Of Monsters and Men - My Head Is an Animal (2011)

IJsland
Label: Record

1. Dirty Paws (4:28)
  2. King and Lionheart (4:37)
  3. Numb Bears (2:47)
  4. Mountain Sound * (3:31)
  5. Slow and Steady * (5:01)
  6. Sloom (4:44)
  7. Little Talks (4:26)
  8. From Finner (3:43)
  9. Six Weeks (5:33)
  10. Love Love Love (4:03)
  11. Your Bones (4:09)
  12. Lakehouse (5:44)
  13. Yellow Light (15:44)
avatar van RoyDeSmet
Nee, dit is 'm niet. Groot wannabe Edwarp Shape, Mumford & Sons en The Head And The Heart-gehalte. Little Talks is het enige nummer dat een beetje aan te horen is, verder stelt het niet veel voor. Verder staat het IJslandse accent me af en toe vies tegen zoals op 'Love love love'.
En een speelduur van een uur is veel te lang voor deze muziek.

avatar van Co Jackso
Een lekker tussendoortje van Of Monsters and Men. Maar de echte middelmaat ontstijgen doet het helaas zelden. Opener Dirty Paws is van hoog niveau, net als het geïnspireerde tweestemmige Mountain Sound. Maar zoals gezegd wordt het op een bepaald moment een herhalingsoefening en het lijkt mij dan ook onwaarschijnlijk dat we nog veel van deze band zullen horen.

avatar van Banjo
Hey een concert! ik had daar ook graag heen gewild Thin Air!

En wat ik zo mooi vind aan deze cd, is dat je vooral in het begin in een warm bad terecht komt
Heerlijke warme klanken met een mooie gevoelige pittige stem, en als het dan ook nog eens over de natuur gaat dan heb je mij helemaal. (dus dames..)

4 1/2 ster en ik hoop meer van hun te horen..

avatar van otherfool
De debuutplaat van Of Monsters and Men neigt soms wat naar langdradigheid, en dat is jammer want er staat genoeg tussen dat meer dan geslaagd kan worden genoemd. De prijsnummers vallen uiteen in vrolijke poppy meezingers als King and Lionheart en natuurlijk Little Talks enerzijds, en fraaie lieflijke folky rustpuntjes als Love Love Love en Yellow Light anderzijds. Tussendoor iets teveel vullertjes maar niks wat de skipbutton niet op kan lossen.