag de dag nog wel aan te horen zijn:

- Exhale (Shoop Shoop): prachtig sfeervol nummer zoals ze nog wel veel meer van had mogen maken.

- Step by Step: Well, there's a bridge... mooi opbouwend nummer wat eindigt in een geweldige climax. Grijsgedraaid destijds in discotheek

- How Will I Know: guilty pleasure van mij uit de 80's. Is ook zo heerlijk meezingbaar!

- It's Not Right, but It's Okay: haar laatste fatsoenlijke nummer, daarna was het echt over met Whitney..

avatar van Darkzone
Met 35 tracks is dit een overbeladen verzamelaar die ook nogeens niet lekker wegluisterd. Haar eerste 2 albums zijn erg fijn met een handvol fantastische songs per album. Daarna werd het vluchtige weggooipop en kwamen er dubieuze duetten. Als de platenmaatschappij dan ook nog een zooi meer dan overbodige remixen op de tweede schijf gooit (om de capaciteit van de cd maar zo goed mogelijk te benutten), dan degradeer je deze dubbelaar tot een bedenkelijk niveau. De naam van Whitney is blijkbaar groter gebleken dan de daadwerkelijke kwaliteit van haar carrière tot dan toe.

Een chronische verzamelaar van een enkele cd (minus het gedrocht I Will Always Love You) zou voor mij veel beter op zijn plek zijn geweest.
Deze dubbel-cd gaat weer terug de kast in en hou ik het mooi bij haar eerste 2 lp's.