Sigur Rós - Inni (2011)

1. Svefn-g-englar (10:12)
  2. Glósóli (6:52)
  3. Ný Batterí (8:38)
  4. Fljótavík (3:38)
  5. Við Spilum Endalaust (3:58)
  6. Hoppípolla (4:13)
  7. Með Blóðnasir (2:22)
  8. Inní Mér Syngur Vitleysingur (4:08)
  9. E-Bow (9:09)
  10. Sæglópur (7:40)
  11. Festival (7:35)
  12. Hafsól (8:28)
  13. All Alright (5:41)
  14. Popplagið (15:23)
  15. Lúppulagið (5:59)
Na Heima nu Inni: meer een live album/dvd dan het documentaire-achtige dat Heima in zich had.
Het gaat dus om een cd en dvd:

‘INNI’ LIVE ALBUM TRACK LIST

Glósóli
Við spilum endalaus
Hafssól
All alright

Er valt weer te kiezen voor diverse formats: http://www.sigur-ros.co.uk/

Mijn pre-order is in elk geval een feit. Van deze wereldband wil ik zo veel mogelijk in huis hebben!

Dikkop
Verdorie!
Toen ik dit zag staan, dacht ik dat ze met een nieuwe plaat afkwamen.
Niet dat dit niet mooi zal zijn hoor.

avatar van Fathead
Haha, ik had hetzelfde als mijn voorganger! Niettemin maak ik nog wel een vreugdesprongetje bij dit bericht...

avatar van king_pin
Hee, geen hoppipolla en med blonasir op de 'film' versie... Verder is het een geweldige setlist en had dit graag ook live willen meemaken. Nu maar hopen dat dit weer het eerste teken van leven is voor deze magistrale band en ze snel weer op tournee gaan echt een van mijn levensdoelen om sigur ros live te zien.

Was zeker geweldig om dit mee te maken in Amsterdam: vooral de confetti-regen aan het eind: wow!

Ik mis overigens de track Gobbledigook die in Amsterdam wel voorbij kwam.

avatar van Urbanoetang
Las net het mailtje net in mijn inbox, en ook ik was één van diegenen die dacht aan een nieuwe plaat van mijn favoriete band. Best een tegenvaller, maar kan hier alsnog alleen maar enthousiast over wezen.

Houd ook niet echt meer rekening met nieuw materiaal eigenlijk...

Jocharo-T
Hier ook iemand die dacht dat het om een nieuw album ging, maakte al een vreugde dansje. Een live album is echter ook welkom en kijk hier dan ook zeker naar uit.

avatar van king_pin
Urbanoetang schreef:

Houd ook niet echt meer rekening met nieuw materiaal eigenlijk...

daar zeg je deprimerende dingen... Ik heb het volste vertrouwen dat er gewoon weer een nieuw sr album komt. En wel binnen 5 jaar

Dikkop
Hopelijk komt de nieuwe er toch wat sneller aan.
Zeer mooie cover trouwens.

king_pin schreef:

Mwa, ik vind het een vreemd verhaal allemaal rond die nieuwe plaat. 2 jaar geleden was hij bijna af en zou het wat meer de ambient kant opgaan, en vervolgens werd dit geschrapt en kwam Jónsi met een solo pop-plaatje aanzetten. Kwam op mij een beetje over alsof ze het niet eens waren over de richting die ze op wilden gaan, en vervolgens komt deze live-plaat uit de lucht vallen...

Is slechts een speculatie hoor. Misschien wil ik mezelf wel gewoon een teleurstelling besparen. Hoop maar dat het een warmhoudertje is.

avatar van Urbanoetang
Zeer mooie cover inderdaad. Zou hem eigenlijk wel op vinyl willen.

En ook ik mis Gobbledigook inderdaad. Wat een feest was dat live!

edit: Verrek, zie nu pas dat er wel een vinylversie komt.

avatar van alpeko
De limited edition had me wel leuk geleken maar dat kan alleen met credit card

avatar van Urbanoetang
Dat probleem heb ik dus ook. Zou ik aan iemand die ik nauwelijks ken moeten vragen of hij het even voor me kan bestellen.

Of je schaft een prepaid creditcard aan als je 'm echt wilt.

avatar van crosskip
Jezus; vind ik eindelijk een nieuwe release die wel 30 euro waard is, zijn de verzendkosten opeens 16 euro....

avatar van chevy93
Zo te zien ben ik net een dagje te laat met toevoegen.

Zojuist Heima gezien en ik moet deze DVD hebben. Wil hem pre-orderen, maar heb helaas geen credit card. Denk dat ik er maar eentje aan ga vragen, want om nou steeds te moeten lenen..

nicoot
Ik heb overlaatst een comment geplaatst op hun Facebook pagina omtrent een nieuwe cd en ze antwoordden iets à la 'all will come in time', dus er komt hoogstwaarschijnlijk wel een nieuwe plaat in 2012 of in het 'slechtste' geval in 2013. Met 'Takk...' dacht men ook dat het om hun laatste ging (= 'Bedankt...'). Met Sigur Ros kan je echt voor verrassingen komen te staan. Plots kreeg ik een mailtje met daarin enkel INNI. Uit het niets zijn ze daar met een nieuwe release

Geduld is een schone zaak. Je kan nog altijd beter fan zijn van Sigur Ros dan van Guns N' Roses.

Stijn_Slayer schreef:

Inderdaad, waar hebben we het over ?

Með suð í eyrum við spilum endalaust (hun laatste studioalbum) is van juni 2008, dus dat valt nog mee...

Primus heeft onlangs, bijna 12 jaar na hun vorige plaat, hun nieuwste album uitgebracht.
TOOL horen we op het gebied van nieuw materiaal al sinds mei 2006 niets meer van.
Tom Waits zijn nieuwste album (Bad As Me) verschijnt 5 jaar na Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards en 7 jaar na Real Gone.
En op Leonard Cohen's nieuwste studioalbum wachten we ook al bijna 7 jaar en die verschijnt pas ergens in 2012...

avatar van chevy93
The Beatles brachten in 5 jaar tijd een stuk of 8 meesterwerken uit. Waarom is dat tegenwoordig meer uitzondering dan regel? Bij Sigur Ros valt dat inderdaad nog mee, maar ik hoop wel dat er zeer binnenkort weer eens een studioalbum uitkomt.

Hoewel Inni misschien nog wel beter is. Altijd (hoe lang ken ik ze nu al ) al gehoopt op een live-album van ze.

avatar van dynamo d
chevy93 schreef:

Op dvd Heima zijn al live uitvoeringen uitgebracht en die zijn al schitterend:
Heima (2007) - MovieMeter.nl

Zojuist Heima gezien

chevy93 schreef:

Waarschijnlijk iets met het verschil tussen de inkomsten van het cdverkoop en de inkomsten van het touren.

Plus als je nooit tourt kun je het hele jaar in de studio zitten.

Stijn_Slayer schreef:
Plus als je nooit tourt kun je het hele jaar in de studio zitten.

Inderdaad

The Beatles hebben vanaf hun laatste concert (Candlestick Park, San Francisco op 29 Augustus, 1966) de laatste jaren van hun bestaan praktisch in Abbey Road Studio's gewoond...

avatar van chevy93
The Beatles was ook maar een voorbeeld. Destijds werden er veel sneller albums uitgebracht. Kijk bv. naar Eagles, 5 albums in 4 à 5 jaar tijd. Fleetwood Mac: Van '68 tot '75 minimaal één album per jaar uitgebracht. Ik wil alleen zeggen dat sommige artiesten wel erg lang wachten met het uitbrengen van een nieuw album. Wat inderdaad kan slaan op het feit dat tours hedendaags veel langer duren (of praat ik nu onzin?). Neil Young bewijst bv. dat het tegenwoordig ook nog gewoon kan.

chevy93 schreef:

Ik geloof ook dat de contracten vroeger (jaren 60/70) ook dusdanig waren opgesteld dat je als band/artiest min of meer verplicht was gedurende de looptijd van het contract elk jaar met een nieuwe geluidsdrager (met daarop een x aantal nummers) op de proppen te komen.

Geen idee hoe de contracten er vandaag de dag uitzien, maar aan het karige release-schema van sommige artiesten te zien, is van een verstikkend op papier vastgelegd release-schema niet echt sprake meer...

crosskip schreef:

Zou dan gewoon de limited edition nemen (heb ik net gedaan). €58 en gratis verzenden.

Urbanoetang schreef:

Die prijs gaat me dan weer net te ver =p

sigurros88
Hhet is misschien nog geen nieuw studioalbum, maar alles wat deze mannen uitbrengen is de moeite waard.

Eigenlijk ben ik hier erg blij mee. Hoewel Heima prachtig is staan er wel veel toppers niet op die hier wel op staan!

Hebbe hebbe!