Of Monsters and Men - My Head Is an Animal (2011)

IJsland
Label: Record

1. Dirty Paws (4:28)
  2. King and Lionheart (4:37)
  3. Numb Bears (2:47)
  4. Mountain Sound * (3:31)
  5. Slow and Steady * (5:01)
  6. Sloom (4:44)
  7. Little Talks (4:26)
  8. From Finner (3:43)
  9. Six Weeks (5:33)
  10. Love Love Love (4:03)
  11. Your Bones (4:09)
  12. Lakehouse (5:44)
  13. Yellow Light (15:44)
avatar van Mctijn
Thin Air! schreef:

Het is ook weer eens wat anders dan al die 3FM shit die tegenwoordig uitgebracht wordt.

Grappig, "3FM-shit" was precies mijn eerste oordeel over deze band toen Little Talks 2 jaar geleden helemaal werd dood gedraaid op 3FM

Heb destijds toch het album in het geheel een kans gegeven en het is prima te verteren. Folk-pop van de grote hoop, maar wel leuk genoeg om er een echte hekel aan te krijgen.

avatar van dennis1808
Briljant album.
Daar waar ik een beetje "Little Talks" overgroeid ben, blijft de band me verassen met pareltjes als Lakehouse (die best een single had kunnen worden) en Six Weeks. De kracht van de plaat zit hem echter in de "kleine" liedjes, Love Love Love, Sloom en Yellow Light, welke mijn absolute favoriet is.

avatar van Lars Muziek.
Dit jaar komt de band met een nieuw album!

avatar van otherfool
De debuutplaat van Of Monsters and Men neigt soms wat naar langdradigheid, en dat is jammer want er staat genoeg tussen dat meer dan geslaagd kan worden genoemd. De prijsnummers vallen uiteen in vrolijke poppy meezingers als King and Lionheart en natuurlijk Little Talks enerzijds, en fraaie lieflijke folky rustpuntjes als Love Love Love en Yellow Light anderzijds. Tussendoor iets teveel vullertjes maar niks wat de skipbutton niet op kan lossen.

avatar van Tempel
dennis1808 schreef:
Briljant album.

Had ik dus ook tijden last van, Little talks was even niet aan de beurt zeg maar, inmiddels diep in 2020 alweer diverse keren gedraaid de laatste weken, paar keer op festivals gezien, degelijke live performance ook....

avatar van GaiusBertus
Little Talks is zo dood gedraaid dat het zelfs jaren later maar moeilijk te verteren is. Echter vind ik King and Lionheart dusdanig aandoenlijk dat ik dit toch nog wel een redelijke score wil geven.