Of Monsters and Men - My Head Is an Animal (2011)

IJsland
Label: Record

1. Dirty Paws (4:28)
  2. King and Lionheart (4:37)
  3. Numb Bears (2:47)
  4. Mountain Sound * (3:31)
  5. Slow and Steady * (5:01)
  6. Sloom (4:44)
  7. Little Talks (4:26)
  8. From Finner (3:43)
  9. Six Weeks (5:33)
  10. Love Love Love (4:03)
  11. Your Bones (4:09)
  12. Lakehouse (5:44)
  13. Yellow Light (15:44)
avatar van Mctijn
Leuk vlot folk/pop-plaatje. Mannetje, vrouwtje, Mumford&Sons/Fanfarlo-achtig sfeertje, trompetten, strijkers, trekzakken, je kent het allemaal wel

Check dit maar out:
YouTube - Of Monsters and Men - Little Talks (Live)

avatar van Motdattan
Lijkt op M&S en Fanfarlo en komt uit IJsland. Kan bijna niet beter voor mij.

avatar van L_T_B
Dat klinkt zeker niet verkeerd!

Erg leuk bandje, iets rustiger dan Mumford&Sons, maar erg gevarieerd en mooie stemmen. Verdient absoluut meer aandacht.

avatar van Njal
De release van het album is een beetje vreemd gegaan. In september 2011 kwam het in IJsland uit, en was het via mailorder en downloadsites ook buiten IJsland te krijgen. Een maand later tekende de band voor Universal, en toen was het album alleen nog verkrijgbaar in IJsland. De band heeft het album nu opnieuw opgenomen Op 3 april wordt het in de VS en Canada uitgegeven, en is het dus weer wereldwijd verkrijgbaar. Dan zal er wel meer aandacht komen.

avatar van alpeko
Njal schreef:

Dank voor de info. Dan wacht ik nog wel even. Bestellen via IJsland is vrij prijzig.

avatar van Mctijn
Iets van €10,- op Amazon, normale prijs.

avatar van alpeko
Mctijn schreef:
Iets van €10,- op Amazon, normale prijs.

Dat is een pre-order.

avatar van staralfur
Ik heb Little Talks al dagen op repeat (en in m'n hoofd), dus tijd om de rest te proberen. Tot nu bevalt het goed

Elmo.
De evidente vergelijking met M&S maken? Nee, dit album is gewoon een lekker folkalbum dat niet echt te vergelijken valt met de o zo gewaardeerde lui van M&S. Het is ook een veel eclectischer album, er zitten olijke zomerse tracks op als "Numb Bears" en zoete, bijna melancholische "Love Love Love". Veel laagjes in de nummers maar toch een intieme sfeer, en dat is wat ik het fijnste vind bij een folk album. Terechte hoge notering van dit album. Tevens: Sorteer je dit album op de O van of of op de M van monsters?

avatar van Njal
Hier is de albumversie die volgende week uitkomt al te luisteren.

avatar van Jizze
'Little Talks' begint echt een grote hit te worden. Megahit op 3FM, ze draaien 'm zelfs op MTV... Maar wat een heerlijk nummer zeg.

avatar van Leeuw
Ik dacht eerst dat het de the XX was, niet dus. Maar eens bestellen.

avatar van Barney Stinson
Voorlopig mijn album van het jaar!

dit bandje kan met de eer van een heel decennium indiebands gaan strijken

Little Talks heeft in ieder geval een stevige Arcade Fire-invloed.

avatar van Man of Sorrows
Dat zou dan een dieptepunt zijn in het AF repertoire Herman. Dat irritant huppeldepup nummer doet me nog het meest aan Alphabeat denken. De zang heeft dan weer wat van The XX.

Ik vind het wel een leuk nummer, maar het niveau van Arcade Fire haalt het natuurlijk bij lange na niet. Het zijn vooral de "Hey!"s die de zanger er tussendoor gooit. Dat is iets wat Win Butler ook vaak doet en je voor 'Funeral' niet echt hoorde. De vergelijking met Alphabeat is wel treffend, maar daarvan vind ik de hitjes ook wel leuk.

avatar van Madjack71
Naast de voor de hand liggende vergelijking met Arcade Fire, zitten er ook snapshots van een Fleet Foxes bij en doet de stem van de zanger bij tijd en wijle mij denken aan die van Tim Knol. Hoewel de stem van de zangeres op zich wel mooi klinkt, begint het een van de velen te worden met die typische hoge klank. Ook een band als The Mummers heeft een soortgelijke stijl. Niets mis mee trouwens, als je het naast alle bluesrock, soft soul en al wat dies meer zij legt. Maar een classic album is het niet m.i. Wel eentje met hele aardige momenten.

avatar van AOVV
Ik ontdek het nu pas, dit groepje. 'Little Talks' per toeval gehoord op de radio, en ik vond het meteen erg leuk. Hele album misschien maar eens opsnorren.

avatar van Koerok
Album nog niet beluisterd, maar 'Little Talks' vind ik een meeslepend nummer.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
De eerste keer dat ik dat nummer op de radio hoorde, dacht ik dat het van Stars was, vanwege die typische man/vrouwsamenzang. Maar toen had ik nog niet al te veel op de niet bijzonder sterke Engelse uitspraak gelet .

avatar van Booyo
Moest gister anderhalf uur 'verplicht' naar 3FM luisteren (zat bij een maat in de auto), en heb Little Talks daardoor leren kennen. Eerste keer aangenaam verrast, maar ze vonden het nodig dit liefst 3x (!) voorbij te laten komen, derde keer had ik het wel weer een beetje gehad. Experts in het kapot draaien van (goeie) muziek zijn die lui daar. Deed mij overigens helemaal niet aan Arcade Fire of Fanfarlo denken, maar heel erg aan Edward Sharpe and the Magnetic Zeros!

avatar van Tommeh
Booyo schreef:
Mee eens, vooral die Hey! momentjes, wat niet eens een schande is hoor. Heb nog niet het hele album gehoord, maar Dirty Paws is wel een meesterlijk nummertje zeg.

Little Talks klinkt als The XX zonder de Prozac.

avatar van Zuurmatje
Omdat er ook een jongen en een meisje omstebeurt zingen?

Nee, omdat de stemmen er op lijken.

Wat een kneiter van een hit. De stem van de zanger lijkt op die van the XX idd. En daar voeg ik aan toe dat de zangeres klinkt als Lena, die Duitse van het eurovisie songfestival

YouTube - EUROVISION 2010 GERMANY - LENA - SATELLITE (Final)

avatar van Gele Stift
Wat mij betreft nog het beste te vergelijken met The Head and the Heart of Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Die komen binnenkort trouwens ook met een nieuw album. Dit is een erg vrolijk plaatje geworden, en aangezien ze nu al een grote hit hebben met Little Talks zullen ze het ook wel gaan maken. Eigenlijk een bandje die je zo aan een festival kan toevoegen