Whitney Houston - The Greatest Hits (2000)

Alternatieve titel: The Essential

Label: Arista

1. Saving All My Love for You (3:58)
  2. Greatest Love of All (4:52)
  3. One Moment in Time (4:46)
  4. I Have Nothing (4:52)
  5. I Will Always Love You (4:27)
  6. Run to You (4:27)
  7. You Give Good Love (4:11)
  8. All at Once (4:31)
  9. Where Do Broken Hearts Go (4:37)
  10. If You Say My Eyes Are Beautiful (4:20)

met Jermaine Jackson

11. Didn't We Almost Have It All (4:37)
  12. All the Man That I Need (3:57)
  13. Exhale (Shoop Shoop) (3:25)
  14. Count on Me (4:27)

met CeCe Winans

15. I Believe in You and Me (3:55)
  16. I Learned from the Best (4:24)
  17. Same Script, Different Cast (5:00)

met Deborah Cox

18. Could I Have This Kiss Forever [Metro Mix] (4:24)

met Enrique Iglesias

19. If I Told You That (4:35)

met George Michael

20. Fine (3:41)
  21. My Love Is Your Love (4:19)
  22. It's Not Right But It's Okay (4:18)
  23. Heartbreak Hotel (4:22)

met Kelly Price & Faith Evans

24. Step by Step (4:06)
  25. Queen of the Night (3:47)
  26. I'm Every Woman (4:33)
  27. Love Will Save the Day (5:08)
  28. I'm Your Baby Tonight (5:07)
  29. So Emotional (4:00)
  30. I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) (4:27)
  31. How Will I Know (4:11)
  32. I Will Always Love You [Hex Hector Mix] (4:27)
  33. Greatest Love of All [Club 69 Mix] (4:51)
  34. It's Not Right but It's Okay [Thunderpuss Mix] (4:51)
  35. I'm Your Baby Tonight [Dronez Mix] (4:46)
avatar van george clinton
Destijds waren de twee diva's die tegenover elkaar stonden Whitney en Mariah. Ik heb Whitney Houston altijd leuker gevonden. Dit album is jeugdsentiment: I Wanna Dance with Somebody, ik word nog altijd vrolijk als ik die song hoor (en die vreselijke drukke op en top 80's clip). Jammer dat de albumversie van I'm Your Baby Tonight hier niet te vinden is. Toch een sterk nummer. De beste song is I'm Every Woman, een sterke cover van een prachtige song.

Leuke verzamelaar. Op de versie die ik heb staat I'm your baby tonight gelukkig wel. De tracklist hierboven is van de Amerikaanse/internationale versie (bron:amazon). Die wijkt kennelijk af van de Nederlandse/europese versie (zie vanleest.nl).

avatar van Ericos
Wat een geweldige artiest!
Heerlijke ballads en lekker dans nummers ..

De beste vrouwelijke artiest aller tijden in mijn ogen, qua stem dan!

wat een stem:D 4,5

avatar van FunkStar
Topverzameling. Ook de (zeer dansbare) nieuwe remixes zijn erg verrassend. Ook als je net als ik al haar albums in huis hebt is dit een echte aanrader!

avatar van musicfriek
Zal deze tracklist eens aanpassen, er klopt geen hout van (wie heeft deze nou weer toegevoegd... )

Mooi album, sowieso the greatest hit's album's van goede artiesten vind ik altijd mooie albums

avatar van Wib0__
Top-verzamelaar!
Ze heeft een mooie stem!
4,5!

avatar van Madonna
Ik heb deze op DVD. Wat een schattig en bloedmooi meisje was Whitney. Het geeft een heel goed overzicht. Ik heb de voorkeur voor het vroegere werk van Whitney.

-3.5-

EVANSHEWSON
Ericos schreef:
Wat een geweldige artiest!
Heerlijke ballads en lekker dans nummers ..

De beste vrouwelijke artiest aller tijden in mijn ogen, qua stem dan!

Niemand kan kwijlen zoals deze flutartieste. Of ze zou al Mariah Carey moeten heten natuurlijk, of NOG ERGER : Céline Dion!!

Wil je vrouwelijke artiesten met ECHT goeie stemmen leren kennen ?

Doe je voordeel met dit lijstje :

Stevie Nicks, Kate Bush, Joni Mitchell, Carly Simon, Marianne Faithfull, Billie Holiday, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, ja, voor mijn part zelfs TRIJNTJE OOSTERHUIS, maar deze Whitney, daar past voor mij maar één emoticonnetje bij : ... AD INFINITUM!

TOP! kan hier niets meer over zeggen... één van de beste albums ooit vind ik... 4,5 (het kan altijd nog ietsje beter )

avatar van musicman13
geweldig!!! die stem, de teksten(af en toe te soet)

kortom goddelijk goed!!!

een 5

avatar van musicfriek
Staan wel aantal degelijke nummers op die vandaag de dag nog wel aan te horen zijn:

- Exhale (Shoop Shoop): prachtig sfeervol nummer zoals ze nog wel veel meer van had mogen maken.

- Step by Step: Well, there's a bridge... mooi opbouwend nummer wat eindigt in een geweldige climax. Grijsgedraaid destijds in discotheek

- How Will I Know: guilty pleasure van mij uit de 80's. Is ook zo heerlijk meezingbaar!

- It's Not Right, but It's Okay: haar laatste fatsoenlijke nummer, daarna was het echt over met Whitney..

Ik ben ooit 's een week op vakantie geweest met iemand die bij wijze van grap deze 2CD had meegenomen. Drie keer raden met welke muziek we elke ochtend wakker werd getoeterd...

Na een tijdje ga je er de humor wel van inzien en stap je zingend je bed uit.

"Saving All My Love for You" kan voor mij in ieder geval niet meer stuk...

Voor mij is dit ook jeugdsentiment. Ik vond dit als kleine jongen heel goed. Nog altijd vind ik het behoorlijk, maar ik doe niet mee aan het feit dat je dit wel slecht moet vinden om serieus te worden genomen. Ik heb dat nooit gesnapt...

avatar van LucM
Dit is op zich wel een prima verzamelaar van Whitney Houston in die zin dat deze volledig is.
Haar hits in haar beginperiode vind ik ook haar beste nummers : "One Moment in Time", "All at Once", "Love Will Save the Day" en "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Toen was ze nog van onbesproken gedrag.
Het duet met Enrique Iglesias is echter niet aan mij besteed en de remixen hadden ook niet gemoeten.
Tja, ik vind niets goed of slecht omdat je dat zo moet vinden, ik kan Whitney Houston wel appreciëren in die zin dat zij een zeer goede zangeres is en verschillende leuke nummers achter haar naam heeft, maar tot mijn favoriete artiesten zal ze nooit behoren. Daarvoor is haar muziek niet avontuurlijk genoeg.

kiriyama
Op de eerste cd staan een paar prachtige nummers. Houston's stem is echt prachtig en ook de muziek is vaak prima in orde. Maar de 2e cd is toch een stevige stap terug met enkele erg zwakke nummers. Voor de eerste cd een 4, voor de tweede een 2. Ik denk dat ik eerst maar het vroege werk van Houston ga beluisteren.

avatar van Niek
Wat een vreselijke muziek. Wars van inventiviteit, geen verrassende concepten en eingelijk gewoon ontzettend simplistisch. Dat er met een stem als die van Houston een paar ballads goed slagen is logisch en daar zul je me niet over horen. Echter; een cd lang dit geneuzel aanhoren is niet te doen. Op zich niet erg, want we hoeven de cd niet op te zetten. Helaas is mevrouw erin geslaagd 1 fantastisch nummertje te klussen: My Love is Your Love. Die had ik graag op de plank willen hebben. Maarja, dat gaat dus niet goed. Iemand die nog een goede Various Artists compilatie kent met deze track erop?
Enfin, al met al is deze plaat niets meer dan het vertoon van de kunde der verkwitsing van talent.

avatar van musicfriek
Op haar album My Love Is Your Love staan meer van dat soort nummers, misschien is dat wat? (Maar mijn gevoel zegt van niet )

avatar van Niek
Hehe, dank je. Ik zal het eens inkijken...

avatar van musicman13
Niek schreef:
Hehe, dank je. Ik zal het eens inkijken...

Er staan niet meerdere nummers op als My Love is Your Love...dus denk dat je teleurgesteld zal worden....

avatar van Madjack71
Hier staan nog steeds een paar prachtige evergreens op, waar ik graag naar luister.
De wat latere opgekalefaterde Whitney, die met steun van -voor mij- onbekende namen als Kelly Price, Faith Evans en Deborah Cox haar ding doet, spreekt mij stukken minder aan. Die met Enrique Iglesias gaat er nog wel mee door.
Ikzelf prefereer de Whitney van de pre Bobby Brown tijdperk en voordat haar neus in overvloed gepoederd werd.
Nummers als All at One/The Greatest love of All/Didn't we almost have it all en natuurlijk haar klassieke cover van Dolly Parton's I will always love You...van die geweldige film...ahum.
Maar ook Love will save the day en het latere My love is your love, met dank aan de vibe van Marley, zijn mooie liedjes.
Edoch bij dit album zou ik wel het e.e.a gaan skippen denk ik zo.

avatar van LucM
Mee eens met Madjack71, ik prefereer ook de vroege Whitney Houston (jaren '80) boven de latere stonede Whitney. Op zich een zeer goede zangeres maar haar muziek is mij wat te gladgestreken en soms ook te zoet. De Dolly Parton-cover I Will Always Love You had ze moeten laten voor wat het was maar het werd wel een gigantische hit en kon natuurlijk ook niet ontbreken.
De skiptoets is inderdaad noodzakelijk bij het draaien van deze compilatie.

avatar van berwt
Dit had een hele mooie kunnen zijn mits concentratie op één schijf. Wat mij betreft zouden vooral de recentere nummers het moeten ontgelden, maar My love is your love en It's not right but it's okay mogen zeker nog mee met de 80's (en begin 90's) tearjerkers.

Je mag van haar druggebruik, keuze van venten, muziekgenre en koketterij vinden wat je wil, maar je kunt onmogelijk ontkennen dat ze een immens zangtalent heeft.

avatar van Madjack71
berwt schreef: ...maar je kunt onmogelijk ontkennen dat ze een immens zangtalent heeft.

...zangtalent had...

avatar van friday the 13 th
Madjack71 schreef:

...zangtalent had...

Nu nog steeds een degelijke stem. Gewoon enkele octaven lager. Heb ze live gezien en de kritieken zijn niet ZO erg als ze beweren. Ik heb al slechter gezien, kijk maar naar de vele popartiesten van vandaag die zelfs nog niet meer de moeite willen nemen om nog maar live te zingen.

Verder vind ik dit album absoluut de moeite waard. Vrij compleet. Ik wou dat Whitney wat meer uptempo nummers maakte. Ze is bekend geworden voor haar ballads, maar het is tijd voor verandering Whitney!

avatar van Darkzone
Greatest Love Of all, One Moment In Time, All At Once (!), dat zijn de nummers die ik graag hoor van deze vrouw. De dans nummers uit de beginperiode zijn ook gewoon erg lekker.

Maar draken als "I will always love you" zijn echt te pijnlijk om aan te horen, net zoals bijv. dat Titanic-nummer van Celine Dion. Daar krijg ik echt neigingen van. Dan nog 10x liever Jan Smit of Frans Bauer ofzo.

Helaas staat hier alles door elkaar, de ballads en de dance-songs, en niet zoals bij George Michael's Ladies And Gentlemen, beide stijlen op een aparte disc.

Een voorzichtige score omdat ik een hele zooi nummers niet meer voor de geest kan halen en de cd's echt al heel lang niet meer gedraaid heb.

Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.

MusicMaster1988
RIP ze had een enorm bereik in haar stem en loepzuiver
Alleen waren de nummers me allemaal wat te standaard.

Dit soort zangeressen hebben andere producers nodig.

avatar van bikkel2
The Late Whitney Houston is het nu. Een triest einde van een zangdiva. Getracht om zich terug te werken, maar bleek op de buhne toch niets meer dan een ooit geweldige zangeres die de noten nu amper meer haalde.
Een typisch geval van allerlei shit die te veel vat op haar kreeg. Drank, drugs, een relatie die haar sloopte ( met Bobby Brown.)
Het lukte haar niet om het verleden te begraven.
Haar loopbaan kenmerkte zich van zeer succesvol in de beginjaren, tot midden jaren 90.
Mariah Carey nam het fakkeltje gretig en maar al te graag over en Whitney kwam alleen nog maar in het nieuws door de priveperikelen, maar amper nog door haar muziek.

Haar muziek vind ik overschat. Drakerige dancepop waar de echte soul weg is geproduceerd.
Haar stem was formidabel en kon de songs omhoog tillen, met hoorbaar gemak kennelijk.
Ik had gehoopt op een soort van rootsy soul album. Doorleefd en puur , maar dat zal er nooit meer van komen.
Voor de liefhebbers is dit een aardig overzicht. Inclusief remixen en duetten.
Aan mij niet besteed.